Fostul primar Cristian Popescu-Piedone, adus cu mandat la DNA

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 6 noiembrie 2015, 16:09 Dosare Anticoruptie


Cristian Popescu Piedone
Foto: Hotnews
Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost adus, vineri, la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care se fac cercetari pentru abuz in serviciu legat de emiterea autorizatiei de functionare a clubului Colectiv, unde 32 de persoane si-au pierdut viata in urma incendiului din 30 octombrie.

Piedone a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 16.10, fiind insotit de ofiterii care au pus in executare mandatul de aducere emis pe numele acestuia, potrivit Mediafax.

La scurt timp dupa fostul primar Cristian Popescu Piedone au fost aduse la DNA si doua angajate de la Primaria Sectorului 4, de la serviciul autorizare si control societati comerciale.

Procurorii DNA au ridicat, vineri, documente de la mai multe institutii publice din Bucuresti, printre care Primaria Sectorului 4 si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti - Ilfov.

Documentele ridicate de la Primaria Sector 4 sunt legate de autorizatia de functionare emisa pentru clubul Colectiv.

De asemenea, de la ISU Bucuresti - Ilfov au fost ridicate documente privind controalele facute pe domeniul prevenirii incendiilor, in baza carora se va stabili daca au fost respectate metodologia si dispozitiile legale de control.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat joi ca ancheteaza modalitatea de emitere a autorizatiei de functionare eliberata de primarul sectorului 4 Bucuresti, Cristian Popescu-Piedone, privind spatiul in care functiona clubul Colectiv.

Potrivit unui raspuns al DNA la solicitarea Agerpres, dosarul a fost inregistrat ca urmare a declinarii competentei de catre Parchetul Inaltei Curti in cazul unei parti din dosar.

"La data de 5 noiembrie 2015, DNA a inregistrat un dosar penal, ca urmare a disjungerii unei parti din dosar si a declinarii competentei cu privire la aspecte privind modalitatea de emitere a autorizatiei de functionare eliberata de primarul sectorului 4 Bucuresti, privind spatiul situat in Bucuresti, strada Tabacarilor nr.7 (spatiul in care functiona clubul Colectiv)", se arata in raspunsul DNA transmis joi.

Adjunctul sefului DNA despre dosarul "Colectiv": In prima faza ar fi vizati functionari de la PS 4, inclusiv primarul
 
Procurorul sef adjunct al DNA, Marius Iacob, a declarat joi ca din ordonanta de declinare si disjungere a unei parti din dosarul privind club Colectiv, intr-o prima faza, rezulta ca ar fi vizati functionari din cadrul Primariei sectorului 4, inclusiv primarul.

"Cercetarile vizeaza fapte de competenta DNA, respectiv abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la aceasta fapta si fals intelectual. (...) Din ordonanta de declinare rezulta ca sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte de coruptie in legatura cu circumstantele in care a fost emisa autorizatia de functionare pentru clubul Colectiv. Dintr-o prima faza, rezulta ca sunt vizati functionari din cadrul primariei, inclusiv primarul sectorului, care atrage competenta DNA", a afirmat Marius Iacob.

El a precizat ca seful DNA a dispus ca un colectiv format din doi procurori si mai multi ofiteri de politie sa efectueze acte de urmarire penala in cauza.

"In cursul zilei de azi (joi - n.r.) vom stabili un plan de ancheta si putem sa va comunicam ca vom derula cu maxima celeritate activitatile care se impun in prezenta cauza", a afirmat procurorul sef adjunct al DNA, Marius Iacob.

Intrebat daca primaria putea sa emita autorizatie de functionare pentru club in conditiile in care nu avea autorizatia PSI, el a explicat ca acestea vor fi circumstante pe care le vor stabili in cel mai scurt timp.

Referitor la posibilitatea sa se fi dat mita pentru eliberarea autorizatiei, adjunctul sefului DNA a aratat ca, din primele date ale anchetei, sunt doar indicii cu privire la fapte asimilate infractiunii de coruptie, respectiv abuz in serviciu.

Marius Iacob a spus ca, in cursul zilei de joi, au fost ridicate de la sediul PICCJ mai multe documente, care au fost puse la dispozitie de procurorii Parchetului General.

Adjunctul sefului DNA a precizat ca, pana in prezent, nu s-a inceput urmarirea penala in rem intrucat cauza a fost inregistrata de aproximativ doua ore.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























10886 vizualizari

  • +19 (19 voturi)    
    Hopa (Vineri, 6 noiembrie 2015, 16:13)

    tavyy [anonim]

    Se pare ca DNA-ul se pregateste de ignat. Are de unde se infrupta :D
  • +12 (12 voturi)    
    titlu incomplet (Vineri, 6 noiembrie 2015, 16:16)

    giigi [utilizator]

    "cu mandat si cu basculanta" era titlul complet.
    • +5 (5 voturi)    
      o fi (Vineri, 6 noiembrie 2015, 18:52)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui giigi

      condus piedone? nu de alta dar n-am auzit sa-i fi fost suspendate permisele de conducere pentru toate categoriile auto. alea obtinute "cinstit", intr-o singura zi, la pitesti, in urma cu ceva ani.
  • +15 (15 voturi)    
    Permisul de conducere (Vineri, 6 noiembrie 2015, 16:16)

    delavrancea [utilizator]

    Eu " am" ceva cu permisul lui.
    E luat pe blat !?

    Subiectul e micut , dar merita.

    Ca daca il dovedeau atunci nu mai era in discutie.
  • +8 (8 voturi)    
    la beci cu (Vineri, 6 noiembrie 2015, 16:18)

    Cami2012 [utilizator]

    Piedone șpăgarul.Să ieși de la beci când voi zice eu,criminalule !
  • +9 (9 voturi)    
    Uite, asta un lucru bun. (Vineri, 6 noiembrie 2015, 16:18)

    Yoda [anonim]

    Eu ma bucur sincer, cred ca a dormit prea mult pe acasa. Sper sa nu mai aiba prilejul, cel putin cativa ani de acum inainte.
  • +11 (11 voturi)    
    :) (Vineri, 6 noiembrie 2015, 16:24)

    Soljenitin [utilizator]

    Hihiii! Sa vezi ce cura de sanatate ai sa faci tu la brutarie, umflatule!
  • +10 (10 voturi)    
    Cu chiu cu vai..... (Vineri, 6 noiembrie 2015, 16:39)

    8736 [utilizator]

    ......a terminat liceul la 32 ani, apoi nu a gasit in Bucuresti o institutie de invatamant superior pe care sa o absolve ci tocmai la Petrosani (ar fi de aflat oarece impresii de la profesorii sai si de la colegi). Nici carnetul de conducere nu a fost in stare sa si-l ia la Bucuresti, ci l-a cumparat de la Politia Circulatie din Pitesti. Meserias omul, ce mai poti zice....!
  • +8 (8 voturi)    
    Draga DNA-ule, (Vineri, 6 noiembrie 2015, 17:01)

    Ricochet [utilizator]

    Poate il intrebi si de permisul ala de conducere 8 in 1, luat pe spaga, inainte de a-l cauta putin prin conturile din Cipru si Elvetia.

    Mersi, si te pupam cu totii! :)
    • +6 (6 voturi)    
      toata primaria sector 4 sa fie luata (Vineri, 6 noiembrie 2015, 17:07)

      fit [utilizator] i-a raspuns lui Ricochet

      Toata primaria/consiliul sector 4 trebuie luata la bani marunti! Si nu numai pentru asta.

      Si pentru PUZ-uri si pentru contractele/programele simulacru de curatenie si angajarile fictive de personal temporar de la ADPPS4.

      Azi am vazut prima data in sectorul 4 ca se spala trotuarele/strazile laturalnice ZIUA, cand nu sunt toate masinile parcate la rigola si nu noaptea ca hotii ! Probabil ca sa nu fie fotografiati de la distanta.

      Maturatul se face doar cu masinile pe mijlocul curat al strazilor, la rigola gunoiul sta nemiscat, sa nu se toceasca maturile. Se plimba doar tomberoanele! Asa zisa spalare a strazilor ste de fapt doar o stropeala la galop peste murdaria, praful si pamantul nematurat care ramane tot acolo, la rigola ! Nici macar nu este atinsa urina de caine de pe stalpi, garduri construite sau vii! Spalarea se facea noaptea, dupa miezul noptii, cu zgomote asurzitoare ale angajatilor si ale rablelor de masini cisterna !
  • +6 (6 voturi)    
    Faceti un tarc si bagati-i pe toti (Vineri, 6 noiembrie 2015, 17:23)

    Haskal [utilizator]

    si pe Phonta, pe Ismana...si restul otrepelor.
  • +2 (2 voturi)    
    a adus cu el si hartiile?! (Vineri, 6 noiembrie 2015, 18:50)

    lili [anonim]

    Ca era "acoperit" de multe hartii... Acord de functionare, Autorizatie de functionare...
    Piedone, la puscarie sa te vedem, plin de hartii....!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by