Seful clanului Carpaci, condamnat in prima instanta la zece ani de inchisoare si al despagubiri de peste un milion de euro

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 13 ianuarie 2016, 19:54 Dosare Anticoruptie


Un membru al familiei de romi Carpaci din Timisoara, Ionelas Carpaci, a fost condamnat, marti, de Curtea de Apel Timisoara la zece ani si patru luni de inchisoare cu executare pentru vanzari ilegale de terenuri in oras, retrocedate fictiv, dar sentinta nu este definitiva, scrie Gandul.info.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, Marius Cojocaru, a declarat pentru Mediafax ca, marti, Curtea de Apel Timisoara a dat o sentinta in acest dosar.

Ionel Sandner, care in trecut se numea Ionelas Carpaci si este unul din liderii romilor din Timisoara implicati in afaceri imobiliare, a fost condamnat la zece ani si patru luni de inchisoare cu executare pentru uz de fals, potrivit sursei citate.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au afirmat, in anul 2010, ca acesta a intrat ilegal in posesia unor terenuri folosindu-se de o dispozitie falsa a primarului de la acea vreme, Gheorghe Ciuhandu. Potrivit acestei dispozitii, terenurile vizate erau retrocedate unor romani de nationalitate germana care, de fapt, in realitate nici nu existau.

Procurorii spun ca, in 2006, acesti proprietari fictivi, in fapt Ionelas Carpaci, au vandut unei firme, in aceeasi zi, toate terenurile retrocedate. Ulterior, respectiva firma a ridicat un bloc cu zece etaje pe aceste amplasamente.

Alaturi de Carpaci, au mai fost condamnati Kelemen Francisc, la patru ani si zece luni de inchisoare cu executare, si Barabas Pal, la cinci ani si opt luni.

De asemenea, Sorin Todor Johann a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, iar Petru Turpan a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, sub supraveghere.

Totodata, Ionelas Carpaci, Barabas Pal si Kelemen Francisc trebuie sa plateasca Primariei Timisoara suma de 325.120 de euro pentru ca a intrat ilegal in posesia terenurilor. In plus, Carpaci trebuie sa plateasca si firmei de constructii care a ridicat blocul cu zece etaje un million de euro, precum si daune morale in valoare de 100.000 de euro, avand in vedere ca respectiva firma nu avea cunostinta ca actele de proprietate ale terenurilor achizitionate erau false.

In acelasi dosar, Curtea de Apel Timisoara a anulat, marti, mai multe contracte de vanzare-cumparare dintr-un imobil din centrul Timisoarei.

Sentinta Curtii de Apel Timisoara nu este definitiva, ea putand fi contestata cu apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in zece zile de la comunicare.

Familia Carpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din oras, avand 144 de proprietati, majoritatea in zona centrala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2309 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    :) (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 22:05)

    alex [anonim]

    Interesant.
  • 0 (0 voturi)    
    stiinta (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 23:01)

    vasilicav [anonim]

    se apuca si asta de literatura stiintifica si iese repede
  • -5 (7 voturi)    
    Tapi ispasitori (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 23:10)

    Victtor [utilizator]

    Rromii analfabeti au fost folositi intotdeauna de altii oameni rau intentionati.
    Cine stie ce roman sta in spatele acestei afaceri iar sarmanul rrom sufera pentru el...
    Minoritatile sufera intotdeauna multe nedreptati din partea majoritarilor.
    • +2 (2 voturi)    
      In sfarsit.....justitia romana, intra in actiune (Joi, 14 ianuarie 2016, 0:43)

      oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

      Bravo Timisoara, te-ai trezit la timp.
    • +2 (2 voturi)    
      Hipsterii născuți ieri te-ar putea crede (Joi, 14 ianuarie 2016, 1:46)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

      De cel puțin 10 ani, presa e plină de isprăvile clanului Cârpaci și cele personale ale lui Ionelaș.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by