Constantin Bolbosanu, director adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, retinut de DNA (surse)

de Ionut Baias     HotNews.ro
Luni, 9 noiembrie 2015, 22:35 Dosare Anticoruptie


Directorul adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), Constantin Bolbosanu, a fost retinut luni seara de procurorii DNA pentru luare de mita in valoare de 110.000 euro, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

El a fost adus cu mandat la sediul DNA pentru audieri dupa ce procurorii au efectuat perchezitii la locuinta sa. Constantin Bolbosanu este urmarit penal pentru luare de mita, fapta savarsita in calitate de sef serviciu in cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate. 

DNA sustine ca Bolbosanu, in calitate de ofiter de politie, sef serviciu, a primit, in perioada martie - septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mita, echivalentul in lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urma protectie din partea organelor de cercetare penala, dar si pentru a se dispune solutii favorabile in dosarele penale in care era cercetat. 

'In aceeasi perioada, cu o parte din aceasta suma de bani, persoana intermediara a achitat mai multe lucrari de constructii la un imobil ce apartinea suspectului si doua excursii in Turcia, respectiv Spania pentru ofiter si familia acestuia. Protectia promisa de suspect a fost una reala, omul de afaceri respectiv nefiind 'deranjat' de niciun organ cu atributii in domeniu, desi desfasura activitati de comert cu legume-fructe, asa-zisele controale efectuate fiind pur formale', au retinut procurorii. 

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si Departamentul de Informatii si Protectie Interna.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4981 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    a luat mita in 2007.. (Marţi, 10 noiembrie 2015, 8:19)

    lili [anonim]

    Si-l arestati ACUM, in 2015?!
    Dar, pana cum ce-ati facut, NU ati stiut, abia acum ati avut o reveleatie divina, v-a dezvaluit Dumnezeu de sus ca asta a luat mita uriasa?!
    Vai de Justitia voastra !
    Asa ati facut si cu dosarele E Udrea si ale lui Hrebenciuc si ale tuturor hotilor din tara asta jecmanita de cei ajunsi in functii inalte ale statului roman, TOTI sunt corupti, TOTI!
    La puscarie sa-i vedem si confiscate bunurile pentru prejudiciile aduse sau pentru banii furati!
    Colcaie coruptia in toate institutiile si la toate nivelurile, FURA TOTI care pot!
  • 0 (0 voturi)    
    constantin bolbosanu a luat mita in 2007,retinut (Marţi, 10 noiembrie 2015, 15:57)

    Enachescu Laura [anonim]

    Retinut in 2015 pentru o fapta din 2007...!Ati asteptat cumva sa se prescrie fapta? Sau sa-si ceara scuze ca a indraznit sa nu imparta...?
  • 0 (0 voturi)    
    Putina ratiune! (Marţi, 10 noiembrie 2015, 18:26)

    Grigo [anonim]

    Domnilor, Romania este stat de drept. Institutiile statului functioneaza conform legilor, deci, daca l-au luat abia acum, inseamna ca abia acum a ajuns urmarirea penala in aceasta faza. Realitatea e diferita de ce vedem in filmele americane cu politisti si procurori care se lupta cu mafioti. Cu siguranta ca a gestiona un asemenea dosar este o munca foarte grea pentru procurorul respectiv, deci nu trebuie "scos la tabla". Deocamdata DNA arata in fiecare zi ca e o institutie functionala, haideti sa ii lasam sa isi faca treaba si sa ii sustinem cum putem (prin vot dat unor persoane oneste, de care sa nu ne fie rusine).
    In privinta "la puscarie cu toti" si "averi confiscate" - suntem in sec. 21, in partea civilizata a Europei, ati vrea sa procedam ca in Franta sec. 18 cand functiona ghilotina in Piata Mare?!!! Putina ratiune, va rog!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by