Carmen Bodea, directorul executiv al Directiei Sanitar-Veterinare Bacau, retinuta de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 13 ianuarie 2016, 11:31 Dosare Anticoruptie


Carmen-Carleta Bodea, director executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bacau la data faptelor, a fost retinuta de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, ea fiind acuzata, printre altele, de luare de mita. Carmen-Carleta Bodea urmeaza sa fie prezentata miercuri Tribunalului Bacau, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, anunta Agerpres.

Carmen-Carleta Bodea este acuzata de luare de mita (trei infractiuni), folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, daca fapta este savarsita in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (patru infractiuni) si instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni).

Potrivit unui comunicat al DNA, Carmen Bodea, in 26 octombrie 2015, in calitate de director executiv al DSVSA Bacau, a pretins si a primit suma de 2.700 lei de la administratorul unei societati cu obiect principal de activitate comert cu ridicata al carnii si produselor din carne.

Banii au fost pretinsi si primiti in legatura cu atributiile de serviciu referitoare la planificarea actiunilor si controalelor, autorizarea/inregistrarea obiectivelor supuse controlului sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor, suspendarea/anularea autorizatiei/inregistrarii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor si dispunerea masurilor complementare de sanctionare.

DNA precizeaza ca, in perioada 14 - 27 octombrie 2015, in aceeasi calitate, Bodea a acceptat promisiunea unor sume de bani de la un medic veterinar caruia i-a fost atribuita, prin concesionare, de catre DSVSA Bacau, o circumscriptie veterinara.

Promisiunea remiterii unei sume de bani este in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu referitoare la emiterea deciziei privind constituirea comisiei de evaluare a achizitiilor de servicii sanitar-veterinare, avizarea documentatiei de participare la licitatie, avizarea raportului de atribuire a achizitiei si semnarea, in numele DSVSA Bacau, a contractului de servicii sanitar-veterinare cu castigatorul procedurii de atribuire.

"In acelasi context, inculpata i-a furnizat medicului respectiv informatii nedestinate publicitatii despre licitatia respectiva. Astfel, desi anuntul privind licitatia nu fusese publicat pe SEAP, Bodea i-a comunicat persoanei respective conditiile ce vor fi prevazute in caietul de sarcini, precizandu-i ca acesta a fost modificat fata de cel folosit in precedentele licitatii, a avertizat-o in legatura cu dotarile pe care va trebui sa le aiba la data licitatiei si care ii vor asigura un punctaj favorabil, i-a transmis perioada in care va avea loc licitatia si componenta comisiei de licitatie care va fi numita prin dispozitia sa", se spune in comunicat.

DNA mentioneaza ca, in perioada 11 noiembrie - 28 decembrie 2015, Carmen Bodea, cu ocazia unor concursuri organizate de institutia publica unde isi desfasura activitatea, a furnizat unui numar de trei persoane informatii nedestinate publicitatii, respectiv variantele de subiecte pentru proba scrisa.

"In acest fel inculpata a asigurat candidatilor respectivi un avantaj fata de ceilalti participanti la concurs si, totodata, obtinerea unui punctaj necesar castigarii concursului. In acelasi context, la 17 decembrie 2015, inculpata Bodea, printr-un intermediar, a primit un plic continand suma de 5.000 lei de la ruda unuia dintre candidatii favorizati. In perioada 5 - 8 ianuarie 2016, Carmen Bodea, in aceeasi calitate, i-a determinat pe membrii unei comisii de examinare sa favorizeze un candidat, atat la proba scrisa, cat si orala, in contextul organizarii si desfasurarii concursului pentru ocuparea unor posturi de medic veterinar pe perioada determinata", mai sustin procurorii.

Sursa citata subliniaza ca actiunea acesteia a avut ca urmare obtinerea de catre candidatul respectiv a unui folos necuvenit, respectiv promovarea concursului, si a cauzat vatamarea intereselor legitime a DSVSA Bacau, referitoare la ocuparea posturilor pe criterii de competenta.

In acest dosar penal, procurorii efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane. Procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Directiei Generale Anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2718 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    ati innebunit? (Miercuri, 13 ianuarie 2016, 14:18)

    Gobelin [utilizator]

    pai aproape ca nu-i functionar prin DSV sau DSP care sa nu ia mita sa inchida ochii sau sa faca matrapazlacuri.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by