Sotia fostului deputat Dorin Lazar Maior, trimisa in judecata pentru ca a incercat sa aranjeze un dosar in instanta

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 27 noiembrie 2015, 15:02 Dosare Anticoruptie


Dorin Lazar Maior
Foto: AGERPRES
Florina Maior, sotia fostului deputat Dorin Lazar Maior, a fost trimisa in judecata de DNA pentru savarsirea infractiunii de complicitate la trafic de influenta, dupa ce a incercat sa "aranjeze" un dosar in instanta, informeaza Agerpres. Fostul deputat Dorin Lazar Maior, lider al Blocului National al Revolutionarilor, este dat in urmarire internationala, dupa ce a fugit din tara pentru a nu executa o condamnare de sapte ani inchisoare primita in dosarul "Romexterra". 

DNA a decis si disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de Lazar Dorin Maior, pentru infractiunile de cumparare de influenta si complicitate la cumparare de influenta. 

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Horia Liviu Lascu, Vasile Morosanu (ofiter in cadrul IGPR), Iulian Tiberiu Serban, George Costin, Tatiana Tanase si Constantin Mihalcea. 

Potrivit unui comunicat al DNA, in dosarul nr. 11670/197/2013 al Judecatoriei Brasov, Iulian Tiberiu Serban a fost condamnat la 7 ani inchisoare, pentru infractiuni comise cu violenta, intre care lipsire de libertate in mod ilegal, sentinta fiind pronuntata la data de 5 februarie 2015. 

Pentru a obtine achitarea in faza de apel a dosarului ce se judeca la Curtea de Apel Brasov, Iulian Tiberiu Serban a cautat diverse persoane, pentru "aranjarea" procesului, fiind dispus sa plateasca sume importante de bani. 

Prin intermediul fostului deputat Dorin Lazar Maior si a sotiei acestuia, Florina Maior, Iulian Tiberiu Serban a fost pus in legatura cu George Costin si prin intermediul acestuia cu Horia Liviu Lascu, acesta din urma pretinzand ca, prin cunostintele pe care le are in justitie la cel mai inalt nivel (procuror cu functie de conducere in DNA, procurori si judecatori de la ICCJ, membru al CSM si chiar unul dintre judecatorii apelului), poate aranja acest proces pentru obtinerea achitarii. 

Concret, in perioada martie - septembrie 2015, beneficiind de ajutorul inculpatilor Vasile Morasanu si Tatiana Tanase, Horia Liviu Lascu a pretins in mod repetat de la Iulian Tiberiu Serban sume de bani - 500.000 euro si un teren, a acceptat promisiunea unor importante sume de bani - peste 100.000 de euro (reprezentand profitul care ar fi revenit lui Iulian Tiberiu Serban dintr-o afacere cu fier vechi) si a primit sume de bani pentru el sau pentru Tatiana Tanase in cuantum de 37.800 euro si 17.000 lei. 

In ziua de 8 aprilie 2015, o prima transa de 13.500 lei - echivalentul a 3.000 euro - a fost virata prin mandat postal pe numele lui Horia Liviu Lascu de catre Constantin Mihalcea. 

In aceeasi zi, pentru a disimula originea ilicita a banilor, Horia Liviu Lascu a depus suma de 13.500 lei (echivalent a 3.000 de euro) in contul societatii sale, banii intrand astfel in circuitul economic al firmei, fiind data aparenta unor venituri licite. 

In acelasi context, la data de 16 aprilie 2015, Horia Liviu Lascu, in scopul obtinerii hotararii unei decizii de achitare, a abordat un avocat din Baroul Brasov, promitand-i acestuia sume de bani pentru ca prin influenta presupus avuta in justitie sa determine judecatorii Curtii de Apel Brasov sa pronunte o hotarare de achitare in cazul lui Tiberiu Serban. 

In primavara anului 2015, Horia Liviu Lascu a acceptat promisiunea unor sume de bani facuta de sotii Florina si Dorin Lazar Maior (pastrarea pentru sine a banilor obtinuti din vanzarea nefiscalizata a unei parti din marfurilor importate de acestia din Polonia, aproximativ 40.000 de euro), pentru a obtine, in aceeasi maniera, rejudecarea dosarului in care fostul deputat Dorin Lazar Maior a fost condamnat la o pedeapsa de 7 ani inchisoare. 

Intermedierea discutiilor dintre persoanele interesate a fost realizata de catre George Costin, ca urmare a unei intelegeri prealabile cu sotii Maior, cunoscand faptul ca acestia sunt dispusi sa dea sume importante de bani pentru obtinerea achitarii. 

In cauza, a fost dispusa instituirea masurii asiguratorii a popririi asupra conturilor bancare ce apartin inculpatilor Horia Liviu Lascu, Iulian Tiberiu Serban si Tatiana Tanase, in vederea executarii cheltuielilor judiciare, precum si aplicarii masurii confiscarii speciale. 

De asemenea, a mai fost dispusa instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor sume de bani ridicate cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate la locuintele lui Iulian Tiberiu Serban si George Costin. 

Procurorii anticoruptie au dispus clasarea cauzei fata de Neculai Stan, Constantin Baboi si Olga Petrache.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brasov.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1245 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by