UPDATE Cristian Popescu Piedone, plasat sub control judiciar pe cautiune de un milion de lei in dosarul privind incendiul din Colectiv

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 16 decembrie 2015, 12:41 Dosare Anticoruptie


Cristian Popescu Piedone
Foto: Hotnews
Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone,a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de către procurorii DNA, cautiunea fiind stabilita la un milion de lei, anunta Agerpres, citand surse judiciare. Piedone s-a prezentat miercuri dimineata la sediul DNA, in dosarul privind tragedia din clubul Colectiv. Cristian Popescu Piedone a fost arestat preventiv, pe 7 noiembrie, de Tribunalul Bucuresti in dosarul privind incendiul din clubul Colectiv, fiind eliberat pe 11 noiembrie, printr-o decizie a Curtii de Apel.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Piedone ca, in calitate primar, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prin aceea ca a emis acordul de functionare 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4, Bucuresti.

Prin aceasta, Piedone a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei, in urma carora reprezentantii SC Colectiv Club, care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei.

Procurorii sustin ca, pentru a autoriza functionarea, Cristian Popescu-Piedone a emis cele doua acte administrative prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca SC Colectiv Club SRL ar fi indeplinit cerintele legale necesare avizarii.

Avocatii au sustinut ca fostul primar este nevinovat, deoarece el a semnat doar formal autorizatia de functionare in cazul clubului Colectiv, iar responsabilitatea verificarii documentatiei ar apartine subordonatilor sai.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1297 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Serios? (Miercuri, 16 decembrie 2015, 15:05)

    CititorulComentator [utilizator]

    "Avocatii au sustinut ca fostul primar este nevinovat, deoarece el a semnat doar formal autorizatia de functionare in cazul clubului Colectiv, iar responsabilitatea verificarii documentatiei ar apartine subordonatilor sai."

    Se da vreun premiu pentru lasitate pe undeva? Sa-l inscriem pe acest onorabil.
    • +1 (3 voturi)    
      E destul de sensibila problema (Miercuri, 16 decembrie 2015, 16:38)

      Je__ [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

      Daca Piedone primeste condamnare, inseamna ca toti primarii din tara sunt pasibili de inchisoare, pt orice tip de accident se intampla intr-o cladire/locatie ce are nevoie de aviz de functionare de la primarie.

      E o responsabilitate imensa!

      Sunt curiosi cine isi va mai asuma un astfel de rol intr-o urbe. Mai ales daca vorbim de mii de autorizatii si avize.

      Nu cred ca un primar trebuie sa verifice continutul dosarului si situatia din teren inainte de a semna.

      Ultima semnatura e data, ca asigurare ca expertii au facut recomandarea si semnatarul aproba.

      Dar na, in romania orice e posibil, inclusiv sa stai la inchisoare doar ca sa vada poporul ca justitia se infaptuieste in spiritul gloatei.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by