Fost prim-procuror al Parchetului Gheorgheni, acuzat ca a luat mita doua vaci, trei oi si doi miei, achitat in prima instanta

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 4 ianuarie 2016, 16:33 Dosare Anticoruptie


Fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Gheorgheni, Majeczki Izabella, acuzata, printre altele, de Directia Nationala Anticoruptie ca ar fi pretins si primit, prin intermediar, de la doua persoane cercetate intr-un dosar penal, doua vaci, trei oi si doi miei, a fost achitata luni de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia, scrie Agerpres.

Trimisa in judecata de catre DNA pentru comiterea a doua infractiuni de luare de mita si pentru instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, Izabella Majeczki a fost achitata de magistratii CA Alba Iulia, aceeasi solutie fiind dispusa si pentru omul de afaceri Pongracz Sandor, judecat pentru dare de mita, si concubinul procuroarei, Szabo Toma Carol, acuzat de complicitate la infractiunea de luare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata. In ceea ce il priveste pe acesta din urma, instanta a schimbat incadrarea juridica a faptei de complicitate la infractiunea de luare de mita retinuta in sarcina sa in infractiunea de trafic de influenta.

Decizia CA Alba Iulia este cu drept de apel la instanta suprema in termen de zece zile de la comunicare.

Purtatorul de cuvant al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru AGERPRES, ca instanta a stabilit ca legea penala mai favorabila aplicabila inculpatilor a fost Codul Penal din 1969 si forma nemodificata a Legii nr. 78 din 2000.

Potrivit lui Cosmin Muntean, instanta a achitat-o pe Majeczki Izabella de acuzatia savarsirii infractiunii de luare de mita pe motiv ca fapta nu exista. Fostul prim-procuror a fost achitat, in baza art. 396 al. 5 C.p.p., raportat la art. 16 al. 1 lit. b C.p.p., respectiv ca fapta nu e prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege, si de acuzatia savarsirii infractiunii de instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Cheltuielile judiciare, inclusiv cele de la urmarirea penala, vor fi suportate de catre stat, potrivit deciziei CA Alba Iulia.

Procesul a fost stramutat la Alba Iulia de la CA Targu Mures, in fata instantei careia fostul prim-procuror a sustinut ca nu a luat mita si ca nu avea cunostinta de predarea produselor enumerate de procurori ca facand obiectul mitei.

Potrivit unui comunicat al DNA, in cursul anului 2011, Majeczki a pretins si a primit, prin intermediar, de la doua persoane cercetate intr-un dosar penal, ovine si bovine (doua vaci, trei oi si doi miei), in valoare de aproximativ 10.000 lei, pentru ca, in schimb, sa isi exercite atributiile de prim-procuror astfel incat persoanele cercetate sa beneficieze de o solutie favorabila in dosarul penal in care erau cercetate pentru infractiuni cu violenta.

Procurorii DNA au sustinut ca, pentru a ascunde infractiunea de luare de mita respectiva, Izabella Majeczki a instigat si a ajutat o persoana sa contrafaca, la data de 14 august 2013, in doua exemplare, un inscris in care a consemnat, neconform adevarului, ca a remis suma de 3.000 lei uneia dintre persoanele de la care primise anterior mita.

Potrivit sursei citate, in perioada 26 august-septembrie 2013, Izabella Majeczki i-a solicitat unui om de afaceri sa inlesneasca obtinerea de catre societatea comerciala detinuta de concubinul ei a unei lucrari de constructii, in vederea obtinerii unor foloase materiale. In schimb, Izabella Majeczki i-a promis omului de afaceri ca va face demersuri astfel incat sa fie urgentata solutionarea unui dosar penal constituit ca urmare a plangerii omului de afaceri. DNA mai sustine ca, pe 26 august 2013, in schimbul ajutorului promis, Izabella Majeczki a primit de la omul de afaceri o sacosa ce continea produse alimentare.

Majeczki a fost retinuta si arestata preventiv in perioada 7 noiembrie 2013 - 31 ianuarie 2014, ulterior aflandu-se sub masura preventiva a interzicerii parasirii tarii, iar din februarie 2014 si pana in iulie 2015 s-a aflat sub masura preventiva a controlului judiciar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1230 vizualizari

  • 0 (4 voturi)    
    :) (Luni, 4 ianuarie 2016, 16:37)

    pathfinder [utilizator]

    ...doua vaci, trei oi si doi miei...
    Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!
    • 0 (4 voturi)    
      Lipsesc (Luni, 4 ianuarie 2016, 17:02)

      CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui pathfinder

      Ceasurile cu cuc...:)
  • +1 (3 voturi)    
    Achitata (Luni, 4 ianuarie 2016, 16:39)

    CititorulComentator [utilizator]

    Pai doar nu se rup hotii intre ei...
    • 0 (4 voturi)    
      daca n-ar fi tragic ar fi de ris, asta justitia RO (Luni, 4 ianuarie 2016, 17:07)

      mnicku [anonim] i-a raspuns lui CititorulComentator

      o bascalie dusa la paroxism . E incredibil ce judecatori exista .

      Sint zeci de mii de cazuri similare. ... practic in RO nu exista justitie, nu se respecta legile nici de judecatori .
  • +1 (5 voturi)    
    Pai... (Luni, 4 ianuarie 2016, 17:09)

    Cosmin [anonim]

    daca a mancat carnea, au disparut dovezile. Normal ca l-au achitat. :))
  • 0 (4 voturi)    
    Probabil (Luni, 4 ianuarie 2016, 17:29)

    svejk [utilizator]

    Probabil au achitat-o niste judecatori la fel de "curati"
    • -1 (3 voturi)    
      NU (Luni, 4 ianuarie 2016, 18:42)

      jude [anonim] i-a raspuns lui svejk

      Nu probabil: ci sigur. Asta dovedeste si cat de unitara este justitia in RO. Un bou de ministru a primit palinca si carnati - dupa afacere asa ca multumire, si face puscarie un procuror pretinde 2 tone de produse si nu e vinovat!???? noaptea mintii!
  • -2 (2 voturi)    
    info (Luni, 4 ianuarie 2016, 19:24)

    ano [anonim]

    Ce etnie este d-na Majeczki Izabella? Stie cineva?
    • +1 (1 vot)    
      ... (Marţi, 5 ianuarie 2016, 8:38)

      pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui ano

      N-are nici o importanta.
      Cata vreme e vorba de vaci...
    • 0 (0 voturi)    
      ... (Marţi, 5 ianuarie 2016, 8:38)

      pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui ano

      N-are nici o importanta.
      Cata vreme e vorba de vaci...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by