DNA: Remus Truica a fost creierul afacerii cu retrocedarile ilegale. Dan Andronic a aderat la grupul infractional in 2007. Pretul unui teren de 135 de milioane de euro - o excursie pentru patru persoane

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 10 decembrie 2015, 10:49 Dosare Anticoruptie


Remus Truica
Foto: Agerpres
DNA a explicat intr-un comunicat de presa mecanismul presupusei fraude cu retrocedari ilegale in care a operat miercuri seara mai multe retineri. DNA sustine ca frauda de 135 milioane de euro a fost pusa la cale de Remus Truica (fost consilier al premierului Adrian Nastase), alaturi de un grup infractional din care fac parte Dan Andronic (directorul ziarului Evenimentul Zilei), Robert Rosu (avocat partener la societatea Tuca, Zbarcea si asociatii), Marius Andrei Marcovici (fost consilier al premierului Tariceanu) şi Lucian Mateescu (director la firma de imobiliare Impact).

Remus Truica este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălarea banilor si dare de mită, in timp ce Dan Andronic e acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat si complicitate la trafic de influenţă.

Avocatul Robert Rosu este acuzat de DNA de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, complicitate la spălarea banilor, complicitate la abuz în serviciu.

DNA arata in comunicat ca incepând cu noiembrie 2006, Remus Truică si avocatul Robert Roșu ar fi constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Paul Lambrino (nepot nerecunoscut al Regelui Carol al doilea, care se prezinta drept Printul Paul). DNA sustine ca grupul infractional voia sa dobandeasca averea revendicata din Paul Lambrino prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi.

Dan Andronic (consultant politic pentru PSD, apoi PNL si ulterior PDL), Marius Andrei Marcovici (consilier personal al premierului Calin Popescu Tariceanu) şi Lucian Mateescu (om de afaceri cu interese in imobiliare) ar fi aderat la grupul infracţional in 2007 - 2011, arata DNA in comunicatul citat.

Remus Truică ar fi prezentat „afacerea” celorlalți membri ai grupului, arata procurorii, si impreuna cu avocatul Robert Rosu ar fi realizat contractele si documentele necesare creării aparenţei de legalitate, şi-a traficat influenţa în mod real şi a corupt funcţionari pentru atingerea scopului urmărit.

Astfel, Truica i-a promis lui Paul Lambrino că poate să îi recupereze averea despre procurorii sustin ca ar fi fost revendicată ilegal. Truica a pretins că are relaţii în lumea politică şi în justiţie la cel mai înalt nivel, iar procurorii scriu in comunicat ca a promis influenta la nivelul Inaltei Curti prin intermediul serviciilor unei firme de avocatură de top. In schimb, Truica a cerut de la Paul Lambrino între 50 – 80% din valoarea fiecare bun care va fi obţinut.

Unul dintre aceste bunuri era "Ferma Băneasa", un teren în suprafaţă de 28,63 ha. În 2008, ca urmare a notificării susmenţionate având ca obiect Ferma regală Băneasa, transmisă spre soluţionare Institutului pentru Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor București, Truică î-ar fi determinat pe membrii consiliului de administraţie al Institutului să aprobe ilegal solicitarea lui Paul Lambrino pentru restituirea in natura a terenului.

DNA arata ca decizia de restituire este abuzivă, pentru ca cererea de restituire nu a fost însoţită de documente justificative din care să rezulte calitatea de moştenitor îndreptăţit sau incidenţa Legii 10/2001 raportat la situarea terenului, iar acesta nu a fost identificat potrivit legii.

DNA arata ca prin retrocedarea in natura a Fermei Baneasa catre Paul Lambrino si firma cesionara (controlata de Remus Truica si grupul infractional constitutit), statul roman a fost prejudiciat cu 135,8 milioane de euro (adica 500 milioane de lei).

Procurorii sustin ca, pentru a obţine terenul Fermei Baneasa, Remus Truică l-a convins pe directorul Institutului pentru Cercetare pentru Protecţia Plantelor platind o excursie în străinătate pentru patru persoane.
  • Comunicatul integral al DNA
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 09.12.2015 și 10.12, 2015, a următorilor inculpaţi:


TRUICĂ REMUS, om de afaceri la data faptelor şi în prezent, pentru comiterea infracţiunilor de:
- constituirea unui grup infracţional organizat, 
- trafic de influenţă 
- spălare a banilor
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave
- dare de mită, 

ROȘU ROBERT MIHĂIŢĂ, avocat partener în cadrul unei case de avocatură, pentru comiterea infracţiunilor de:
- constituirea unui grup infracţional organizat, 
- trafic de influenţă, 
- complicitate la spălarea banilor, 
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave, 

ANDRONIC DAN CĂTĂLIN, consultant politic, jurnalist, pentru comiterea infracţiunilor de:
- constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării;
- complicitate la trafic de influenţă, 

MARCOVICI MARIUS ANDREI, administrator al unei societăți comerciale, consilier pentru comiterea infracţiunilor de:
- constituirea unui grup infracţional organizat, 
- complicitate la trafic de influenţă, 
- spălarea banilor, 

MATEESCU LUCIAN CLAUDIU, pentru comiterea infracţiunilor de:
- constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării 
- complicitate la trafic de influenţă, 

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :
Începând cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truică Remus, Roșu Robert Mihăiţă și alte persoane au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de o persoană interesată, prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici.
Inculpații Andronic Dan, Marcovici Marius Andrei şi Mateescu Lucian au aderat la grupul infracţional: primii doi în anul 2007, ultimul în anul 2011.
De la data constituirii, membrii grupului au fost permanent implicaţi în activitatea infracţională şi s-au informat reciproc, direct sau indirect, asupra evoluţiei şi realizării interesului urmărit prin faptele comise, stabilind de comun acord strategia de urmat şi găsind împreună soluţiile cele mai economice pentru grup. De asemenea, membrii grupului au păstrat în permanenţă contactul cu persoana cumpărătoare de influenţă, dându-i de fiecare dată asigurări asupra succesului demersului infracţional.
Rolul inculpatului Truică Remus în cadrul grupului a fost esenţial, în sensul că persoana, reputaţia şi susţinerile acestuia au fost determinante în convingerea persoanei interesate pentru cumpărarea influenţei. Pe de altă parte, inculpatul Truică Remus a prezentat „afacerea” celorlalți membri ai grupului, hotărând împreună cu aceştia să se implice în realizarea demersului infracţional, singura cale în obţinerea bunurilor pe care persoana interesată le revendica în mod nelegal. De asemenea, a acţionat ca mandatar al unei societăți comerciale în actele întocmite cu cumpărătorul de influență, s-a întâlnit în mod repetat cu acesta pentru a discuta stadiul demersurilor întreprinse, a negociat cu aceştia în interesul grupului, a discutat cu inculpatul Roşu Robert, avocat, pentru întocmirea documentelor necesare creării aparenţei de legalitate, s-a prezentat în faţa autorităţilor în numele cumpărătorului de influență, a discutat cu notari şi avocaţi pentru întocmirea de înscrisuri necesare revendicărilor, şi-a traficat influenţa în mod real şi a corupt funcţionari pentru atingerea scopului urmărit.
În acest context, începând cu anul 2006 i-a promis cumpărătorului de influență că poate să îi recupereze averea revendicată nelegal, pretinzând că are relaţii în lumea politică şi în justiţie la cel mai înalt nivel (consilier al primului ministru, serviciile unei firme de avocatură de top, prin care influenţa poate ajunge chiar la ÎCCJ), cerând în schimb o parte considerabilă din această avere, atât pentru el cât şi pentru membrii grupului, între 50 – 80% din fiecare bun care va fi obţinut.
În realizarea scopului grupului, inculpatul Truică Remus împreună cu ceilalţi membrii a grupului şi cu cumpărătorul de influenţă au ascuns apoi natura ilicită a înţelegerii prin încheierea, la data de 1 noiembrie 2006, a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietăţii. Contractul a fost încheiat între cumpărătorul de influenţă şi o societate comercială reprezentată de Truică Remus. În concret, acest contract redactat de inculpatul Roşu Robert prevede că persoana cumpătătoare de influență, în calitate de cedent, transmite/cesionează fără nicio rezervă, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente şi viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate şi identificate în contract (între care şi „Ferma Băneasa”, teren în suprafaţă de 28,63 ha). Societatea comercială reprezentată de Truică Remus se obligă să plătească, în anumite condiţii, o sumă de bani şi să asigure sprijin şi asistenţă în legătură cu bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire. Ulterior, ca urmare a acestui act, inculpatul Truică Remus a semnat alte înscrisuri/contracte prin care s-a urmărit ascunderea provenienţei bunurilor retrocedate.
Printre bunurile pretinse cumpărătorul de influență s-a numărat şi Ferma Băneasa pentru care a depus o notificare în anul 2002, fără ca până la preluarea „afacerii” de către acest grup infracțional să se primească vreun răspuns.
În cursul anului 2008, ca urmare a notificării susmenţionate având ca obiect Ferma regală Băneasa, transmisă spre soluţionare Institutului pentru Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor București, inculpatul Truică Remus, a acționat în aşa fel încât, prin intermediul unor persoane, să îi determine pe membrii consiliului de administraţie al institutului să aprobe, în mod vădit nelegal, solicitarea cumpărătorului de influență. Ulterior, prin decizia nr. 30 din 26.09.2008 s-a dispus, cu încălcarea dispoziţiilor din Legea nr.10/2001, restituirea în natură a Fermei regale Băneasa, în aceeaşi zi, 26.09.2008, fiind încheiat un protocol de predare – preluare. Decizia de restituire este abuzivă, cererea nefiind însoţită de documente justificative din care să rezulte calitatea de moştenitor îndreptăţit sau incidenţa Legii 10/2001 raportat la situarea terenului, iar acesta nu a fost identificat potrivit legii.

Prin această activitate infracțională s-a cauzat un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro (echivalent a 500.399.713 lei), sumă care reprezintă totodată folos necuvenit pentru cumpărătorul de influență, Truică Remus şi asociaţii acestuia în grupul infracţional.

Pentru a obţine acest bun imobil, Truică Remus l-a convins pe directorul institutului să sprijine această solicitare, deşi documentaţia depusă era incompletă, expertiza era efectuată formal, oferindu-i în schimb foloase necuvenite constând în plata unei excursii în străinătate pentru patru persoane.

Inculpaților TRUICĂ REMUS, ROȘU ROBERT MIHĂIŢĂ, ANDRONIC DAN CĂTĂLIN, MARCOVICI MARIUS ANDREI și MATEESCU LUCIAN CLAUDIU li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați, la data de 10 decembrie 2015, la Curtea de Apel Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. 

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























19492 vizualizari

  • +36 (38 voturi)    
    ceea ce toată lumea uită (Joi, 10 decembrie 2015, 11:01)

    berenger [utilizator]

    e că, în 2007, anul în care andronic intra în grupul ăsta de șmecheri, el era consilier tot al lui tăriceanu, după ce înainte fusese și al lui năstase, asta așa ca să ne dăm seama unde se organizează oamenii ăștia: în curtea puternicilor zilei
    • -12 (26 voturi)    
      DNA? (Joi, 10 decembrie 2015, 11:23)

      io ca oricare [anonim] i-a raspuns lui berenger

      dar DNA-ul marinarul ce-a pazit in tot acest timp?
      stiu! era ocupat cu mogulii si televiziunile lor!!!
      • +13 (13 voturi)    
        dna a fost (Joi, 10 decembrie 2015, 12:26)

        berenger [utilizator] i-a raspuns lui io ca oricare

        a marinarului doar în imaginația lui și a ta. ce a făcut între timp? doar 96 de condamnări luna trecută
    • -9 (15 voturi)    
      si prietenul lui basescu (Joi, 10 decembrie 2015, 11:41)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui berenger

      sau colaborator
      • +4 (6 voturi)    
        după aia (Joi, 10 decembrie 2015, 12:24)

        berenger [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

        deja intrase în cercurile înalte
      • +9 (9 voturi)    
        Hoții nu au prieteni. (Joi, 10 decembrie 2015, 13:21)

        mircea [anonim] i-a raspuns lui jackalphonse

        Doar fraieri pe care-i șantajează ulterior.De aceia este bine(pentru noi)să aibă numai maxim două mandate orice om(primar,parlamentar,consilier,membri în consilii de administrație,etc).Se sparge gașca și se află mai repede hoțiile.
  • -7 (33 voturi)    
    începând cu anul 2006... (Joi, 10 decembrie 2015, 11:10)

    Mazeta [utilizator]

    Ce-mi place mie la DNA este că n-a acţionat pripit, săltând infractorii la comiterea faptei, ci i-a lăsat să îşi desfăşoare afacerile vreo 10 ani, ca să prindă toată reţeaua (celor 5 oameni). Bravo!
    • +7 (23 voturi)    
      e doar L apertitif... (Joi, 10 decembrie 2015, 11:20)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      urmeaza Idolul tau El Insusi....si inca ceva nume sonore Bolshevice...da Mazeta, tabloul Jafului Natzional este /era patronat de Clasa Politica indifferent unde, acum aceste zoaie umane, care isi spun cu vehmenta Clasa Politica se scurg la Beciul Domesc, epic sau nu Romania nu ii mai putea suporta la infinit...pe scenariul lui Andronic care a pupat diferite Maini de Stapani...dupa ce dispare Phutin...unde te duci ? "la casa de copii" ?
    • +12 (12 voturi)    
      Hahaha ++++ (Joi, 10 decembrie 2015, 11:27)

      deveselu [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Dna lucreaza cu o încetineală energică iar pedepsele sunt pe măsură la final , peste 10 15 ani vom vedea cazuri din zilele de azi.
  • +17 (19 voturi)    
    Arest la domiciliu! (Joi, 10 decembrie 2015, 11:14)

    Adri70 [utilizator]

    Hai cu arestul la domiciliu, sa-si faca si asta puscaria in vila de lux!...
    • +7 (11 voturi)    
      e bine si asa (Joi, 10 decembrie 2015, 11:31)

      torna_fratre [utilizator] i-a raspuns lui Adri70

      La prima vedere arestul la domiciliu pare o nedreptate insa dpdv economic este mai bine pentru tine ca si contribuabil.
      Adica dupa ce te-a furat urmeaza sa-i mai platesti si cazarea in arest unde sunt conditii ok(mancare,asistenta medicala,spalat haine,relaxare cu tv).
      Nu mai bine plateste el curent,mancare,spalat haine plus umilinta de a fi prizionierul propriei case?
      Imagineaza-ti cat de frustrant este sa stai in propria casa si sa nu poti sa treci pragul ei ca altfel ai imbulinat-o.
      Asa cand esti in arest accepti si gata.
      • +2 (2 voturi)    
        DA! (Joi, 10 decembrie 2015, 13:56)

        ..13 [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

        Si o doamna blonda daca ii da arestul la domiciliu, pe cheltuiala ei care nu a avut-o niciodata - nu o sa zic ca este rau...

        Ma intreb ce o sa zica cucoana cu pricina...
        Latul devine tot mai strans.
      • +2 (2 voturi)    
        Ne meritam soarta! (Joi, 10 decembrie 2015, 15:20)

        Adri70 [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

        Trist ce spun, dar cu asa gandire, cum o ai tu, ne meritam soarta! Nici nu ma mai obosesc (as pierde timpul) sa-ti explic cat de gresita iti este logica, draga "torna_fratre"
    • +5 (5 voturi)    
      Confiscarea averilor furate (Joi, 10 decembrie 2015, 12:48)

      provest [anonim] i-a raspuns lui Adri70

      Cred ca deja s-au obisnuit toti penalii astia, inclusiv aia viitori, cu gandul ca vor face cativa ani de puscarie, indiferent unde, dar banutii le sunt la adapost.
      Pana ce penalii din ANAF nu incep sa-i dea in executare si sa le ridice toate sumele constatate, toti sunt perfect relaxati.
      Tu cum te-ai simti sa stii ca ai 20 mil euro care te asteapta dupa 3-4 ani de scris carti in puscarie?
      Cat o mai fi suma totala a prejudiciilor constatate prin hotarari definitive? Parca se vehiculau acum vreun an sume de 200 mil euro?
  • +1 (9 voturi)    
    Nu se stia? (Joi, 10 decembrie 2015, 11:29)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Nu se stia ca EVZ e ziar in solda politrucilor, ca face propaganda electorala si manipuleaza in favoarea mafiei pe care o slugarniceste? SE STIA. EVZ, B1, Ar, JN sunt media cu jurnalisti vinduti.
  • +5 (9 voturi)    
    Admiratie (Joi, 10 decembrie 2015, 11:37)

    Observer [anonim]

    Omul asta e un geniu. Eu n-as fi in stare sa "dau un tun" nici macar de 1000 Euro.
    • +7 (7 voturi)    
      Mai usor cu admiratia (Joi, 10 decembrie 2015, 12:58)

      provest [anonim] i-a raspuns lui Observer

      Nu e nici un geniu. Daca era asa ceva, nu ai fi flat in veci de el.
      E un prostalau tupeist, conectat unde trebuie, expert in pile si relatii si care si-a bazat tot castelul de carti de joc pe relatiil potilice si climatul nostru politic nederanjat prea mult de justitie - cel putin pana in ultimii ani.
      UIte un alt exempku de astfel de personaj aici:
      http://mesagerulneamt.ro/2013/10/gabriel-muraru-de-la-sare-la-smart/.
      Probabil la fel de "genial" e si traseul candidatului PLN la primaria Bucuresti.
      Oameni de paie, construiti din hartii. Unele hartii foarte valoroase, ce-i drept.
      Aveti grija fata de cine va manifestati admiratia!
      • +2 (2 voturi)    
        Ai dreptate (Joi, 10 decembrie 2015, 14:39)

        Observer [anonim] i-a raspuns lui provest

        Trebuia sa pun cu ghilimele cuvintele "admiratie" si "geniu". Le-am folosit cu sens peiorativ.
  • +18 (18 voturi)    
    Patricia Kaas (Joi, 10 decembrie 2015, 11:54)

    lrh [utilizator]

    Si ce frumos ii canta Patricia Kaas lui Remus Truica pe banii nostri. Dar lasa ca am avut si noi parte de distractii : am stat la cozi la taxe si impozite, celebru ANAF ne-a trimis scrisorele si au blocat conturi pentru nici nimic, etc etc
    • +7 (7 voturi)    
      Animale fara scrupule! (Joi, 10 decembrie 2015, 12:33)

      sorin [anonim] i-a raspuns lui lrh

      80.000 Euro a fost onorariul Patriciei+ love + doi copii chinuiti si divortati; trebuie sa fii geniu ca sa faci din astea???? sau mai degraba animal (scuze am jicnit animalele) iar apoi ii cumpara cartea lui Nastase .....Doamne ce lume ne-am construit! noi si parintii nostri!
  • +8 (8 voturi)    
    sa asteptam (Joi, 10 decembrie 2015, 12:41)

    VasileTache1 [utilizator]

    si interventia dr&dr Mircea Toma de la Acvtive watch !Si va cere dosarul de la DNA sa se lamuresca si el,ce si cum!
  • +4 (4 voturi)    
    De ce v-au trebuit 12 ani sa-i umflati ??? (Joi, 10 decembrie 2015, 13:15)

    andreesanu [utilizator]

    Ce-ati pazit 12 ani ???,sa se prescrie faptele !,sa dispara dosarele !, sa-i dea careva foc la arhiva !
    Bagati in programul /2016 redeschiderea lucrarilor la CANALUL SIRET -BARAGAN ,aveti beciurile pline !!!,scoateti-ii la aer !,la lopata !,la roaba !
  • +6 (6 voturi)    
    Dar vai ! Tocmai #Andronic, #EVZ, #StatuDeDrept ? (Joi, 10 decembrie 2015, 13:25)

    Velma Kelly [utilizator]

    Unde a ajuns patroana (Udrea) ajunge si angajatul (Andronic).
  • +4 (6 voturi)    
    Dan CAMELEONUL (Joi, 10 decembrie 2015, 13:35)

    VISANDU [anonim]

    Dan Andronic este ETALONUL CAMELEONISMULUI. Acum este FANATIC BĂȘINAR.
  • +2 (4 voturi)    
    JAF DE UNIUNE NATIONALA !!! (Joi, 10 decembrie 2015, 13:36)

    astronaut [utilizator]

    visul lui ilici s-a implinit , slujbasii diferitilor oameni politici (nascase, moliceanu , baselu ) , s-au unit pentru a PRADUII ! , cine lipseste insa din aceasta "uniune '', liber consimtita , ''baietii de la UDMR! , oare sa fie atat de cinstiti si curati ? pe vremuri circula o vorba , se plangea cineva la doctor ''hoti romanii domn doctor , dar ungurii ? , ungurii toti !!''.
  • +2 (4 voturi)    
    Sa ma lamureasca si pe mine cineva (Joi, 10 decembrie 2015, 13:41)

    oopsie_daisy [utilizator]

    Am o nelamurire: daca tot trebuia restituita cuiva ferma aia regala, beneficiarul de drept nu trebuia sa fie Regele Mihai, sau hai, cu indulgenta, Margareta si Duda al ei?
    Intrebarea e retorica, desigur. Ce vreau sa spun e ca, OK, ii umfla Procuratura pe astia, dar nu ar trebui sa ii perie putin si petoti reprezentantii partii care a cedat ferma? Adica aia nu stiau asa, putintica istorie contemporana, despre faptul ca Regele e inca in viata, si ca Printul Paul nu e mostenitor legal?
  • -4 (8 voturi)    
    retrocedari (Joi, 10 decembrie 2015, 13:54)

    dumitru [anonim]

    Capo di tuti capi in retrocedarile din Romania este grupul infractional organizat format din Basescu si Macovei, care in 2005 au emis si promulgat legea 247, care a avut ca baza teoretica criminalul "Restitutio in integrum" al lui Corneliu Coposu!
    Acesti doi mafioti Basescu-Macovei (sau tradatori?) au actionat in interesul mafiilor imobiliare formate din samsari imobiliari, interni si externi!
    Acest varf al grupurilor infractionale din retrocedari (Basescu-Macovei) trebuie chemat la DNA sa spuna procurorilor si prin intermediul lor poporului roman, de ce nu au "plagiat" Legea maghiara in domeniu, stiut fiind faptul ca in Ungaria se incheiase demult operatiunea de retrocedare a proprietatilor confiscate de regimul comunist, operatie care s-a facut fara a se jefui avutia Tari???
    • +5 (5 voturi)    
      interesanta logica (Joi, 10 decembrie 2015, 14:43)

      B.T. Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui dumitru

      Dupa logica asta vinovat este poporul roman pentru ca nu ramas in comunism ( acolo nu existau retrocedari). Carevasazica daca cineva incalca legea vinovat este acela care a facut legea !
  • +2 (2 voturi)    
    Acoperiti (Joi, 10 decembrie 2015, 14:19)

    M.aura [anonim]

    Astfel de jafuri masive pe termen lung n-ar fi avut cum sa se petreaca fara protectia "inalta" a serviciilor. Daca nu mergem pina la radacina raului, capetele balaurului numit coruptie vor creste la loc. Ceva nu e bine, lupta anticoruptie a dus la cresterea coruptiei. E nevoie de analiza serioasa si masuri pentru a gasi explicatia de ce dupa 10 ani de DNA nivelul coruptiei nu a scazut deloc, de ce nu exista preventie care sa nu lase ca infractiunile sa se produca nestingherite ani de zile.

    'Am fost chemată de domnul Coldea Florian, prim adjunctul Serviciului Român de Informaţii, care mi-a adus la cunoştinţă o informare în care mi se preciza că, din raţiuni de securitate naţională, având în vedere poziţia domnului Tender în Africa şi faptul că prin S.C. PROSPECŢIUNI S.A. urmează să se deruleze anumite contracte, ar fi oportun să mă gândesc dacă este posibil să reanalizez situaţia acestui inculpat. I-am explicat domnului Coldea că lucrurile în dosar sunt foarte bine făcute şi că o soluţie de achitare este exclusă, iar dumnealui m-a întrebat ce părere am cu privire la modalitatea de executare a pedepsei»”, a declarat Bica în fața instanței.

    http://www.cotidianul.ro/bica-coldea-a-intervenit-pentru-tender-256140/
  • +3 (3 voturi)    
    nerecunoscut? (Joi, 10 decembrie 2015, 14:41)

    curios [anonim]

    nepot nerecunoscut de cine?
    de Mihai I? sau de justitie:
    .sentinte in Portuglia
    sentinte in Spania
    sentinte in UK
    sentinte in RO
    nu sunt deajuns?
    au fost infirmate sentintele din RO? de catre cine?
    exist vreo sentinta in RO care infirma Portugalia sau Spania?

    restituirea are la baza o decizie a judecatoriei Buftea. A fost rasturnata/infirmata?
    • +1 (1 vot)    
      uite ce zice pe wikipedia (Joi, 10 decembrie 2015, 16:23)

      Mariicaialbastri [utilizator] i-a raspuns lui curios

      Conform normelor dinastice internațional acceptate, calitatea de membru al unei Case Regale nu este dată de simpla înrudire biologică între membrii familiei, ci presupune recunoașterea explicită a apartenenței, de către Șeful acelei Casei Regale. Cum nici Regele Carol II, nici actualul Șef al Casei Regale a României, Regele Mihai I, nu au acordat vreodată calitatea de membru lui Paul Lambrino sau tatălui său - un copil rezultat dintr-o căsătorie anulată - folosirea numelui „de România” de către acesta (cu sens dinastic), este forțată.

      Chiar dacă e din sângele lui Carol al II-a tot fiul bastardului Lambrino se cheamă că e și din punct de vedere al legii civile frate vitreg cu Mihai.
      • 0 (0 voturi)    
        nu e vorba de tron! (Joi, 10 decembrie 2015, 20:12)

        curios [anonim] i-a raspuns lui Mariicaialbastri

        ci de mostenirea materiala a tatalui sau.
        E vorba doar de bani.
        Iar daca pe documentul de identitate [romanesc sau "strainez"] scrie Paul de Romania, inseamna ca o autoritate de stat a recunoscut [ceva].
        Decizia casei regale [mai ales intr-o republica] nu poate modifica codul civil privind mostenirea sau paternitatea.
        Sentintele mentionate mai sus nu au fost date de nebuni.....
    • +1 (1 vot)    
      Sa zicem ca (Joi, 10 decembrie 2015, 19:08)

      oopsie_daisy [utilizator] i-a raspuns lui curios

      Hai sa zicem ca ar fi recunoscut ca frate vitreg al regelui Mihai si cu drept de mostenire/restitutie. Dar chiar si in cazul asta, terenul si ferma trebuiau restituite in proportie de 50-50% intre Paul si Mihai. Ceea ce nu a fost cazul, deci restitutia oricum e dubioasa si partinitoare, chiar si daca era Paul indreptatit la ea
      • 0 (0 voturi)    
        problema e urmatoarea... (Marţi, 29 decembrie 2015, 10:41)

        Mariicaialbastri [utilizator] i-a raspuns lui oopsie_daisy

        curiosule, tu știi ceva, dar nu știi destul. În Principatele Unite cînd a venit Carol I a cerut listă civilă cum era la toate casele princiare și regale din Europa civilizată. Parlamentul nostru nu a avut de unde să-i deie listă civilă pentru că bugetul de stat era minuscul pe vremea aia. În schimb, pămînt era berechet pentru că Cuza tocmai secularizase averile mănăstirești. Atunci s-au constituit domeniile regale, dar atenție, regele nu era proprietarul pămîntului, apelor și pădurilor de pe aceste domenii, care continuau să rămînă proprietate publică. El era un fel de uzufructuar, culegînd doar emolumentul în chirii, arenzi, contravaloarea recoltelor acolo unde nu arenda ci le exploata direct cu ajutorul unor intendenți regali (un fel de șefi de fermă). Tare mi-e teamă mie că această fermă Băneasa făcea parte din Domeniile regale și așa se explică e ce nu a revendicat-o Mihai. Șacalul de Paul Lambrino cu mațele ghiorăind de foame, nu a mai ținut cont de acest mic amănunt juridic! Aaaa dacă și-ar fi cumpărat Carol al II-lea o vilă, o moșie din banii proprii și personali (de exemplu din cei cîștigați la poker de la eternii pierzători Max Auschnitt și Ion Malaxa, pe Pache Protopopescu la vila Duduiei), acolo da, aveți perfectă dreptate, Paul Lambrino are partea lui de frate vitreg conform legii civile...
  • 0 (0 voturi)    
    Despre coruptiune (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 14:42)

    Emil Bobu [anonim]

    Asta e România reală! O țară a hoților, a mafiei transpartinice (TRUICĂ a fost și cu Năstase, Tăriceanu și Băsescu, la fel și ANDRONIC), mai aproape de statele latino - americane sau de cele din CSI!
    Avocatul ăsta - Robert Mihăiță Roșu - alături de patronul Florentin Țucă, a fost avocatul personal al lui Băsescu, de aia și-a permis toate astea! Firma lui Țucă ar putea avea motto-ul: ,,Infractori din toate țările, uniți-vă!" Prietenii știu de ce...
    Bineînțeles că toți sunt ,,nevinovați", e lucrătură, ce mai...
    Bravo, Kovesi, ai făcut puțină curîțenie în mijlocul poporului ăsta de c..., care muncește pe 2 lei dar îi plînge pe marii corupți, că li s-a ,,încălcat drepturili"!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by