Curtea de Apel Cluj se pronunta pe 11 decembrie in dosarul "Caprioara" al lui Marian Oprisan

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 25 noiembrie 2015, 17:29 Dosare Anticoruptie


Marian Oprisan
Foto: AGERPRES
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a declarat miercuri, in ultimul cuvant in procesul judecat la Curtea de Apel Cluj in care este acuzat de mai multe fapte penale, ca nu a comis infractiuni si ca nu este hot, relateaza Agerpres. Instanta urmeaza sa se pronunte in acest dosar pe 11 decembrie.

"Nu am intentionat niciodata sa comit vreo infractiune, nici nu am comis, nu sunt hot. S-au implinit 10 ani de cand s-a inceput urmarirea penala impotriva mea, a fost o perioada marcata de furie si umilinte. Nimeni nu a trait ca mine teama unei erori judiciare. Consider ca apelul facut de DNA la decizia de achitare a Judecatoriei Cluj-Napoca este plin de falsuri si minciuni si va cer sa respingeti apelul", a spus Marian Oprisan in fata instantei de judecata.

Reprezentantul DNA a cerut condamnarea lui Marian Oprisan la o pedeapsa privativa de libertate, iar instanta se va pronunta pe 11 decembrie.

La iesirea din sala de judecata, Marian Oprisan a declarat presei ca este nevinovat, ca are incredere in "magistratii cinstiti" ai Romaniei si ca "Traian Basescu a dat ordin, negru pe alb, in fata televiziunilor, sa mi se faca acest dosar".

Avocatul care il reprezinta pe Marian Oprisan, Gheorghita Mateut, a spus ca apelul DNA este nefondat si ca nu a adus nimic nou.

"Apelul nu are nimic nou fata de sentinta de achitare a Judecatoriei Cluj-Napoca, iar o asemenea sentinta nu poate fi schimbata atata vreme cat nu s-a prezentat nimic, nicio fapta, nicio imprejurare. Un apel impotriva unei sentinte de achitare, pentru a avea sanse, trebuia sa aduca ceva nou, or aici nu s-a adus nimic nou, situatia retinuta de prima instanta a ramas neschimbata. Nu vad nici un motiv de schimbare, nu se poate schimba o situatie pe care se intemeiaza o solutie de achitare intr-una diametral opusa fara sa existe vreo schimbare", a mentionat Gheorghita Mateut.

Pe 6 februarie 2015, Marian Oprisan a fost achitat de o instanta a Judecatoriei Cluj-Napoca in dosarul "Caprioara"
, in care a fost acuzat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) de abuz in serviciu si de fals si uz de fals, dar DNA a formulat apel.


In iunie 2006, procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Oprisan pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals. Procurorii DNA l-au invinuit pe presedintele CJ Vrancea pentru cheltuirea in mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar si pentru modul cum s-a achizitionat Complexul Turistic "Caprioara".

In rechizitoriu se arata ca mai multe drumuri comunale au fost pietruite fara ca acest lucru sa fie necesar, unele dintre lucrari au fost executate in mod fictiv sau incomplet, desi banii au fost platiti de catre CJ Vrancea in avans. Potrivit procurorilor DNA, Marian Oprisan a negociat si achizitionat, fara hotararea necesara a CJ si fara avizele de specialitate ale comisiilor din Consiliu, Complexul Turistic "Caprioara", in jurul caruia detinea, impreuna cu membrii familiei, opt hectare de teren. Pentru aceasta achizitie, Marian Oprisan ar fi alocat ilegal 17 miliarde lei vechi din fondurile publice ale CJ Vrancea. In plus, acesta ar fi intocmit si inaintat Guvernului o adresa falsa prin care a solicitat si obtinut trei miliarde lei vechi din fondul de rezerva al Executivului, dar pretextele invocate in adresa erau false, iar banii ar fi fost utilizati tot pentru achizitia complexului.

DNA a retinut la momentul trimiterii in judecata un prejudiciu de 1,5 milioane euro in dauna Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), alti circa 600.000 euro in dauna Consiliului Judetean si aproape 75.000 euro paguba la bugetul Guvernului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1314 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    hai cu 10 ani (Miercuri, 25 noiembrie 2015, 18:13)

    Andu101 [utilizator]

    Sa-l bage clujenii la puscarie pe bomba asta, o gaura neagra a Romaniei. Du-te, furaciosule cu dragnea la puscarie.
  • +2 (2 voturi)    
    Mult... (Miercuri, 25 noiembrie 2015, 19:02)

    miohaiham [utilizator]

    Foarte mult a rezistat si hotoiul asta.Cine o tot lalaie atât ?Chiar nu raspunde nimeni pt nesimtirea asta?
  • +1 (1 vot)    
    stim, stim... (Miercuri, 25 noiembrie 2015, 21:17)

    revo [utilizator]

    "Nu suntem, doamna, toti neam de hoti".
    Ba da, toti sunteti hoti, altfel nu puteati sa ajungeti acolo unde sunteti, in fruntea bucatelor. Cei mai mari, mai nerusinati, mai unsi cu toate alifiile, dispusi si capabili de orice, "oameni de bine", tovarasii verificati, doar aia au trecut prin sita deasa a intrarii in partide si in politica.
  • +1 (1 vot)    
    Rusine HN (Joi, 26 noiembrie 2015, 0:18)

    Rusine [anonim]

    Un PSD-ist turmentat se afla Inspectoratul in Constructii Vrancea pe nume Prescornitoiu Cristian, in prezent inspector sef rasplatit pentru serviciile aduse lui marean in 2006 cand a fost trimis de la DNA un reprezentant si care a fost hranit cu gogosi despre invesitiile in drumuri care de fapt erau doar pe hartie realizate si incasate, pe teren nu exista decat speranta ca nu o sa ploua des.Acest individ este cel care se ocupa de calitatea drumurilor edificate pe teritoriul Judetului Vrancea, pe el il puteti intreba de ce aceste drumuri sunt facute prost si cu materiale de calitate proasta.Puteti vedea pe Facebook ce poate sa scrie.
  • +1 (1 vot)    
    hot (Joi, 26 noiembrie 2015, 10:07)

    Ilidia [utilizator]

    "Hot" este un cuvant prea "delicat" pentru indivizii de teapa lui.
  • +1 (1 vot)    
    lista (Joi, 26 noiembrie 2015, 10:11)

    Ilidia [utilizator]

    Cititi lista alaturata si o sa vedeti ca, desi condamnati penal definitiv, unii inca se mai afla in Parlamentul Romaniei. Vi se pare normal acest lucru? Ce "legislatie" e asta!?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by