Deputatul PSD Anghel Stanciu, condamnat definitiv la 6 luni inchisoare cu suspendare

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 24 noiembrie 2015, 20:10 Dosare Anticoruptie


Deputatul PSD Anghel Stanciu a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, dupa ce acesta si-a angajat fiul si nora la biroul sau parlamentar, scrie Agerpres.

Un complet de cinci judecatori de la ICCJ a respins atat apelul lui Anghel Stanciu, cat si apelul declarat de Parchetul General, fiind mentinuta sentinta data in martie 2015 de un complet de trei judecatori de la aceeasi instanta.

In cazul deputatului PSD, magistratii au dispus un termen de incercare de 2 ani si 6 luni.

Deputatul Anghel Stanciu a fost trimis in judecata in noiembrie 2013 de procurorii Parchetului General pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Procurorii sustin ca Anghel Stanciu, in calitate de deputat, a incheiat cu fiul sau doua contracte civile prin care acesta din urma a fost angajat in perioada 2007 - 2011 in cadrul biroului sau parlamentar, contracte in baza carora s-a realizat in mod direct un folos material pentru fiul sau in cuantum de 38.945 lei.

Totodata, Anghel Stanciu a incheiat cu nora sa un contract civil, angajand-o in perioada 2008 - 2011 in cadrul biroului sau parlamentar, activitate in urma careia aceasta a realizat un folos material in cuantum de 26.934 lei.

Ancheta in acest caz a fost demarata in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate, care a constatat ca Anghel Stanciu a propus angajarea si a avizat contractele individuale de munca privind angajarea fiului sau, Catalin Anghel Stanciu, si a sotiei acestuia, Maria Eleonora Stanciu, in functiile de referenti la Biroul Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi, incalcand prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1957 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    LOL :) (Marţi, 24 noiembrie 2015, 21:42)

    CititorulComentator [utilizator]

    Asta e din nano mafia PSD :))) Cred ca rad colegii de el...
    • +1 (1 vot)    
      corect (Marţi, 24 noiembrie 2015, 23:47)

      dana2 [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

      La ei la partidu' lu' mafia asemenea glume de 6 luni cu suspendare sunt motiv de retrogradare. De pe la 3-4 ani cu excutare se inainteaza in posturi.

      Vanghele va fi reinstalat direct presedinte de partid cand iese de la mititica, din simplu respect pentru cate pungi cu bani putea sa plimbe prin piete, ziua in amiaza mare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by