Deputatul PSD Ion Stan, condamnat definitiv la 2 ani inchisoare cu executare

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 25 ianuarie 2016, 19:27 Dosare Anticoruptie


Ion Stan (foto arhiva)
Foto: Camera Deputatilor
Deputatul PSD Ion Stan a fost condamnat definitiv, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, el fiind acuzat ca a primit bani in timpul campaniei electorale din 2012 de la oameni de afaceri in schimbul inlesnirii castigarii unor contracte cu statul. Completul de 5 judecatori al instantei supreme a respins apelul facut de avocatii lui Ion Stan si a mentinut condamnarea data in prima instanta, in martie 2015, anunta Agerpres.

Ion Stan a fost acuzat de procurorii DNA ca, in perioada 12 - 14 noiembrie 2012, i-a solicitat unui denuntator 130.000 lei, bani destinati achizitionarii combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si achizitionarii de produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

"Inculpatul Stan a pretins banii lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari cu putere de decizie, in vederea inlesnirii derularii unor contracte in curs, precum si pentru obtinerea unor noi contracte de lucrari, de catre firmele controlate direct sau indirect de denuntator. In zilele de 16, 19, 21 si 22 noiembrie 2012, inculpatul Stan a primit, prin intermediul soferului sau, Florin Sarca, patru transe a cate 15.000 lei fiecare (in total 60.000 lei) o parte din bani fiind folositi pentru achizitionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi impartite in campania electorala", au aratat procurorii DNA.

De asemenea, Ion Stan este acuzat ca, in perioada mai-noiembrie 2009, avand functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a PSD, in baza unei pretinderi anterioare, a primit, in mod indirect, in beneficiul formatiunii politice din care face parte, de la acelasi denuntator, produse pentru campania electorala in valoare de circa 535.000 lei.

"In schimb, inculpatul l-a lasat pe denuntator sa creada ca are influenta asupra unor functionari, respectiv primari ai unor localitati din judetul Dambovita, astfel incat ar putea sa determine acele primarii sa incheie contracte cu firme controlate direct sau indirect de catre denuntator", potrivit procurorilor DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2894 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    "Vrem schimbare. PSD iti da puterea"!! (Luni, 25 ianuarie 2016, 19:36)

    lili [anonim]

    Zice, in bataie de joc, motto-ul PSD pentru viitoarele alegeri locale!

    La puscarie cu TOTI hotii astia din politica romaneasca, zicem noi, romanii satui de hotiile lor!!!
  • +3 (3 voturi)    
    Cu necromantul Dragnea ce se mai aude? (Luni, 25 ianuarie 2016, 19:52)

    ouyang [utilizator]

    Benzina ca benzina, dar sper ca inviatul de morti merita macar un stan x5.
  • +4 (4 voturi)    
    Cu Stan, o sa se intample cam asa : (Luni, 25 ianuarie 2016, 19:55)

    Susufler0 [utilizator]

    Maine o sa-l incarcereze, poimaine o sa le predea 10 volume de lucrari stiintifice, raspoimaine o sa-l elibereaze conditionat, cu scuzele celor din Comisia de Propuneri pt Liberari ca, dupa calculele lor, matematic ar fi trebuit sa-l elibereze conditionat inca de ieri, dar tehnic nu s-a putut pt ca inca nu fusese incarcerat. PS Asta-i pedeapsa ?
  • +4 (4 voturi)    
    Asta controla activitatea SRI ? (Luni, 25 ianuarie 2016, 20:02)

    Plagarus [utilizator]

    Mafiotul asta politic avea acces la toate documentele secrete şi la toate rapoartele depuse de şefii SRI în Parlament.
    Trei mandate parlamentare, prefect de Dambovita, presedintele Organizatiei judetene Dambovita a PSD,...= pensie speciala !
    Vajnicul om al lui Năstase Adrian lua șpagă în fiecare campanie electorală
  • 0 (0 voturi)    
    bun, in sfarsit condamnari (Luni, 25 ianuarie 2016, 20:21)

    NumaZic [utilizator]

    Mi-ar fi placut o stire si despre prefectul PNL condamnat la inchisoare acum ceva vreme pentru ca a conditionat distribuirea banilor in functie de rezultatul alegerilor din 2014. Nu de alta, dar propaganda PNL a scos tot felul de povesti de genul despre PSD, insa primul puscarias dovedit de fapte de genul este chiar de la ei din tabara. Pe sistemul "hotii striga hotii".
  • +3 (3 voturi)    
    doar atat?! (Luni, 25 ianuarie 2016, 20:23)

    Roman_Cetatean [utilizator]

    Poate ar trebui sa i se ceara si sa returneze contravaloareea cheltuielilor noastre, ale fraierilor platitori de taxe, cu tot ce a sustinut "activitiatea parlamentara"(infractionala)(salarii, indemnizatii, cazari, transport etc etc).
    Aviz amatorilor de locuri in parlament si campanii electorale din hotii!
    Cand va fi executat si partidul pt sumele ilegale primite? sau partidul e 'curat si nevinovat"?
  • +3 (3 voturi)    
    Si uite-asa va creste....... (Luni, 25 ianuarie 2016, 21:37)

    gigiN [utilizator]

    ...numarul "scriitorilor" in Romania pana ce se va termina tot parlamentul !!!
  • +3 (3 voturi)    
    Dracnea va sari in sus (Luni, 25 ianuarie 2016, 21:48)

    nesuferitu [utilizator]

    si va spune ''imi pare rau pentru ceea ce i se intampla''. de fapt nu este primul infractor plans de ai sai. pot sa-i spun infractor, nu? am voie?
  • +2 (2 voturi)    
    Evitati (Luni, 25 ianuarie 2016, 21:54)

    CititorulComentator [utilizator]

    Cartile scrise de Ion Stan.
  • +2 (4 voturi)    
    Logic (Luni, 25 ianuarie 2016, 22:13)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Dada e depuat e mafiot. Daca e si pesedisr e hot. Mafia rosie care continua sa jefuiasca tara caci justitia e in favoarea lor si le lasa averile intregi
  • +1 (1 vot)    
    Gunoaie (Luni, 25 ianuarie 2016, 23:28)

    miohaiham [utilizator]

    Au furat tara!!!!
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 26 ianuarie 2016, 3:02)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    Prinde orbul, scoate-i ochii (Marţi, 26 ianuarie 2016, 4:12)

    Captain Obvious [utilizator]

    Ion Stan a făcut 60 de ani anul trecut. Din 2 ani o să facă 6 luni. Ion Stan o să "scrie" cărți, cred ca deja le are aranjate. Ceva bună purtare și îl prinde luna mai la aceleași butoane. Așa e la noi.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by