Solomon Wigler, fostul consilier al lui Oprescu, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare

de A. Florea     HotNews.ro
Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 12:27 Dosare Anticoruptie


​Fostul consilier personal al primarului Sorin Oprescu, Solomon Wigler a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta in forma continuata, dupa ce ar fi primit 204.000 de euro de la administratorul unei firme pentru a-l ajuta pe acesta sa obtina autorizatii de construire, potrivit Mediafax.

Decizia Tribunalului Bucuresti, care nu este definitiva si poate sa fie contestata in instanta, presupune si interzicerea unor drepturi, dar si confiscarea speciala a 154.000 de euro din conturile lui Wigler, suma de bani care ar fi fost obtinuta ilegal.

Instanta a decis ca Wigler nu are dreptul de a ocupa o functie sau de a desfasura o activitate, de natura celei folosite pentru savarsirea infractiunii, si nici nu poate ocupa o functie din cadrul administratiei de stat pentru o perioada de cinci ani dupa eliberare.

Solomon Wigler, care se afla in arest la domiciliu inca de la inceputul lunii noiembrie, a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA pe 26 iunie. 

Potrivit procurorilor, in perioada mai-iunie 2012 - mai 2015, Wigler Solmon, in calitate de consilier personal al primarului general al municipiului Bucuresti, a pretins, in mai multe randuri, suma de 230.000 euro si a primit, in mai multe transe, suma de 179.000 euro de la un o persoana (martor denuntator) pentru a interveni pe langa functionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucuresti si consilieri din cadrul consiliului general al municipiului Bucuresti, lasand sa se creada ca are influenta asupra acestora, in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarare.

Aceste hotarari vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificarii a trei supermarket-uri pe raza municipiului Bucuresti si acceptarea unei donatii de catre Primaria municipiului Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2917 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    șpagăgile impartite cu don' doctor (Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 12:41)

    corado [anonim]

    Ca doar nu crede nimeni ca asta lucra de unul singur
  • +7 (7 voturi)    
    Are fo' carte scrisa? (Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 13:03)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    Sau acum devine scriitor!?
  • +4 (6 voturi)    
    Nu se pune nimic despre cel care a dat mita (Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 13:15)

    mihaio [utilizator]

    Autoriazatia de construire mai este valida?
    Cel care a dat mira nu pateste nimic?

    Coruptia nu poate exista fara mituit sau mituitor.
    • +2 (2 voturi)    
      mituitorul daca a facut denuntul e scos din schema (Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 18:04)

      adyQ [anonim] i-a raspuns lui mihaio

      asa e si normal, flagrantul in care au fost prinsi infractorii astia a fost posibil doar cu ajutorul acestui mituitor :)
      dar probabil stiai si tu asta...
  • +5 (5 voturi)    
    Oprescu da pe goarna (Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 13:44)

    CititorulComentator [utilizator]

    Cred ca asa se explica niste lucruri.
  • +11 (11 voturi)    
    ? (Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 14:51)

    Natasa [utilizator]

    Eu nu pricep cum sunt facute legile. O hotie marunta e pedepsita cu multi ani de puscarie, una de sute de mii sau milioane de euro cu 3-4 ani? Cu cat furi mai mult cu atat esti mai pazit, esti condamnat simbolic sau deloc??
    • +2 (2 voturi)    
      de acord cu dvs (Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 19:23)

      verdeata [anonim] i-a raspuns lui Natasa

      este o mizerie de decizie judecatoreasca, pentru multele ilegalitati facute ar fi trebuit dati zeci de ani plus confiscarea totala a averii. De aceea continua coruptia.
  • +1 (1 vot)    
    ogr_ro1@yahoo.fr (Duminică, 22 noiembrie 2015, 0:00)

    Oana_Mtl [utilizator]

    Mama, cand citesc ce sume primesc oamenii astia... Nici chiar intr-o tara occidentala nu prea e la indemana oricui sa scoti 200 000 de euro. Dar la romani, sunt multi care cer si multi care au de unde sa dea. Si vorbim de o tara "saraca".
  • 0 (0 voturi)    
    new author? (Duminică, 22 noiembrie 2015, 10:23)

    Alex [anonim]

    So i guess we will soon see his newly written books on the bookshelfs?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by