Seful Politiei Rutiere Teleorman, Danut Dobre, si procurorul Ovidiu Toma, in arest la domiciliu

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 26 noiembrie 2015, 22:39 Dosare Anticoruptie


Seful Politiei Rutiere Teleorman, Danut Dobre, si procurorul Ovidiu Toma, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, ambii suspendati dupa ce au fost arestati in urma cu o saptamana, au fost plasati in arest la domiciliu, prin decizia definitiva a Inaltei Curti, potrivit Mediafax.

Danut Dobre si Ovidiu Toma au fost arestati de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, pe 19 noiembrie, decizia nefiind definitiva.

Joi, instanta suprema le-a admis contestatiile si a decis, definitiv, ca acestia sa fie cercetati in arest la domiciliu.

Danut Dobre, este acuzat ca, in calitate de sef al Politiei Rutiere Teleorman, primea mita pentru a facilita obtinerea de permise auto si pentru a determina politisti sa aplice sanctiuni mai blande unor soferi, iar procurorul suspendat Ovidiu Toma este suspectat de favorizarea unor politisti de la IPJ Teleorman acuzati de agresarea unei persoane si a unora acuzati de acte de coruptie.

Ovidiu Toma este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni), favorizarea faptuitorului (patru infractiuni) si influentarea declaratiilor, in timp ce Danut Dobre este acuzat de trafic de influenta (10 infractiuni), luare de mita (patru infractiuni), complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si complicitate la infractiunea de favorizarea faptuitorului (doua infractiuni).

Potrivit DNA, in cursul anului 2015, la nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Teleorman - Serviciul Politiei Rutiere, precum si la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere si Examinari, din cadrul Prefecturii Judetului Teleorman, au fost identificati mai multi ofiteri si agenti de politie care desfasurau activitati infractionale in legatura cu: obtinerea frauduloasa, contra unor sume de bani, a permiselor de conducere si interventii exercitate la nivelul unor ofiteri si agenti de politie (agenti constatatori), din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, pentru aplicarea unor sanctiuni mai blande soferilor contravenienti, in schimbul obtinerii de bani sau bunuri necuvenite.

Astfel, in contextul mentionat mai sus, in perioada respectiva, Danut Dobre, in calitate de sef al Politiei Rutiere Teleorman, a primit de la un numar de patru persoane produse alimentare si sume de bani, ca urmare a interventiei exercitate asupra unor subordonati, in urma careia mai multe persoane au fost absolvite de raspunderea contraventionala, in legatura cu abateri constatate la regimul circulatiei, spun procurorii.

De asemenea, in aceeasi perioada si in aceeasi calitate, Dobre a pretins si primit de la mai multe persoane sume de bani, cuprinse intre 100 si 500 de euro, produse alimentare si bauturi alcoolice, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa agenti si ofiteri din cadrul Serviciului Permise, pentru ca rude si cunostinte ale cumparatorilor de influenta sa fie declarati ¬admisi¬ la proba practica a examenului pentru obtinerea carnetului de conducere, cu nerespectarea dispozitiilor legale, mai spun anchetatorii.

O parte din bani au fost pretinsi si primiti in schimbul ¬protectiei¬ pe care ofiterul de politie s-a angajat sa o asigure unui cunoscut de-al sau, in cazul comiterii unor abateri la regulile de circulatie, potrivit DNA.

Bunurile si sumele de bani ar fi fost primite de Dobre la birou si acasa.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























360 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by