Seful Politiei Rutiere Teleorman ar fi primit ca mita bani, tuica si alimente perisabile (surse)

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 18 noiembrie 2015, 18:35 Dosare Anticoruptie


Comisarul Danut Dobre, seful Serviciului Politiei Rutiere din cadrul IPJ Teleorman, audiat miercuri la sediul central al DNA intr-un dosar de coruptie, este suspectat ca ar fi primit ca mita bani, tuica si alimente perisabile, pentru a ajuta mai multe persoane sa obtina permise de conducere sau sa scape de amenzi, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Mita ar fi fost data in schimbul interventiilor pe langa unii ofiteri si agenti din subordine, dar si pe langa angajati ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Teleorman.

Comisarul Dobre ar fi primit bani, produse alimentare sau bauturi alcoolice inclusiv in biroul sau de la Serviciul Politiei Rutiere.

In plus, Danut Dobre este suspectat ca ar fi intervenit pe langa procurorul Ovidiu Toma de la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, audiat si el la DNA, pentru a clasa un dosar. In schimbul solutiei de clasare a dosarului, politistul a intervenit pe langa un agent din cadrul SPCRPCIV Teleorman, pentru ca acesta sa-l declare admis la proba practica de obtinere a permisului de conducere pe un nepot al magistratului.

Conform acelorasi surse, la nivelul Politiei Rutiere si SPCRPCIV Teleorman, au fost identificati mai multi ofiteri si agenti care au derulat activitati infractionale in legatura cu obtinerea frauduloasa, contra unor sume de bani, a permiselor de conducere, fiind efectuate totodata interventii pentru aplicarea unor sanctiuni mai blande unor soferi care incalcasera legislatia rutiera.

Procurorul Ovidiu Toma si comisarul Danut Dobre sunt audiati miercuri la sediul central al DNA din Bucuresti, intr-un dosar care, potrivit surselor judiciare, are legatura cu obtinerea frauduloasa a permiselor de conducere.

In aceasta cauza au fost efectuate miercuri dimineata mai multe perchezitii, inclusiv la Serviciul Politiei Rutiere si la SPCRPCIV Teleorman.

'Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in anul 2015. In 18 noiembrie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 11 locatii situate in judetul Teleorman, din care trei sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice', se arata intr-un comunicat al DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2808 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Si Blaga pe cand ? (Miercuri, 18 noiembrie 2015, 18:57)

    liviul2006 [utilizator]

    Bun, nu-i rau nici ca DNA se baga la tuica si mancare, dar Blaga pe cand intra in vizorul DNA ? Cand o sa iasa din nou PSD si un presedinte de stanga ?
  • 0 (0 voturi)    
    da (Miercuri, 18 noiembrie 2015, 19:14)

    george [anonim]

    asta chiar mi-a placut. zmeura ? sau calamari ? ca branza frantuzeasca pute si nu poate fi considerata perisabila. Da' castelu, castelu cat e castelu ? A lu' Buza !!!
    Ce dracu ma Costele !?!
  • 0 (0 voturi)    
    Era și timpul (Miercuri, 18 noiembrie 2015, 19:15)

    simplu_cetatean [utilizator]

    Mă credeți sau nu, dar tocmai mă pregăteam să anunț DNA-ul în cazul lui. Mă bucur ca a ajuns unde trebuia.
  • 0 (0 voturi)    
    politisti.ro corupti (Joi, 19 noiembrie 2015, 23:40)

    tel [anonim]

    Baietii de pe POLITISTI.RO nu comenteaza nimic la stirea asta? Ei comenteaza doar ce le place?
  • 0 (0 voturi)    
    Credeam ca.... (Vineri, 20 noiembrie 2015, 8:10)

    Observator roman [utilizator]

    ...cea mai ciudata mita ar fi fost incasata de Comisarul sef de la Sectia 11 de Politie din Bucuresti, retinut de DNA dupa ce a pretins ca mita vin, friptura si apa minerala.
    M-am inselat.
    Comisarul Danut Dobre din Teleorman, mai modest, a pretins doar doi pui cu mamaliga...

    Si d'aia revin si arat: Nu mai poate omu' sa manance linistit doi pui cu mamaliga... Ce lume!...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by