Un fost prim-procuror din Sectorul 4 si un functionar din Primaria Sectorului 1, condamnati la inchisoare cu suspendare

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 25 noiembrie 2015, 11:10 Dosare Anticoruptie


Fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Mihai Betelie a fost condamnat definitiv miercuri de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani si sase luni inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea mai multor infractiuni, informeaza Agerpres.

Initial, Mihai Betelie a fost condamnat la 4 ani inchisoare cu executare, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti din noiembrie 2014, pedeapsa scazuta acum de instanta suprema la doi ani si jumatate cu suspendare, cu un termen de incercare de 5 ani. 

In acelasi dosar, Bogdan-Nicolae Grigorescu, secretar al Primariei Sectorului 1 Bucuresti, a fost condamnat la un ani si sase luni inchisoare cu suspendare. 

De asemenea, Gheorghe Marin Dobre, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a ramas cu pedeapsa de sase luni de inchisoare cu suspendare data de instanta de fond. 

Decizia instantei este definitiva. 

Potrivit DNA, in perioada iulie 2011 - ianuarie 2012, procurorul Mihai Betelie si Bogdan Grigorescu au efectuat prin persoane interpuse activitati de comert si au participat la administrarea SC Enviroservice SRL in scopul obtinerii unor foloase materiale necuvenite. 

"Atributiile de administrare a acestei societati comerciale, ai carei reprezentanti legali erau rude sau persoane foarte apropiate celor doi inculpati, au fost impartite intre cei doi inculpati care si-au incalcat interdictiile privitoare la incompatibilitati prevazute in statutul judecatorilor si procurorilor si, respectiv, in Legea administratiei publice locale. In acest scop, cei doi inculpati s-au ocupat in fapt de administrarea acestei firme (cu obiect de activitate achizitionarea deseurilor colectate selectiv in vederea reciclarii), implicandu-se in mod direct in tot ceea ce insemna functionarea acesteia: relatiile cu partenerii de afaceri, selectia de personal si plata salariilor, achizitii de utilaje si plata acestora, relatiile cu unitatile bancare, distributia marfurilor, plata chiriei etc", sustin procurorii. 

De asemenea, in perioada septembrie - noiembrie 2011, Betelie i-a solicitat lui Hubert-Petru-Stefan Thuma, vicepresedinte al Partidului National Liberal - Filiala Ilfov, sa il sprijine in demararea si dezvoltarea activitatii firmei, apeland la prerogativele functiei sale de conducere a unei filiale locale a partidului politic respectiv. 

Astfel, Thuma a intermediat legaturile dintre Betelie si primarii unor comune si orase din judetul Ilfov, membri PNL si i-a determinat pe acestia sa faca demersuri pentru bunul mers al afacerii procurorului. 

DNA preciza ca, in perioada noiembrie - decembrie 2011, in conditiile in care o societate comerciala aflata in relatii contractuale cu firma acestora a incetat derularea unui contract din cauza existentei unor nereguli, Betelie si Grigorescu, profitand de functiile publice detinute, au exercitat presiuni asupra reprezentantilor societatii pentru ca acestia sa incheie un act aditional prin care firma sa continue livrarea de deseuri reciclabile catre SC Enviroservice, desi nu indeplinea toate conditiile legale in vederea achizitionarii unor astfel de deseuri. 

De asemenea, Betelie si Dobre au determinat un notar public sa autentifice, in 12 iunie 2008, un contract de vanzare-cumparare de bunuri viitoare, atestand fapte nereale, in conditiile in care notarul nu cunostea acest aspect. 

In plus, Mihai Betelie a mai incheiat si un contract fictiv de imprumut, pe care l-a mentionat in cuprinsul declaratiilor de avere depuse in calitate de magistrat in cursul anilor 2008 - 2010. 






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1461 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by