Curtea de apel Iasi a retrimis procurorilor dosarul fostului primar din Barlad, desi acesta semnase un acord de recunoastere a vinovatiei si fusese condamnat

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 20 ianuarie 2016, 11:18 Dosare Anticoruptie


Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au dispus restituirea la Parchetul de pe langa CA Iasi a dosarului in care in care fostul primar al municipiului Barlad, Constantin Constantinescu, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, in baza unui acord de recunoastere semnat cu procurorii, transmite Agerpres.

Dosarul a fost inaintat la parchetul iesean in vederea continuarii urmarii penale. 

Fostul primar al municipiului Barlad, Constantin Constantinescu (PSD), a semnat in cursul lunii februarie a anului trecut, la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, un acord de vinovatie, prin care recunoaste infractiunea de conflict de interese. Primarul, care era cercetat in stare de libertate sub aspectul savarsirii infractiunii de conflict de interese, in forma recunoastea comiterea faptei si accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala. Dupa ce a fost condamnat de Judecatoria Barlad la un an de inchisoare cu suspendare, fostul primar barladean a solicitat renuntarea la acordul de vinovatie, sperand ca va scapa fara condamnare. 

'Instanta admite apelul declarat de inculpatul Constantinescu Constantin impotriva sentintei penale pronuntata de Judecatoria Barlad. Desfiinteaza in totalitate sentinta penala apelata. Respinge acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat intre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi si inculpatul Constantinescu Constantin in dosarul de urmarire penala cu privire la infractiunea de conflict de interese in forma continuata si trimite dosarul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi in vederea continuarii urmaririi penale', se arata in sentinta magistratilor ieseni. 

Solutia privind retrimiterea dosarului la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi este una definitiva.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2580 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    poate ca a mai semnat (Miercuri, 20 ianuarie 2016, 11:48)

    pivniceru [anonim]

    ulterior inca un acord prin care recunostea ca datoreaza o suma de bani unei persoane fizice
  • +1 (1 vot)    
    Trist (Miercuri, 20 ianuarie 2016, 12:01)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Justitia in Romania e de partea hotilor.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by