"Bulibasa" Ferdinant Stanescu, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 30 decembrie 2015, 13:24 Dosare Anticoruptie


"Bulibasa" Ferdinant Stanescu, considerat unul dintre cei mai bogati romi din Moldova, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Oradea pentru trafic de influenta, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Ferdinant Stanescu este acuzat ca ar fi cerut 30.000 de euro de la denuntatorul sau in schimbul promisiunii ca ar putea influenta o sentinta judecatoreasca. Pe 10 decembrie, Ferdinant Stanescu a fost retinut de procurorii DNA dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea 12 mii de euro. El se afla in prezent in arest preventiv.

Procurorii DNA arata, in rechizitoriu, ca "in zilele de 22 si 25 noiembrie 2015, precum si in ziua de 9 decembrie 2015, inculpatul Stanescu Ferdinant a pretins de la o persoana (denuntator in cauza), suma totala de 30.000 de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra a trei magistrati din municipiul Iasi, investiti cu solutionarea unei cauze penale in care o ruda a persoanei denuntatoare fusese trimisa in judecata, in stare de arest preventiv".

In schimbul banilor pretinsi, Ferdinant Stanescu a promis ca ii va determina pe magistratii respectivi sa dispuna punerea in libertate a persoanei respective, arata procurorii.

De asemenea, potrivit DNA, "Inculpatul mai sustinea ca fiecare dintre cele trei persoane ("doi procurori si un judecator") urmau sa primeasca initial suma de 5.000 de euro, iar, dupa punerea in libertate a rudei denuntatorului, inca 5.000 de euro/persoana. La data de 09 decembrie 2015, in parcarea unui hotel din localitatea Baile Felix, inculpatul Stanescu Ferdinant a primit de la denuntator o prima transa de 12.000 de euro din suma pretinsa, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante."

Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se mentine masura arestarii preventive a lui Ferdinant Stanescu.

Procurorii DNA precizeaza ca au beneficiat de sprijin de specialitate asigurat de Serviciul Roman de Informatii in acest caz.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1812 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by