Constantin Bolbosanu, directorul adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, eliberat din functie dupa ce a fost retinut de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 10 noiembrie 2015, 9:33 Dosare Anticoruptie


Directorul adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane , Constantin Bolbosanu, a fost eliberat din functie, dupa ce procurorii DNA au pus in miscare actiunea penala pe numele sau pentru luare de mita, anunta Agerpres. Constantin Bolbosanu a fost retinut luni seara de procurorii DNA pentru luare de mita in valoare de 110.000 euro.

"Urmare a comunicarii Directiei Nationale Anticoruptie, in care se precizeaza punerea in miscare a actiunii penale fata de comisar-sef de politie Bolbosanu Constantin, inspectorul general al Politiei Romane a dispus eliberarea acestuia din functia detinuta si punerea la dispozitia unitatii, urmand ca situatia raporturilor de serviciu sa fie reglementata in functie de masurile procesual-penale ce vor fi dispuse", informeaza un comunicat al IGPR remis marti.

Constantin Bolbosanu a fost retinut luni seara de procurorii DNA pentru luare de mita in valoare de 110.000 euro si este urmarit penal pentru luare de mita, fapta savarsita in calitate de sef serviciu in cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate.

DNA sustine ca Bolbosanu, in calitate de ofiter de politie, sef serviciu, a primit, in perioada martie - septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mita, echivalentul in lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urma protectie din partea organelor de cercetare penala, dar si pentru a se dispune solutii favorabile in dosarele penale in care era cercetat.

"In aceeasi perioada, cu o parte din aceasta suma de bani, persoana intermediara a achitat mai multe lucrari de constructii la un imobil ce apartinea suspectului si doua excursii in Turcia, respectiv Spania pentru ofiter si familia acestuia. Protectia promisa de suspect a fost una reala, omul de afaceri respectiv nefiind 'deranjat' de niciun organ cu atributii in domeniu, desi desfasura activitati de comert cu legume-fructe, asa-zisele controale efectuate fiind pur formale", au aratat procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1005 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Bine! (Marţi, 10 noiembrie 2015, 11:05)

    ..13 [utilizator]

    La gunoi - si next!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by