Dosarul retrocedarilor ilegale: Printul Paul, plasat in arest la domiciliu: "Se va vedea ca nu sunt vinovat deloc. Nu am avut nimic de la ei, nu am primit nimic de la ei, niciun pamant, niciun hectar, nimic"

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 16:17 Dosare Anticoruptie


Printul Paul
Foto: AGERPRES
Magistratii Curtii de Apel Brasov au decis sambata plasarea un arest la domiciliu a printului Paul, in dosarul privind retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa, anunta Agerpres.

Printul Paul este acuzat de procurorii DNA de cumparare de influenta, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave, si a fost prezentat sambata Curtii de Apel Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, care a fost respinsa de magistrati.

Decizia nu este definitiva, procurorii putand face contestatie.

La iesirea de la instanta, printul Paul a afirmat ca va pleca direct la Bucuresti. El a precizat ca in continuare se considera nevinovat si ca se simte putin mai relaxat dupa decizia Curtii de Apel Brasov. Avocatul acestuia a sustinut ca nu a facut contestatie la decizia de sambata.

UPDATE: Potrivit Mediafax, la iesirea de la instanta, printul Paul a declarat ca este emotionat si ca inca nu va face contestatie, avocatul acestuia precizand: "pentru 30 de zile nu facem contestatie".

"Nu uitati ca eu am facut plangere penala si atunci trebuie sa se verifice tot si eu vreau sa fiu corect", a spus printul Paul.

El a mentionat ca trebuie sa mearga la arestul Politiei Judetene Brasov pentru a face o serie de formalitati, dupa care va pleca spre Capitala.

Intrebat de jurnalisti cum se simte, printul Paul a spus razand: "Trebuie sa fac barba".

"Normal ca sunt un pic mai relaxat acum. E normal, ca s-a intamplat ce s-a intamplat din cauza ca am facut plangere penala. Se va vedea ca nu sunt vinovat deloc. (...) Nu am avut nimic de la ei, nu am primit nimic de la ei, niciun pamant, niciun hectar, nimic", a mai spus printul Paul.

Printul Paul, retinut in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Ilfov, a fost adus, sambata dimineata, la Curtea de Apel Brasov, unde insa judecarea propunerii de arestare preventiva a acestuia a fost amanata cu o ora si jumatate, dupa ce el a cerut sa fie aparat de alt avocat.

El a coborat din duba Politiei fara sa aiba catuse la maini, iar la intrarea in sediul instantei a declarat ca nu a facut nimic.

Printul Paul a fost retinut, vineri seara, de procurorii DNA Brasov, dupa aproape sapte ore de audieri, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Ilfov, in care au fost arestati la domiciliu omul de afaceri Remus Truica si avocatul Robert Rosu, iar Dan Andronic, Marius Marcovici si Claudiu Mateescu au fost pusi sub control judiciar. In acest dosar este cercetat sub control judiciar si Gheorghe Sin, presedintele Academiei de Stiinte Agricole.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2668 vizualizari

  • +5 (7 voturi)    
    Pacat (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 16:33)

    Observer [anonim]

    Ce om linistit putea fi, sa se bucure in liniste de sotie si copil. Dar lacomia e mare...
  • +5 (5 voturi)    
    lasa-ne ! (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 19:48)

    traiang [utilizator]

    Lasa-ne tataie toti sunteti imaculati nu stiti nimic nu ati luat nimic dar pe fond sunteti niste gainari nenorociti cu aere de mare respectabilitate si mai ales mari deontologi Cred daca s-ar insira intr-o carte tot cat s-a furat in Ro din '89 ar fi cea mai voluminoasa carte scrisa in romana !!!
  • 0 (6 voturi)    
    Combinatia cu Basescu (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 23:43)

    mihai [anonim]

    L-am votat pe Base cam de fiecare data dar toata povestea asta pute rau de tot. Atacul acela virulent la adresa regelui Mihai incepe sa se limpezeasca.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by