Cristian Popescu Piedone, arestat preventiv pentru 30 de zile

de I.C.     HotNews.ro
Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 20:39 Dosare Anticoruptie


Cristian Popescu Piedone
Foto: Agerpres
Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost arestat preventiv sambata, pentru 30 de zile, de magistratii Tribunalul Bucuresti, care au admis cererea procurorilor DNA, transmite Agerpres.

Alaturi de el, au mai fost arestate doua angajate ale primariei.

Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Fostul edil a fost retinut vineri noapte de procurorii DNA pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si fals intelectual.

In dosar au fost retinute Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale din Primaria Sectorului 4, si Luminita Larisa Ganea, functionar in cadrul aceluiasi serviciu, ambele pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si la fals intelectual.

"In calitate primar, inculpatul Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor (...), prin aceea ca a emis acordul de functionare 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colective Club SRL, la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr 7, sector 4 Bucuresti. Prin aceasta, a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei, in urma carora reprezentantii SC Colective Club, care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei", se arata intr-un comunicat al DNA postat sambata pe site-ul institutiei.

Procurorii sustin ca, pentru a autoriza functionarea, Cristian Popescu Piedone a emis cele doua acte administrative prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca SC Colective Club SRL indeplinea cerintelor legale necesare avizarii.

"Inculpatele Iofciu si Ganea l-au sprijinit pe primar in emiterea celor doua acte administrative, cu incalcarea dispozitiilor legale i prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca cea din urma le-a intocmit, iar prima le-a avizat", au mai retinut anchetatorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























9768 vizualizari

  • +8 (16 voturi)    
    si uite asa (Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 20:43)

    millenium [anonim]

    Dorel artificierul l-a ingropat pe Piedone..
    • +1 (7 voturi)    
      "Dorel" nu e simpatic! (Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 22:23)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui millenium

      o publicitate mai nenorocita si mai generatoare de nenorociri, indemnand la iresponsabilitate n-am vazut, pe unde am fost. Iar bancul tau e prost de tot in context.
      • +4 (6 voturi)    
        cristian popescu piedone - infractor (Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 23:29)

        andreitr [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

        ajuns primarul S4. Trebuiau să moară 41 de tineri ca să vedem asta? Cu siguranță pc-ul se va întruni la inchisoare sub președinția văranului.
        • +1 (5 voturi)    
          LA revolutie (Duminică, 8 noiembrie 2015, 9:24)

          , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui andreitr

          au m urit mult mai multi!
          Si tot bosorogii si/au tras partea!
          POate acum vor intelege si romanii ce rahat au votat si in '90 si in '94 si ce premier au inghtit macar acum in ultimii 4 ani!
          Asta care a plecat dandu/si demisia de.. onoare!
          Poate de oroare!
    • +4 (6 voturi)    
      Nu l-a ingropat (Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 22:51)

      snowflake [utilizator] i-a raspuns lui millenium

      Doar la trimis acolo unde ii este locul
  • +3 (13 voturi)    
    Arest (Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 20:58)

    Qwertz [utilizator]

    Iese dupa 15 zile in arest la domiciliu ca Oprescu. Toata lumea fericita, Hotnews ca l-a condamnat, gasca politica mafiota ca nu face puscarie.
  • +12 (14 voturi)    
    Permisul? (Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 21:07)

    delavrancea [utilizator]

    Ba!(a la oprescu), suspendati si permisul de conducere.
    Da , dragule sa stii ca parte din noi cetatenii nu am uitat!
    "CINE UITA NU MERITA"-N.I.
  • -6 (12 voturi)    
    ... (Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 21:56)

    uncetateansimplu [utilizator]

    Oare daca nu isi dadea demisia,ar fi fost arestat?
  • -6 (14 voturi)    
    bataie de joc (Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 22:48)

    gogu [anonim]

    deci nici o legatura cu mortii, atat, a pus stampila p'o hartie. La ce dreaq v-ati mai obosit sa-l arestati? Pe altii i-ati bagat la crima pentru ca au sters un folder. KAFKA FRATE.
    • -1 (5 voturi)    
      Gogule stii tu de ce? (Duminică, 8 noiembrie 2015, 8:55)

      Sutcivni [utilizator] i-a raspuns lui gogu

      Pentru praf in ochi, in randul populatiunii indoctrinate si manevrate ca pe vitele la abator.

      Piedone este un simplu pion pe tabla de sah masonica fara prea mare vina in Crima cu premeditare a Masonilor satanisti de la Colectiv.
      A trebuit sa fie sacrificat. Nu va spune mare lucru deoarece a depus juramantul la Arhitectul Sef pe Romania, prealuminatul Itzac Isarescu, grad 33.
      Populatia e prostita pe fata!
      Trebuie LUSTRATIE! Altfel Romania va fi faramitata de catre invadatorii ALOGENI!
    • +2 (2 voturi)    
      Bataia (de joc) e rupta din rai (Duminică, 8 noiembrie 2015, 11:12)

      Colebil Clinton [utilizator] i-a raspuns lui gogu

      Alo, tovarasu', aseaza-te linistit. Zilele astea nu trebuie sa judecam lucid. Bagam tot in puscarii, sa dam satisfactie multimii. Cam tot asa cum au procedat comunistii cand au venit la putere. Aveai trei pogoane de pamant, un cal si o grapa? Poftim matale la o stramutare mica. Aveai o brutarie? Mars la bulau, chiabur nenorocit! Si multimea aplauda satisfacuta. Acum, datele sunt altele dar oamenii, daca ar avea puterile de atunci, ar proceda la fel. O tragedie a dat tara peste cap si nu o sa se opreasca din invarteala prea curand. Asteptam sa aresteze trei sferturi din primarii din tara, ca nu cred sa fie localitate fara cel putin o locatie a carei activitate sa fie autorizata ca la carte. Facem legi de cacat si le aplicam la sange doar privatilor. Cand e vorba de stat, se schimba foaia. El poate functiona fara sa respecte legea, ca doar e mare si tare si mai are si procurori, pe deasupra.
    • 0 (2 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Duminică, 8 noiembrie 2015, 13:42)

      [anonim] i-a raspuns lui gogu

      • 0 (0 voturi)    
        acum e clar? (Duminică, 8 noiembrie 2015, 16:50)

        gogu [anonim] i-a raspuns lui

        vad ca nimeni nu intelege, piedone e arestat de DNA pentru abuz in serviciu (DNA-ul nu ancheteaza crime). Cei care trebuiau sa-l aresteze pentru crima, adica Parchetul General n-au facut-o si nici n-o vor face pentru ca niţu.
  • +6 (8 voturi)    
    Alo DNA... (Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 23:46)

    dandra [utilizator]

    ...va rog sa ii verificati acum afectiunile, ca nu cumva sa dobandeasca altele in arest. Stim ca are diabet, dar poate mai pune de la el un cardiopatie ischemica, o steatoza hepatica, o spagatita cronica,
  • +1 (3 voturi)    
    Aprozaristul l'u Felix,bun de plans la A3 ! (Duminică, 8 noiembrie 2015, 7:56)

    Plagarus [utilizator]

    "Icoana" făcătoare de minuni a lui Piedone stă şi astăzi, în casa sa, la loc de cinste,fostul primar al Sectorului 4 având un ritual special de întreţinere, cu mir adus de la Ierusalim şi flori proaspete, la fiecare sărbătoare.
    "Aici îmi fac rugăciunea în fiecare dimineaţă şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a mai dat o zi şi spun: Doamne îndrumă-mi paşii unde consideri Tu că Tu eşti Atotputernic, stăpânul lumii şi stăpânul sufletului meu

    Sunt două categorii de oameni: cei ai diavolului pe care banii au pus stăpânire şi sunt conduşi de bani şi cei care stăpânesc ei banul şi nu sunt stăpâniţi de diavol" detalia odinioara Piedone
  • +1 (3 voturi)    
    Puscarie (Duminică, 8 noiembrie 2015, 8:20)

    CititorulComentator [utilizator]

    Sa se inteleaga ca autorizatiile trebuie emise pe bune.

    Autorizatia de la Primarie e autorizatia aia mare care se da la final, in baza autorizatiilor mai mici luate de la Pompieri etc.

    Inconstient, rau si prost, a, si fudul! In conditiile astea nu ma surprinde ca a declarat ca nu are ce sa-si reproseze.
  • 0 (4 voturi)    
    Escrocii din politică. (Duminică, 8 noiembrie 2015, 9:15)

    mircea [anonim]

    Noroc cu DNA să scăpăm de escrocii din politică.Noi votăm ca orbii.Sper să ne trezim și la alegerile viitoare să nu mai votăm escroci.
  • +1 (5 voturi)    
    problema (Duminică, 8 noiembrie 2015, 9:45)

    Vlad [anonim]

    Problema nu e doar a lui Piedone si a ISU ci al birocratiei si pasarii de responsabilitate pe umerii cetateanului. In loc sa comunice institutiile statului intre ele atunci cand sunt probleme adminitrative, adica sa-si transfere date, informatii, rezultate degetul ramane indreptat catre cetatean care, in opinia autoritatilor, este cel care trebuie sa umble din poarta in poarte dupa zecile de avize as mearga de la o institutie a statului la alta, sa fie expert juridic si asa mai departe.
    • +1 (1 vot)    
      Vlad, (Duminică, 8 noiembrie 2015, 13:47)

      Zi-i Vasile zi-i, [anonim] i-a raspuns lui Vlad

      ai prezentat starea generala a faptelor generate de oameni, sa ma explic:
      -patroni tineri incostienti, dornici de avere ilicita, nu de munca cinstita,
      -salariatii primariei, nepregatiti sau spagari,
      -primarul, este un individ fara scrupule, a schimbat partidele pentru avantajul lui, precum domiciliu, ca sa poata lua Permis auto, de la politia srl Arges, iarasi oameni corupti si inconstienti, cum sa-i dai permis cu trei grade unuia ca acest piedone, imaginativa un tir condus de el,si nu in ultimul rind o sa ma repet tu te arunci cu capul inainte si de vina sunt altii, nu mai erau cluburi, trupa nu putea sa dea mai multe spectacole cu mai putini spectatori, asta-i problema, tot dati toti cu societatea in sus si-n jos, dar societatea suntem noi toti!,
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 8 noiembrie 2015, 11:10)

    [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
    hotararea... (Duminică, 8 noiembrie 2015, 12:37)

    capatu` satului [anonim]

    de arestare este fundamental gresita, pt. ca pleaca de la premisa ca primirariile autorizeaza functionarea firmelor;

    normele care reglementeaza activitatea de autorizare a firmelor de catre primarii sunt abrogate sau modificate de mult, totusi multe primarii din tara au inventat o sursa de bani platita de nestiutori, autorizatiile de functionare si vizarea anuala a acestora contra cost;

    astfel incat pt. neuronu` obosit al dnau`lui am sa arat ca art. 6 alin. 2 din OG. nr. 99/2000 vorbeste de acordu` administratiei publice si nicidecum aviz de functionare,

    asa ca daca vreau sa`l bage la racoare sa caute ceva serios

    iubesc tradarea, dar urasc pe tradator


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by