Incendiul din Colectiv: Cristian Popescu-Piedone, audiat din nou la DNA in dosarul privind autorizarea clubului bucurestean

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 18 decembrie 2015, 12:09 Dosare Anticoruptie


Fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost la DNA, vineri, pentru noi declaratii si acte procedurale in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si fals in legatura cu autorizarea clubului Colectiv, unde in 30 octombrie a izbucnit incendiul in urma caruia au murit 62 de persoane, informeaza Mediafax.

Cristian Popescu Piedone nu a facut declaratii nici la intrare si nici la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), unde a stat aproape trei ore.

Potrivit unor surse judiciare, Cristian Popescu Piedone a fost citat de procurori sa se prezinte vineri la DNA pentru noi declaratii si acte procedurale in doarul in care fost pus sub invinuire.

Fostul primar al Sectorului 4 a fost si miercuri la DNA, pentru a i se aduce la cunostinta ca urmarirea penala in cazul sau a fost extinsa pentru noi fapte de abuz in serviciu si fals intelectual, respectiv pentru ca a mai autorizat o firma cu incalcarea legilor privind apararea impotriva incendiilor.

In acelasi dosar, anchetatorii au extins cercetarile si fata de Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale din Primaria Sectorului 4, si de Ramona Sandra Motoc, functionar in cadrul aceluiasi serviciu, la data faptelor, pentru complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si complicitate la fals intelectual.

Potrivit ordonantei procurorilor de extindere a urmaririi penale, in perioada 12 noiembrie 2014- 30 ianuarie 2015, in calitate de primar al Sectorului 4 Bucuresti, Cristian Popescu Piedone "si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, cu incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prevazute in Legea nr. 307/12.07.2006, HGR 1739/06.12.2006 si Ordinul MAI nr. 3/2011, prin aceea ca a emis un acord si o autorizatie de functionare necesare desfasurarii activitatii de catre o societate comerciala (alta decat SC Colectiv Club SRL)".

"Pentru a autoriza functionarea acestei societati comerciale, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone a emis documentele administrative (acordul si autorizatia de functionare), prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca firma respectiva indeplinea cerintelor legale necesare avizarii", se arata in documentul anchetatorilor.

Potrivit sursei citate, Aurelia Iofciu si Sandra Ramona Motoc l-ar fi sprijinit pe fostul primar al Sectorului 4 in emiterea celor doua acte administrative, cu incalcarea dispozitiilor legale si prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca cea din urma le-a intocmit, iar prima mentionata le-a avizat.

Procurorii anticoruptie au deschis un dosar de abuz in serviciu dupa incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv, in care si-au pierdut viata 62 de persoane.

In acest dosar, procurorii DNA i-au pus sub urmarire pe Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu si Luminita Larisa Ganea, pentru emiterea autorizatiei pentru local fara avizul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) privind securitatea la incendiu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























559 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by