Deputatul Ioan Oltean, audiat la Directia Nationala Anticoruptie

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 18 ianuarie 2016, 11:44 Dosare Anticoruptie


Ioan Oltean
Foto: Facebook - Ioan Oltean
Ioan Oltean a venit, luni, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat, deputatul fiind cercetat sub control judiciar intr-un dosar in care este acuzat de interventii la ANRP pentru despagubirea ilegala a omului de afaceri Mihai Rotaru, de la care ar fi primit mita 600.000 de euro, potrivit Mediafax.

La intrarea in sediul DNA, Ioan Oltean nu a dorit sa spuna daca a fost citat de procurori in dosarul in care este urmarit penal pentru interventii privind despagubiri acordate de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) sau daca s-a prezentat pentru a da declaratii intr-o alta cauza.

Deputatul PNL Ioan Oltean este acuzat de procurorii DNA ca a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, actionar la CS Universitatea Craiova, intr-o biserica din Chitila, pentru a interveni in favoarea omului de afaceri la ANRP. Oltean ar fi intervenit la fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean, astfel ca Rotaru a obtinut o despagubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Preotul din Chitila care l-ar fi denuntat pe Ioan Oltean le-a povestit procurorilor DNA ca a participat la diverse petreceri ale celor din conducerea ANRP, unde acestia se imbatau si vorbeau de miliardele de euro care au disparut in anii 2009 - 2011, reiese din referatul procurorilor.

Ioan Oltean a sustinut ca denuntul preotului din Chitila este mincinos si ca el nu a fost niciodata la biserica respectiva.

"Sunt acuzat (...) ca fiind autorul a doua infractiuni: trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu, acuzatia ce mi se aduce fiind formulata in exclusivitate in temeiul a doua declaratii ale unui preot aflat in executarea unei pedepse, prima din aprilie 2014, a doua din noiembrie 2015, declaratii care se contrazic flagrant intre ele si care nu sunt confirmate de nicio alta proba. Daca o acuzatie impotriva oricarei persoane poate fi sustinuta pe declaratiile unui denuntator aflat in stare de detinere si care isi cumpara probabil libertatea sau o parte a libertatii prin acele denunturi josnice, atunci oricine poate deveni victima unui astfel de acuzator", a aratat Oltean, intr-un comunicat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1052 vizualizari

  • -2 (4 voturi)    
    zici basisti, zici despagubiri (Luni, 18 ianuarie 2016, 11:46)

    jackalphonse [utilizator]

    specializarea infractionala a grupului basescu.
  • +2 (2 voturi)    
    Un pârtar !!! (Luni, 18 ianuarie 2016, 11:55)

    miohaiham [utilizator]

    Cu aere,facut DIN acelasi material de cakat ca si restul puliticienilor din Parlamentul Romaniei.De meserie:HOTOI!
  • +2 (2 voturi)    
    DNA stringeti mizeria asta umana de pe drumuri ! (Luni, 18 ianuarie 2016, 13:37)

    andreesanu [utilizator]

    Doar DNA mai poate face ceva curatenie in troaca politica romaneasca daca mai stringe de pe drumuri bagabontii,lichelele,mafiotii,coruptii.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by