Paul al Romaniei, retinut de DNA, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri. Sambata se judeca cererea de arestare preventiva. "Printul" a cerut alt avocat

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 11 decembrie 2015, 16:47 Dosare Anticoruptie


Printul Paul
Foto: AGERPRES
Printul Paul a fost retinut, vineri seara, de catre procurorii DNA Brasov, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Ilfov, in care au fost arestati la domiciliu omul de afaceri Remus Truica si avocatul Robert Rosu, iar alte trei persoane au fost puse sub control judiciar, informeaza Mediafax. Printul Paul este acuzat de cumparare de influenta, spalarea banilor si complicitate la abuz in serviciu.

UPDATE 11.52 Printul Paul, retinut in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Ilfov, a fost adus, sambata dimineata, la Curtea de Apel Brasov, unde insa judecarea propunerii de arestare preventiva a acestuia a fost amanata cu o ora si jumatate, dupa ce el a cerut sa fie aparat de alt avocat, transmite Mediafax

Printul Paul a fost adus, sambata, in jurul orei 10.00, cu o duba a Politiei, la Curtea de Apel Brasov, unde urmeaza sa se judece propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva a acestuia, in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa, din judetul Ilfov.  

El a coborat din duba Politiei fara sa aiba catuse la maini, iar la intrarea in sediul instantei a declarat ca nu a facut nimic.

------

Printul Paul a fost scos incatusat din sediul DNA Brasov, vineri, in jurul orei 17.00, si nu a facut niciun fel de declaratii, fiind urcat intr-o masina a Politiei pentru a fi dus in arestul IPJ Brasov.

Procurorii anticoruptie au emis, vineri seara, dupa aproape sapte ore de audieri, ordonanta de retinere, pentru 24 de ore, pe numele printului Paul, care a venit la DNA, in cursul diminetii, insotit doar de catre avocatul sau, nu si de printesa Lia.

Inainte sa intre in sediul DNA Brasov, printul Paul a fost intrebat de catre jurnalisti daca se simte bine, insa el nu a a raspuns, ci a facut doar un gest prin care a transmis ca nu prea bine.

Retinerea acestuia a avut loc la scurt timp dupa ce Curtea de Apel Brasov a decis plasarea in arest la domiciliu a omului de afaceri Remus Truica si a avocatului Robert Rosu, precum si controlul judiciar pentru 60 de zile in cazul lui Dan Andronic, Marius Marcovici si Claudiu Mateescu.

  • UPDATE - DNA: Presedintele Academiei de Stiinte Agricole, sub control judiciar in cazul retrocedarilor ilegale
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea printului Paul, pentru cumparare de influenta, spalarea banilor si complicitate la abuz in serviciu, in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa, din judetul Ilfov.

Astfel, incepand din anul 2006, Paul Philipe Al Romaniei i-a promis lui Remus Truica, arestat la domiciliu in acest dosar, si asociatilor lui din grupul infractional (intre care Robert Rosu, Andrei Marius Marcovici, Lucian Mateescu, Dan Andronic) o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete sau pe langa judecatori.

Potrivit DNA, printul Paul, Remus Truica si ceilalti membri ai grupului "au ascuns natura ilicita a intelegerii, prin incheierea in 1 noiembrie 2006 a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate in proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietatii, intre printul Paul si SC Reciplia SRL, reprezentata de Remus Truica".

"In concret, acest contract redactat de Robert Rosu prevede ca Paul Philipe Al Romaniei, in calitate de cedent, transmite/cesioneaza fara nicio rezerva, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente si viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate si identificate in contract (intre care si Ferma Baneasa cu un teren in suprafata de 28,63 hectare). Reciplia SRL se obliga sa plateasca in anumite conditii o suma de bani si sa asigure sprijin si asistenta in legatura cu bunurile aflate in proceduri administrative sau judiciare de restituire. Ulterior, ca urmare a acestui act, Paul Philipe Al Romaniei a semnat alte inscrisuri/contracte prin care s-a urmarit ascunderea provenientei ilicite a bunurilor retrocedate, antecontracte de vanzare - cumparare, intelegeri ("intelegerea" din 13 aprilie 2011 si actul aditional la aceasta)", se arata intr-un comunicat al DNA.

Conform sursei citate, in cursul anului 2008, ca urmare a unei notificari facute de printul Paul, avand ca obiect Ferma regala Baneasa, transmisa spre solutionare Institutului pentru Cercetare Dezvoltare pentru Protectia Plantelor Bucuresti, printul, urmarind obtinerea de foloase necuvenite, impreuna cu Robert Rosu si Remus Truica, l-a ajutat pe directorul institutului sa ii determine pe membrii Consiliului de Administratie sa aprobe solicitarea depusa cu incalcarea dispozitiilor legale.

"Aceasta, in conditiile in care Paul Philippe al Romaniei cunostea ca documentatia este incompleta si nu sunt indeplinite conditiile legii pentru retrocedarea terenului. Acesta a si participat la discutiile din sedinta Consiliului de Administratie al institutului si a exercitat presiuni asupra membrilor acestuia (prin invocarea descendentei sale, dar si a unor pretentii de daune in cazul respingerii cererii). Drept urmare, prin decizia nr. 30 din 26 septembrie 2008, Consiliul de Administratie al Institutului a dispus, cu incalcarea dispozitiilor art. 8 din Legea nr.10/2001, restituirea in natura a Fermei regale Baneasa, iar in aceeasi zi a fost incheiat si protocolul de predare - preluare al terenului, cu toate ca acesta nu fusese identificat", arata DNA, care precizeaza ca decizia de restituire este abuziva, "cererea nefiind insotita de documente justificative din care sa rezulte calitatea de mostenitor indreptatit sau incidenta Legii 10/2001 raportat la situarea terenului, iar acesta nu a fost identificat potrivit legii, cauzandu-se prejudicierea statului roman cu suma de 135.874.800 euro (echivalent a 500.399.713 lei)".

Aceasta suma reprezinta, totodata, folos necuvenit pentru printul Paul, Remus Truica si asociatii acestuia in grupul infractional.

Printul Paul urmeaza sa fie prezentat, sambata, Curtii de Apel Brasov, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In acelasi dosar, procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si de luarea masurii controlului judiciar pentru 60 de zile si pentru Gheorghe Sin, la data faptelor secretar general al Academiei de Stiinte Agricole din Romania, iar in prezent presedinte al aceleiasi institutii, pentru complicitate la abuz in serviciu.

Astfel, in calitate de secretar general al Academiei de Stiinte Agricole, Gheorghe Sin a fost investit "cu solutionarea notificarii avand ca obiect Ferma regala Baneasa".

"Acesta i-a solicitat lui Paul Philippe al Romaniei dovezile din care sa rezulte calitatea sa de persoana indreptatita, natura terenului, sens in care i s-a solicitat sa completeze dosarul administrativ cu urmatoarele: certificatul de mostenitor, dovada ca nu au fost depuse cereri de restituire vizand acel imobil de catre alti mostenitori legali sau testamentari, titlul de proprietate din 1931 pentru a dovedi dreptul de proprietate al Regelui Carol al II - lea asupra acelui teren, dovada ca terenul intra sub incidenta Legii 10/2001, deoarece din anexele atasate notificarii rezulta ca terenul era in extravilan, agricol si neagricol si nu intra sub incidenta art. 8 din Legea nr. 10/2001, neputand forma obiect al reconstituirii", se arata in comunicatul DNA.

Procurorii anticoruptie precizeaza ca dosarul administrativ nu a fost completat in sensul celor dispuse, dar cu toate acestea, prin procesul verbal din 2 septembrie 2008, membrii Consiliului de Administratie al Institutului pentru Cercetare Dezvoltare pentru Protectia Plantelor Bucuresti, incalcand dispozitiile legale au recunoscut "calitatea de persoana indreptatita la reconstituire conform Legii nr.10/2001 a lui Paul Philippe al Romaniei cu privire la Ferma regala Baneasa, iar prin decizia nr. 30 din 26 septembrie 2008 au dispus, cu incalcarea dispozitiilor art. 8 din Legea nr.10/2001, restituirea in natura a Fermei Baneasa, in aceeasi zi fiind incheiat si protocolul de predare-preluare a terenului".

Anchetatorii arata ca, in prima faza, a existat opozitia la retrocedare, deoarece urma sa se renunte la un teren pe care erau desfasurate activitati de cercetare care justifica obiectul de activitate al institutului.

"Mai mult, presedintele academiei s-a opus constat cererii pe care a considerat-o lipsita de temei legal. Cu toate acestea, in 29 iulie 2008 secretarul general Gheorghe Sin a trimis institutului o adresa prin care solicita sa se convoace Consiliul de Administratie pentru a se analiza solicitarea Paul Philippe al Romaniei care sa fie invitat personal la sedinta. In aceeasi zi i s-a comunicat lui Paul Philippe al Romaniei ca s-a dat dispozitia de convocare a consiliului pentru analizarea cererii sale. Din probele dosarului rezulta ca aceasta adresa a lui Gheorghe Sin i-a fost pretinsa lui Remus Truica de directorul institutului drept conditie pentru admiterea cererii, in cadrul intelegerii frauduloase dintre acestia", potrivit DNA.

Anchetatorii mentioneaza ca, urmare a acestei adrese, directorul institutului a convocat Consiliul de Administratie, sedinta avand loc in 2 septembrie 2008, fiind invitati printul Paul si avocatul acestuia, Robert Rosu. De asemenea, a participat ca invitat si Gheorghe Sin, aceasta fiind de altfel singura astfel de sedinta la care acesta a participat.

"Prin pozitia avuta in cadrul acestei sedinte, de sustinere impreuna cu directorul institutului a cererii de retrocedare, s-a creat falsa reprezentare pentru membrii CA ca Academia agreeaza o astfel de decizie. Ca urmare, Consiliul de Administratie a decis restituirea in natura a terenului vizat", arata DNA.

Procurorii mai precizeaza ca "din probele dosarului rezulta ca in anul 1948 Ferma Regala Baneasa era situata in extravilanul localitatii Baneasa, asa incat nu putea face obiectul Legii nr.10/2001".

-----------------------

Printul Paul a ajuns la DNA Brasov, vineri, in jurul orei 10.10, la scurt timp la sediul institutiei venind, fara sa fie citat sau chemat de catre procurori, si Andrei Hrebenciuc, trimis in judecata in dosarul privind retrocedarea unor paduri, alaturi de tatal sau, Viorel Hrebenciuc, si de alte persoane.

Omul de afaceri Remus Truica a declarat, vineri, inainte ca instanta sa decida daca il aresteaza sau nu, ca nu a beneficiat de niciun teren, ca nu a luat niciun procent si ca nu mai stie din 2010 ce face printul Paul, precizand ca DNA trebuie sa demonstreze acuzatiile pe care i le aduce.

Remus Truica a spus, raspunzand unor intrebari privind acuzatiile pe care i le aduc procurorii DNA in dosarul vizand retrocedarile ilegale de terenuri, ca el nu a beneficiat de niciun teren si nici nu a primit vreo suma din procentele care ar fi fost cerute in schimbul interventiilor pentru restituirea unor proprietati, care, conform procurorilor, ar fi fost intre 50 si 80.

Omul de afaceri a precizat ca este dreptul procurorilor sa formuleze orice acuzatie, insa si el are dreptul sa se apere si sa le demonteze.

"Eu nu am intrat in posesia niciunui teren si nu am primit nici 5, nici 1, nici 12 la suta, niciun procent. O companie a semnat un contract de cesiune de drepturi litigioase cu printul Paul. (...). Am fost partener minoritar (n.r. - in companie)", a afirmat Truica.

Acesta a adaugat ca din 2010 nu mai stie ce face printul Paul, si nici nu vrea sa mai stie.

Sedinta in care Curtea de Apel Brasov a luat in discutie propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a omului de afaceri Remus Truica, a directorului general al cotidianului Evenimentul Zilei, Dan Andronic, a avocatului Robert Rosu, a fostului consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, Marius Marcovici, si a omului de afaceri Claudiu Mateescu, director general al dezvoltatorului imobiliar Impact, s-a incheiat joi noapte, in jurul orei 2.30, dupa mai bine de zece ore, decizia ramanand in pronuntare.

Intrucat ordonantele de retinere ale celor cinci persoane vizate in acest dosar au expirat, acestia au fost lasati sa plece.

Remus Truica, Dan Andronic, Robert Rosu, Marius Marcovici si Claudiu Mateescu au fost retinuti, miercuri noapte, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Ilfov, cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro, iar joi dupa-amiaza au fost prezentati Curtii de Apel Brasov, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Remus Truica pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, spalare a banilor, complicitate la abuz in serviciu si dare de mita, a lui Dan Catalin Andronic, jurnalist si consultant politic, pentru constituirea unui grup infractional organizat, in forma aderarii, si complicitate la trafic de influenta, a lui Robert Mihaita Rosu, avocat partener in cadrul unei case de avocatura, pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, complicitate la spalarea banilor si complicitate la abuz in serviciu, a lui Marius Andrei Marcovici, administrator al unei societati comerciale si consilier, pentru constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalarea banilor, dar si a lui Claudiu Lucian Mateescu, pentru constituirea unui grup infractional organizat, in forma aderarii, si complicitate la trafic de influenta.

Potrivit anchetatorilor, incepand cu luna noiembrie 2006, Remus Truica, Robert Mihaita Rosu si alte persoane au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de o persoana interesata, prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autoritatilor/institutiilor detinatoare a acestor proprietati, instigarea si complicitatea la savarsirea, de catre aceste persoane, a infractiunii de abuz in serviciu, prin punerea la dispozitie si semnarea inscrisurilor necesare si traficarea influentei reale asupra functionarilor publici.

La acest grup infractional au aderat, in anul 2007, Dan Andronic si Marius Marcovici, iar in 2011 si Claudiu Mateescu.

Potrivit anchetatorilor, rolul lui Remus Truica in cadrul grupului a fost "esential, in sensul ca persoana, reputatia si sustinerile acestuia au fost determinante in convingerea persoanei interesate pentru cumpararea influentei, Truica cerand in schimbul traficului de influenta intre 50-80% din fiecare bun obtinut, iar prejudiciul in acest caz depasind 135 de milioane de euro.

Conform referatului procurorilor de arestare preventiva a acestora, in acelasi dosar al retrocedarilor ilegale mai apar miliardarul israelian Benjamin Steinmetz si consultantii Tal Silberstein si Shimon Sheves, acesta din urma fiind seful de cabinet al fostului premier israelian Yizhak Rabin.

P:otrivit aceluiasi referat, Benjamin Steinmetz controleaza compania Beny Steinmetz Group (BSG), avand o avere estimata de Forbes la 3,6 miliarde de dolari. El a intrat in afaceri, in Romania, in anul 2000, in domeniul imobiliar, fiind asociat cu Remus Truica.

Miercuri, procurorii DNA Brasov au facut perchezitii la casa omului de afaceri Remus Truica, de unde au fost ridicate mai multe documente, dar si la locuinta si la o casa de vacanta a lui Dan Andronic, asociatul majoritar al societatii Editura Evenimentul si Capital, care editeaza publicatiile Evenimentul Zilei si Capital, si directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei.

Ancheta penala a DNA Brasov vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2006 - 2015. In aceasta cauza, procurorii au facut noua perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, la sediile unor societati comerciale si la locuintele mai multor persoane.

Printul Paul si sotia sa, printesa Lia, au fost citati, miercuri, la DNA Brasov, pentru a da declaratii in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri, insa in drum spre Brasov printului i s-a facut rau si a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, fiind externat joi.

Numele printului Paul a fost mentionat si in dosarul in care sunt acuzati Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin Sturdza si Dan Bengescu, pentru retrocedare ilegala de paduri.

Dan Bengescu ii spunea lui Andrei Hrebenciuc ca printul Paul are "o jena financiara foarte puternica", intr-o discutie telefonica interceptata de catre procurori. Imediat dupa aceasta discutie, Andrei Hrebenciuc l-a sunat pe Viorel Hrebenciuc, solicitandu-i sa-l ajute financiar pe Printul Paul, aratau procurorii DNA.

Intr-un alt document al anchetatorilor se arata ca Viorel Hrebenciuc si alti inculpati din dosarul retrocedarilor, acceptand promisiunea unor foloase materiale, le-au promis printului Paul si printesei Lia ca vor interveni pe langa autoritati pentru ca acestia sa obtina mai multe terenuri si cladiri.

Printul Paul si printesa Lia au fost audiati, in 15 octombrie 2014, la DNA Brasov, nefiind pusi sub urmarire.

Anchetatorii mai aratau ca, incepand din 2013, folosindu-se de influenta politica a lui Viorel Hrebenciuc, atunci deputat PSD, Dan Bengescu, Sorin Iacob si Ioan Adam au actionat in mod coordonat pentru a facilita dobandirea in mod injust de proprietati imobiliare (prin reconstituirea dreptului de proprietate sau prin retrocedari de imobile) de catre diferite persoane, printre care Paltin Gheorghe Sturdza si Paul Lambrino.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























19313 vizualizari

  • +27 (31 voturi)    
    Viata bate filmul (Vineri, 11 decembrie 2015, 16:50)

    cenzuratul [utilizator]

    Si acum cei de la compania de telefonie mobila D*** pot inlocui reclamele pe care le au in prezent, cu un reality show cu printul Paul in arest.
    • +8 (10 voturi)    
      ! (Vineri, 11 decembrie 2015, 20:24)

      ics [anonim] i-a raspuns lui cenzuratul

      LA beciul "domnesc" cu el! :)))
  • +30 (36 voturi)    
    Oare (Vineri, 11 decembrie 2015, 16:51)

    NicolaeA [utilizator]

    Oare au dormitor princiar la DNA Brasov ?
    Se va constipa saracul pentru ca nu stie sa foloseasca WC-ul turcesc !
    • +4 (16 voturi)    
      wc turcesc (Vineri, 11 decembrie 2015, 17:46)

      titi [anonim] i-a raspuns lui NicolaeA

      nascut, crescut in bv, spre 40 de ani, n-am vazut vreun wc turcesc in orasul asta :)
      • +2 (10 voturi)    
        Si eu, (Vineri, 11 decembrie 2015, 21:00)

        NicolaeA [utilizator] i-a raspuns lui titi

        nascut, crescut, pana la 24 de ani si cu locuinta in bv, n-am vazut nici eu vreun wc turcesc in acest oras dar banui ca-n arestul politiei sunt.
      • +8 (10 voturi)    
        ghinion (Vineri, 11 decembrie 2015, 21:20)

        nesuferitu [utilizator] i-a raspuns lui titi

        vezi daca n-ai fost la bulau?
      • 0 (0 voturi)    
        pai, voi n'aveti beci domnesc (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 13:20)

        nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui titi

        dar, pe bune, din atatia ani in brasoave, cat ai stat la beciu' ...aaaa, imperial ?! :)
  • +55 (61 voturi)    
    Mda.. (Vineri, 11 decembrie 2015, 17:07)

    Andrei B. [anonim]

    Daca mai faceti referire la el ca fiind Printul Paul, o sa incep sa ma prezint si eu la prieteni ca si Majestatea Sa. Nu doar ca Romania nu este monarhie, ci si acea monarhie care o avem nu-l recunoaste pe individu asta de 2 bani.
    • -1 (27 voturi)    
      ce te bagi, ba? (Vineri, 11 decembrie 2015, 17:37)

      muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui Andrei B.

      Nu zicea basescu c-are cumatru cu sange albastru? Daca nasul de vulpe batrana, al lui basescu, a sesizat adn-ul regal, inseamna ca alteta sa e pe bune.
      • +2 (12 voturi)    
        base cand e aghezmuit (Vineri, 11 decembrie 2015, 20:47)

        Metusala [utilizator] i-a raspuns lui muciflenduri

        si la bivol ii spune "bade"
    • +7 (25 voturi)    
      .... (Vineri, 11 decembrie 2015, 17:40)

      tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Andrei B.

      De altfel si principesa Irina e o individa de 2 bani, arestata pentru lupte ilegale de cocosi. Finalmente a luat 3 ani cu suspendare. De-asta imi vine sa rad cand vad sustinatorii monarhiei cum se umfla in pene, parca ar cocosii Irinei.
    • +4 (24 voturi)    
      Sunt complet bulversat de... (Vineri, 11 decembrie 2015, 17:41)

      Ba-shi-tulu. [anonim] i-a raspuns lui Andrei B.

      Nerecunoasterea unei altetze regale girata de marinari romani...
    • +38 (40 voturi)    
      Comment sters de user (Vineri, 11 decembrie 2015, 18:41)

      Reticentul [anonim] i-a raspuns lui Andrei B.

      • +4 (4 voturi)    
        Paul (Vineri, 11 decembrie 2015, 20:17)

        nimrod [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

        :))))
      • +5 (5 voturi)    
        asa-i (Vineri, 11 decembrie 2015, 21:18)

        nesuferitu [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

        cred ca simtea el ceva de mult... si Ciocarlia lui cand spunea de prinsul pol
    • +7 (9 voturi)    
      citat (Vineri, 11 decembrie 2015, 19:48)

      nelamurit [anonim] i-a raspuns lui Andrei B.

      de la DNA: "inculpatului AL ROMÂNIEI PAUL PHILIPE".
      asta e numele si prenumele lui
      • +5 (5 voturi)    
        citat (Vineri, 11 decembrie 2015, 21:19)

        nesuferitu [utilizator] i-a raspuns lui nelamurit

        sa nu razi, da individu' asa nume are in actele de identitate
        • +2 (2 voturi)    
          Da' cu Cioaba (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 10:41)

          aniod [utilizator] i-a raspuns lui nesuferitu

          cum e de fapt?
        • +2 (2 voturi)    
          Asta (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 14:15)

          adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui nesuferitu

          si-a pus numele asa cum isi numesc tiganii copiii. Cunosc un tigan pe care il cheama Dolar.
          In buletin !
    • +2 (6 voturi)    
      :)) (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 5:55)

      I [utilizator] i-a raspuns lui Andrei B.

      Poti incerca. Daca nu stiai, asa au inceput sa exste regi: iesi in fata si spui "eu sunt regele!" Daca vre-unu nu e de acord, ii tai capul. Si tot asa pana cand toti sunt de acord. Si atunci e rege. Sigur, exista si varianta sa iti pierzi tu capul...

      Ce vreau sa spun este ca nu exista nici un "sange albastru". E vorba doar daca ceilalti te accepta ca rege, de buna voie sau cu putin ajutor armat.
    • +2 (2 voturi)    
      e asta printz cum esti si matale majestate (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 13:43)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Andrei B.

      tat'so a fost bastardul lui carol al doilea, pe care nici carol nu l'a recunoscut decat ca fiu natural. familia de hohenzolern sigmaringen nu l'a recunoscut sa poarte numele familiei. nici casa regala nu l'a recunoscut ca facand parte..
      de'a lungul tmpului, au fost capete incoronate care au renuntzat la titlurile nobiliare, princiare, pt. a se insura cu cine le'a placut, sa duca viata cere le' a plcut.
      ex. regele regatului unit, unchiul reginei elisabeta II.
      si la noi, printzul nicolae, fratele regelui carol II, care a renuntat la drepturile sale de mostenitor la coroana si la aparteneneta la casa regala, taman pt.. a se casatori cu cine'i place. totusi, a ramas hohenzolern.
      eventulaii sai copii, n'au putu avea pretentii la tron.
      este cazul recent al tanarului print nicolae, nepotul regelui. el si urmasii sai nu vor mai putea purta titlul de printz de Romania, nici nu va putea fi in linia mostenitorilor coroanei.

      acest fiu de bastard, are drept de mostenire numai la averea personala, particulara a regelui carol al doilea, bunuri private, dobanditee el cu titlu personal, nu din cele mostenite de la familia regala.

      deci, pt, ferma de la baneasa, este clar ca este un impostor.
      insasi instrainarea pamanturilor donate special pt. ferma didactica, scolii superioare de agricultura, actuala univ. agricola, este o inselaciune grosolana, parte a jafului organizat din timpul guvernelor iliciste.
      sau...ilicite..

      marele jaf va ramane nepedepsit, fericitii imbogatiti vor influenta, in continuare, soarta tzarisoarei.

      si, apropo se retrocedari, ele ar trebui sa se faca numai in limita proprietatilor documentate, in anul 1944.
      nu de dinainte de reformele agrare ale lui cuza kogalniceanu si ale lui Ferdinand, de dupa primul razboi mondial. acele reforme au stabilit niste limite ale proprietailor funciare, nationalizarile de pamanturi facandu'se cu despagubii, la vremea respectiva.
  • +11 (13 voturi)    
    ! (Vineri, 11 decembrie 2015, 17:28)

    melcul_naravas [utilizator]

    Deci, " Le prince Paul" a fost "prins" :D
  • +12 (14 voturi)    
    :)))) (Vineri, 11 decembrie 2015, 17:31)

    Motanul_incaltat [utilizator]

    Cea mai buna portie de ras pe saptamana asta!
    Pe de alta parte, daca si asta este in stare sa ne fure, inseamna ca suntem incredibil de prosti
  • +5 (5 voturi)    
    DE-ACUMA STIM CA N-O SA FIE ARESTAT SI STIE SI EL (Vineri, 11 decembrie 2015, 17:35)

    Susufler0 [utilizator]

    D-na si dl Lambrino s-au linistit cat de cat si nu o sa mai fie cazul sa joace sceneta( inteligenta, de altfel) cu starea de rau (nu infarct sau "preinfarct" pt ca aparatele ar fi aratat ca nu a fost vorba de asa ceva) ! Acum toata lumea stie (inclusiv DNA Brasov), ca in cel mai rau caz, dl Lambrino o sa stea acasa in arest. motiv pt care dupa ce am vizionat "Prologul, intitulat " In benzinarie" si prima parte- "La DNA", eu n-o sa mai vizionez partea a II a, intitulata "Instanta". Nu mai exista suspans. Deocamdata !
  • -9 (29 voturi)    
    pacat de printul Paul al Romaniei (Vineri, 11 decembrie 2015, 17:39)

    vergotti [utilizator]

    De cand am auzit stirea arestarii printului Paul, victima unor mafioti fara scrupule,plang de nu ma pot opri... In loc sa-l urcam pe printul Paul al Romaniei pe Tronul ce de drept i se cuvine, noi il taram prin judecati pentru acuzatii de care altii se FAC vinovati... Am ajuns pe ultima treapta a decaderii aruncandu-l in temnitza pe Mostenitorul Tronului Romaniei, hotarat de Dumnezeu.
    • +5 (5 voturi)    
      N-au inteles (Vineri, 11 decembrie 2015, 22:56)

      mopsu [utilizator] i-a raspuns lui vergotti

      ironia fina , iarta-i....
  • +11 (25 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 11 decembrie 2015, 17:42)

    tenere [anonim]

    • +1 (1 vot)    
      .... (Vineri, 11 decembrie 2015, 20:58)

      tirolez [utilizator] i-a raspuns lui tenere

      Unul din motive este ca a cumparat drepturi de la principesa Elena (mama lui Nicolae cel dezmostenit).
  • +2 (10 voturi)    
    Interesant (Vineri, 11 decembrie 2015, 18:10)

    Ciprian [anonim]

    Printul Paul va lacrima tot la DNA, este o chestie gandita bine, va spune si ce nu a facut doar sa-i bage pe toti la oala si sa scape. Casa Regala nu va accepta rufe murdare, chestie de imagine. Bine ca i-au facut vant la printisorul ala mic renegat de regele Mihai si le cazura Paul acuma pe cap. O sa se mosteneasca singur regele Mihai.
  • +2 (18 voturi)    
    Si Nasul? Pe cind? (Vineri, 11 decembrie 2015, 18:14)

    anaerobik [anonim]

    Pai nu? Cum e finul, si pistolul...
  • +20 (26 voturi)    
    Aveam pretentii de la voi, Hotnews (Vineri, 11 decembrie 2015, 18:27)

    Ted [anonim]

    Sincer, aveam si am pretentii de la voi.
    Spuneti-i acestui om asa cum il cheama in cartea sa de identitate / pasaportul sau. Acest om nu e Print. Titlul de Print se acorda (si se poate retrage) doar de catre o casa nobiliara. Acestui domn nu i-a fost niciodata acordat titlu de Print de catre nicio casa nobiliara. Titlul de Print se acorda, nu se mosteneste. Nimeni nu contesta paternitatea si maternitatea sa, dar asta nu il face Print. El e la fel de Print pe cat e "regele" Cioaba de "Rege".
    Hotnews, ma astept sa nu luati si voi parte la acest balci ieftin cu printi si printese inventate, innobilate cu de la sine putere.
    • +2 (8 voturi)    
      .... (Vineri, 11 decembrie 2015, 21:00)

      tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Ted

      Duda cu ce e mai breaz? Nicolae nu mai e print, i s-au anulat toate "meritele"(dobandite la nastere) doar pentru ca Duda a decis astfel? Cand vad oameni seriosi ca iau in serios titlurile astea ma ia disperarea.
      • +2 (2 voturi)    
        Duda e Duda (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 14:23)

        adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

        iar Margareta, sotia lui, este Doamna Duda ! Atat !
    • +2 (2 voturi)    
      Ai dreptate, dar (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 5:11)

      Sakura [utilizator] i-a raspuns lui Ted

      Auzi, ai dreptate, dar dacă până acum tot era prinţ, lasă-l să fie tot prinţ şi la puşcărie. Să se vadă că casa regală a României abundă de infractori: ăsta cu terenurile, aia cu luptele ilegale de cocoşi, fundaţia Principesei Margareta trimite mesaje spam ș.a.m.d. Așa țară, așa ”casă regală”.
      • 0 (0 voturi)    
        In mod normal ar fi corect.. (Duminică, 13 decembrie 2015, 5:12)

        Nicolae [anonim] i-a raspuns lui Sakura

        ..catez - 'Sa se vada CA CAsa regala'etc.etc. - sa se puna(!!) virgule,insa in situatia de fatza,absentza virgulei este un act PATRIOTIC.
    • 0 (2 voturi)    
      titlul (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 9:18)

      Eagle-owl [utilizator] i-a raspuns lui Ted

      de Print, Alteta poate fi acordat sau retras doar de catre Seful Casei Regale, adica de catre Rege
  • +16 (18 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 11 decembrie 2015, 18:50)

    [anonim]

  • +12 (14 voturi)    
    prinsul Paul ( imi place "prinsul Paul " ) (Vineri, 11 decembrie 2015, 19:05)

    Crenguta [anonim]

    Prinsule,
    ce vroiai sa faci apoi cu padurile ?
    Attila Verestoy din invidie, cred ca te-a blestemat !
  • +18 (20 voturi)    
    Pe culmile tupeului (Vineri, 11 decembrie 2015, 19:12)

    Justin Puscasu [anonim]

    Pe langa astia, Hrebe cu cele 40.000 de hectare ale lui pare un copilas rozaliu de inocent.
    Prinsul asta "de Romania", doboara toate recordurile de tupeu si abjectie.
    Ce e mai grav insa, e ca intr-o tara normala, daca te autoproclami rege, imparat, print, ajungi discret la balamuc. In Romania, ajungi vedeta si milionar.
    • +3 (3 voturi)    
      trebuie internat (Vineri, 11 decembrie 2015, 20:54)

      Metusala [utilizator] i-a raspuns lui Justin Puscasu

      la "Sectia de regi, imparati , presedinti de republica"
  • +4 (6 voturi)    
    Ma scuzati (Vineri, 11 decembrie 2015, 19:51)

    intruderul [utilizator]

    elita jurnalistica cu cateva mici exceptii nu stiu sa adreseze intrebari.Auzi "va simtiti bine?" Nu taticutu,nu asa.Mai degraba "cand furati nu va era rau,acum ca v-au prins,aveti de gand sa va montati stenturi coronariene ca si tovarasul Ilici?" sau "era nevoie de o masina de politie sa va escorteze pana la spital sub pretextul ca nu stiati unde se afla cel mai apropiat?".
  • +8 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 11 decembrie 2015, 19:55)

    [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
    . (Vineri, 11 decembrie 2015, 20:27)

    gigi [anonim]

    Balaurul asta are prea multe capete. Truica un periculos. Numai din maniera cum vorbeste iti dai seama ca e greu de rapus. Sa numai vorbim de Benny.
    Gabriel Resources...51% din aurul tarii.Aurul generatiilor viitoare cum zicea Cescuta.Siguranta nationala.
    Au subminat economia tarii. Trebuie reintrodusa pedeapsa capitala la astfel de prejudicii. Auzi , arest la domiciliu ?! Cu 100 de mil. de coco !!
  • +9 (9 voturi)    
    In sfarsit (Vineri, 11 decembrie 2015, 20:55)

    Inna100 [utilizator]

    .. Acest individ abject , impreuna cu prea impostoarea nevasta, ce se dau print si printesa pe la noi, demult trebuiau demascati. Dar este bine si acum. Sper sa stea impreuna cu co-infractorii din acest dosar multi ani departe de noi. Dupa ce li se confisca tot ce au furat
  • +1 (1 vot)    
    Marioneta (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 8:04)

    Tata mare [anonim]

    Iar nu se umbla la radacini. Cine a propus si aplicat aceste legi criminale, cum raspunde? Daca au fost criminale, ce a facut Sfanta Justitie de vreo 10 ani incoace? Sa nu zic 25. Ce au facut serviciile? Se chema TAINUIRE aceste fapta?, e penala?.
    Asa au sarit toti golanii, "bagabontii", scursurile lumii sa se pretinda printi, regi, alesi ai poporului, oameni de afaceri si sa spolieze tara asta mai rau decat in toata istoria sa, in asa fel, ca orisice venetic ne va pune in genunchi si ne va transforma in slugile lui.
    Noi nu mai avem cu ce, cu cine si din ce sa ne mai facem " sabii si scuturi'' ca sa ne aparam.
    Cat despre mascariciul asta, uns print de tribunalul din Alexandria-Teleorman(ar trebui achetate dedesupturile acestei decizii)ce poti sa spui?. O marioneta obraznica cu un tupeu extraordinar dat de cei care sunt in spatele lui. Asta-i marea problema a Romaniei: cine sunt sforarii din spatele tuturor marionetelor, nu numai a lui.
    Parca vad c-o s-o frecam cu spectacolul pt. fraieri ca justitia functioneaza, iar dupa ce fraierii vor pune botul si vor vota ce trebuie, se va pune batista pe tambal, si gata. Schimbam mesenii, ca primii s-au inbuibat destul, si sunt atatia flamanzi...!! Fomista natie romana va sta pe la porti, poate prinde vreo firmitura de la masa ospatului
  • +2 (4 voturi)    
    Print? (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 9:45)

    asadaa [utilizator]

    Cu ce se ocupa printul? Printiseste toata ziua? Ce produce si el pentru societate ma intreb?
  • +2 (2 voturi)    
    Dna Kövesi, rog verificati. (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 10:12)

    hai nu fiti rai [anonim]

    ...printul cu munca nu prea este obisnuit, doar cu mosteniri ilegale, cu furtul. Munca pute si pentru printesa regala Lia. Ma mir ca ea nu a fost arestata. Toate miscarile lui Paul le cunostea, le sustinea. merita si ea catva ani de parnaie. Interesant, ca Basescu acuma tace. Era un infocat sustinator a printului Paul. El care le stie toate mai bine, oare aici a esuat. sau coana Leantza a avut interese personale la retrocedarile printului si a printesei?
  • +1 (1 vot)    
    Inntreb,si eu (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 10:48)

    Nedumeritul [anonim]

    Mai oameni buni,voi chiar nu va-ti saturat de minciuni?
    Nu realizati ca noi platim pentru prostirea noastra?
  • -2 (4 voturi)    
    Eu Prinsu' Paul... (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 11:09)

    Prinsu' [anonim]

    Eu Prinsu' Paul, descendent al familiei reptiliene impuse de masoneria mondiala, rog a mi se retroceda ferma parintilor, bunicilor si strabunicilor mei care au muncit din rasputeri la distrugerea Romaniei Mari. Si inca ceva, la Beciul Regesc va cer ca protocolul princiar sa se respecte la virgula... Sa va ia dracu pe toti, reptile masonice, alogeni fara mama si tata! Bey DNA confiscati-le tot, lui si lu nevastasa, sa nu mai aibe dupa ce bea apa, toate bunurile mobile si imobile, dupa care ii eliberati si le dati interdictie sa se mai intoarca in RO. Pe viata! Aceasta regula trebuie aplicata tuturor infractorilor la costum si cravata/papion/fara cravata!!!
    • +1 (1 vot)    
      Nota de istorie (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 13:38)

      Daniel [anonim] i-a raspuns lui Prinsu'

      1. Masoneria pe care o injuri matale a facut Romania 'mica' din 1859 - se spune ca domnitorul Cuza era mason. Se stie sigur ca avea prieteni masoni...Alecsandri, Balcescu, Bolintineanu, Bratianu, Davila, .....

      2. Tot masonii au facut si Romania Mare, prin relatiile cu masoneria franceza....

      3. Familia 'reptiliana' a dat pe regele Caol I si Ferdinand I, 2 oameni care au facut multe pentru Romania.

      Concluzie:
      Mai incet cu pianul pe scari!
      • 0 (0 voturi)    
        Masoneria n-t nici un rau.. (Duminică, 13 decembrie 2015, 5:18)

        Nicolae [anonim] i-a raspuns lui Daniel

        Romaniei - si eu NU sunt mason!
        Sotia lui Cuza era o Rosetti - deci descendenta directa din familia care a introdus masoneria in Romania(unii masoni insista ca.de fapt, masoneria a exista in Romania inaintea de venirea in Tara Romaneasca a lui Grant - stra-bunicu echipei Rapid!!!!
  • +1 (1 vot)    
    Intelegem acum.... (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 13:42)

    Daniel [anonim]

    .....ce i-a apucat pe USL-istii din 2012, descendentii politrucilor FSN din iunie 1990, sa se indragosteasca de regalitate...

    Traducere:
    Mihai a cam pierdut controlul iar USL-ama au devenit brusc interesati sa foloseasca descendentii familiei regale pentru propriul interes!

    Cu alte cuvinte, familia regala romana si-a dat cu stangul in dreptul.

    Pacat de cei 2 regi mari pe care aceasta dinastie a dat-o Romaniei!
  • 0 (0 voturi)    
    Care print? (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 15:07)

    Arthur [anonim]

    De unde pana unde print acest mascarici?Tatal lui Carol Mircea era un cetatean cu o paternitate dubioasa,teoretic fiul lui Carol 2,nascut pe vremea cand acesta nu mai avea nicio treaba cu Romania,asa ca nema print!Un escroc mai prostovan care a fost folosit de catre escroci mai mai versati pentru jefuirea romanilor si de Base in scop politic!!Aprops nici,ziaristilor lui Base nu prea le merge bine,Adamescu,Andronic arestati,Turturica dat afara,oare lui tapalaga cum ii merge? E adevarat ca el a fost "inspirat" si a dat-o cotita din vreme,dar de uitat basismul nu se uita!
  • 0 (0 voturi)    
    Trecut indepartat,viitor apropiat!?(PAMFLET) (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 18:58)

    Aurel Ganditorul [anonim]

    Iubesc istoeia in general si pe cea a Romaniei in special.Ma bucur sa vad cate comantarii,unele pamfletare,altele elaborate ,poat utile procurorilor DNA.In acest context (istoric) favorizant pun o intrebare:cat mai dureaza pana se vor pune pe tapet dosarele privind "retrocedarile averilor"in favoarea lui Mihaita,Margareta,prin grupul infractional organizat pe seama lui Duda.Si in cazul asta manoperele frauduloase au urmat cam aceiasi pasi si desigur cu acelasi melanj-politicieni,avocati,functionari ai statului,itzici,etc.si beneficiarii.
    Apropo celor trei (sau cati or fi fost)itzici-austrieci ce credeti ca li se va intampla?Or avea boi la bicicleta?
    • 0 (0 voturi)    
      Tot Itizc e de vina,mancatia-si? (Duminică, 13 decembrie 2015, 5:25)

      Nicolae [anonim] i-a raspuns lui Aurel Ganditorul

      Adica miliarde de US$ ,EURO, UKP sau orice valuta ceva mai 'forte' dispar din peisajul economic Romanesc de decenii, au mai ramas cca. 5000 de ;Itici' in Romania - cu o medie de varsta de 68 de ani si tot eternal Itzic e de vina pentru debandadaeconomico-politico-sociala -tec.tec. din Romania?
      D'aia nu se 'rezolva' mai nimic in Romania:din cauza ca se cauta vinovatii ori unde,numai unde stau ei,bine-mersi la ville somptuoase proaspat roidicate in 'cartieru Franzuzesc' din Bucuresti, nu.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by