Fost ofiter DNA, condamnat la cinci ani cu executare

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 6 noiembrie 2015, 20:27 Dosare Anticoruptie


Un fost ofiter DNA a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare pentru folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si pentru favorizarea faptuitorului, iar trei fosti comisari GF la cate un an cu suspendare pentru favorizarea faptuitorului si complicitate la prima infractiune, informeaza Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti a dat, vineri, sentinta intr-un dosar in care au fost judecati un fost ofiter DNA, dar si trei fosti comisari, decizia instantei fiind definitiva.

Astfel, Dan-Emil Manolachi, fost ofiter de politie judiciara in cadrul DNA, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare. Instanta a decis sa deduca din pedeapsa aplicata durata retinerii de 24 de ore din 19 martie 2014 si arestul preventiv de la data de 4 aprilie 2014 la 10 iunie 2015.

De asemenea, Sorin Florea, fost comisar general al Garzii Financiare, Ciprian Mihail Fronea, fost comisar sef al Garzii Financiare Constanta si Eduard Cristian Tomescu, fost comisar in cadrul Garzii Financiare, au primit fiecare cate un an de inchisoare, instanta amanand aplicarea pedepsei pentru o durata de doi ani ce reprezinta termen de supraveghere.

Curtea de Apel Bucuresti a mai hotarat ca pe durata termenului de supraveghere cei trei trebuie sa se prezinte la serviciul de probatiune, la datele fixate de acesta, sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa, sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste cinci zile, precum si intoarcerea, sa comunice schimbarea locului de munca, sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor de existenta.

Instanta a mai decis ca fiecare dintre cei patru sa achite suma de 25.500 de lei cheltuieli judiciare.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.

In luna mai 2014, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata a celor patru. Astfel, Dan Emil Manolachi a fost trimis in judecata pentru folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si pentru favorizarea faptuitorului, iar Sorin Florea, Ciprian Mihai Fronea si Eduard Cristian Tomescu, pentru complicitate la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si favorizarea faptuitorului.

Potrivit unui comunicat DNA, in zilele de 7 si 8 iulie 2012, Dan Emil Manolachi, in calitatea sa de comisar sef in cadrul DNA - Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, a furnizat, pe circuitul format din Ciprian Fronea, Sorin Florea, Eduard Tomescu, informatii nedestinate publicitatii, care vizau aspecte esentiale ale unui dosar instrumentat de unitatea de parchet din care facea parte.

Aceste informatii reprezentau: continutul denuntului care a stat la baza inregistrarii dosarului, solicitarea si dispunerea autorizatiilor de interceptare de catre instanta de judecata, rezultatul activitatilor infractionale monitorizate urmare a autorizarii de catre instanta, aspecte de ordin tactic privind ancheta si realizarea momentelor operative.

¬Prin aceste actiuni, inculpatul Manolachi Dan Emil a urmarit sa obtina pentru sine de bunuri necuvenite in valoare de 250 lei, precum si ca autorul infractiunii de coruptie sa evite prinderea in flagrant delict. Actiunile desfasurate de inculpatul Manolachi Dan Emil au condus la ingreunarea cercetarilor si implicit la acel moment, la obtinerea de foloase necuvenite pentru altul, reprezentand obiectul infractiunii de coruptie si anume suma de 200.000 euro¬, se arata in comunicatul DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3512 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    ce gainari... (Vineri, 6 noiembrie 2015, 23:00)

    stefan2008 [utilizator]

    nu se invata minte niciodata
  • +1 (1 vot)    
    Hehe (Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 0:42)

    Pooky [anonim]

    Cica nu poti sa furi neamul asta la nesfarsit. La un moment dat ti-o iei. :D


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by