Tiberiu Urdareanu a fost retinut de procurorii DNA pentru dare de mita, iar Gheorghe Nichita pentru luare de mita

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 29 octombrie 2015, 17:15 Dosare Anticoruptie


Tiberiu Urdareanu, retinut de DNA
Foto: captura Digi24
Procurorii anticoruptie au dispus joi seara punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Tiberiu Urdareanu, membru UNPR si patronul grupului de firme UTI, si a primarului suspendat al Iasului Gheorghe Nichita (PSD), sub acuzatiile de dare de mita, respectiv luare de mita, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Directia Nationala Anticoruptie. Tiberiu Urdareanu a parasit sediul DNA in jurul orei 19:05, dupa ce a fost audiat aproape cinci ore, cu catuse la maini si a fost urcat intr-o masina cu girofar. Acesta este cercetat pentru acte de coruptie, dupa cum anuntase anterior societatea UTI Grup, condusa de omul de afaceri. Gheorghe Nichita a parasit si el sediul DNA, cu catuse la maini, in jurul orei 21:12, fiind dus in arestul politiei, dupa audieri care au durat circa opt ore.

La plecarea de la audieri, Urdareanu nu a dorit sa discute cu ziaristii, marginindu-se sa declare: "Nu pot sa comentez".

Procurorii DNA il acuza pe Gheorghe Nichita cain august 2013 fi solicitat si primit de la Urdareanu si de alti inculpati in dosar mai multe foloase necuvenite pentru a agrea castigarea licitatiei de catre asocierea UTI - IBC si semnarea contractului respectiv, in valoare de 69.614.309 lei (fara TVA).

Potrivit DNA, Nichita ar fi primit concret pana in prezent urmatoarele foloase materiale constand in:
  • o parte din suma totala de 10% din valoarea contractului atribuit;
  • beneficii constand in reduceri de 30-40% (in total circa 15.100 lei) din preturile unor locuri de cazare la un hotel de lux din Bucuresti, in perioada 2013-2015;
  • plata, in cursul anului 2014, a unor servicii de cazare la o vizita in China, efectuata de Nichita Gheorghe, alti angajati ai primariei, precum si oameni de afaceri, intre care si inculpatul Mardarasevici Iulius Gabriel;
  • beneficii constand in achizitionarea unor echipamente electronice in perioada ianuarie-februarie 2014, evaluate la circa 20.000 lei.

UPDATE 21:34
Procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Tiberiu Urdareanu si a lui Gheorghe Nichita, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Directia Nationala Anticoruptie.
  • Comunicatul integral transmis de DNA
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 29.10.2015, a inculpatilor:

NICHITA GHEORGHE, primar al municipiului Iasi, la data faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita,

URDAREANU TIBERIU, presedinte al grupului de firme UTI, cu privire la savarsirea infractiunii de dare de mita.

De asemenea, procurorii anticoruptie au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pe cautiune pentru 60 de zile, incepand cu data de 29 octombrie 2015, fata de inculpatul MARDARASEVICI IULIUS GABRIEL, director SC Information Business Consulting SRL (IBC) cu privire la savarsirea infractiunii de dare de mita.

Inculpatul Mardarasevici Iulius Gabriel va depune o cautiune in valoare de 50.000 lei, care va fi consemnata pe numele inculpatului la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie, sau prin constituirea unei garantii reale, mobiliare ori imobiliare, in limita aceleiasi sumei de 50.000 lei, in favoarea Directiei Nationale Anticoruptie.

Totodata, procurorii anticoruptie au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile, incepand cu data de 29 octombrie 2015, fata de inculpatul TANASESCU MIHAIL, vicepresedinte al grupului de firme UTI, cu privire la savarsirea infractiunii de dare de mita.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In luna august 2013, in contextul implementarii proiectului "Sistem de Management de Trafic in Municipiul Iasi", care privea fluidizarea traficului rutier si pietonal, precum si scaderea gradului de poluare, finantat din fonduri europene, inculpatul Nichita Gheorghe, in calitate de primar al municipiului Iasi, a pretins si primit de la ceilalti inculpati mai multe foloase necuvenite pentru a agrea castigarea licitatiei de catre asocierea UTI - IBC si semnarea contractului respectiv, in valoare de 69.614.309 lei (fara TVA), precum si pentru asigurarea derularii acestuia in bune conditii.
Acest lucru a avut la baza o intelegere anterioara intre inculpatii Nichita Gheorghe, Mardarasevici Iulius Gabriel (pentru IBC) si Urdareanu Tiberiu (pentru UTI), acestia din urma efectuand, cu sprijinul inculpatului Tanasescu Mihail si a unei alte persoane, demersuri frauduloase pentru colectarea banilor (ce urmau a fi dati cu titlu de mita). De asemenea, demersurile au constat si in elaborarea si, ulterior, decontarea unor facturi pentru situatii de lucrari continand servicii neprestate, a caror valoare reprezenta, de fapt, suma ce se colecta, periodic, drept mita pentru primarul municipiului Iasi.
Concret, pana in prezent inculpatul Nichita Gheorghe a primit urmatoarele foloase materiale constand in:
- o parte din suma totala de 10% din valoarea contractului atribuit,
- beneficii constand in reduceri de 30-40% (in total circa 15.100 lei) din preturile unor locuri de cazare la un hotel de lux din Bucuresti, in perioada 2013-2015,
- plata, in cursul anului 2014, a unor servicii de cazare la o vizita in China, efectuata de Nichita Gheorghe, alti angajati ai primariei, precum si oameni de afaceri, intre care si inculpatul Mardarasevici Iulius Gabriel,
- beneficii constand in achizitionarea unor echipamente electronice in perioada ianuarie-februarie 2014, evaluate la circa 20.000 lei.

Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat ca suma de 6,9 milioane lei, reprezentand 10% din valoarea contractului de lucrari, urma a fi remisa in raport cu cota de participare a asociatilor UTI si IBC la contract, adica 80% reprezenta "contributia" UTI, iar 20% reprezenta "contributia" IBC la banii colectati cu titlu de mita pentru inculpatul Nichita Gheorghe, parte din aceasta fiind colectata deja in contul IBC.

Inculpatilor Nichita Gheorghe, Urdareanu Tiberiu, Tanasescu Mihail si Mardarasevici Iulius Gabriel li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 30 octombrie 2015, inculpatii Nichita Gheorghe si Urdareanu Tiberiu urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

In cauza procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
UPDATE 21:35

UPDATE 21:12 Gheorghe Nichita a parasit si el sediul DNA, cu catuse la maini, fiind dus in arestul politiei, dupa audieri care au durat circa opt ore.

Potrivit unor surse judiciare citate de Digi 24, Tiberiu Urdareanu este suspect intr-un dosar de mita alaturi de primarul suspendat al Iasiului, Gheorghe Nichita. Sursele citate sustin ca Urdareanu ar fi dat prin intermediari o mita substantiala pentru a obtine un contract in Iasi. In cursul serii, acesta era in continuare audiat la DNA.

"Domnului Tiberiu Urdareanu i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect in legatura cu presupuse acte de coruptie. Societatea UTI Grup a pus la dispozitia organelor de cercetare toate documentele solicitate si va colabora in continuare, in mod prompt si transparent, cu autoritatile in vederea stabilirii adevarului, furnizand orice informatie este solicitata de organele de ancheta", precizeaza compania, intr-un comunicat publicat pe site.

Tiberiu Urdareanu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 12:20, fiind insotit de agentii de politie judiciara care au pus in executare mandatul de aducere emis pe numele sau.

Pana la ora publicarii acestei stiri, Urdareanu nu parasise sediul DNA.

Tiberiu Udrareanu este actionar majoritar al grupului UTI. Legaturile politice ale lui Urdareanu au dus de-a lungul timpului la specializarea UTI in contracte pe bani publici si fonduri europene. UTI este abonat la contracte in domeniul IT si securitate cu companii de stat, ministere si primarii.

Urdareanu este membru al conducerii UNPR din anul 2012. El detine acum functia de presedinte al Departamentul energie, resurse si politici industriale din UNPR, partidul condus de vicepremierul Gabriel Oprea.

Tiberiu Urdareanu, un personaj extrem de puternic, figura in 2014 pe locul 46 in TOP 300 Capital cu o avere evaluata la 98-100 milioane de euro.

Tiberiu Urdareanu, fost ofiter superior la Institutul de Cercetari Militare de la Clinceni, este fiul fostului general de armata Tiberiu S. Urdareanu, fostul sef al Directiei de tancuri din Ministerul Apararii Nationale.

Clienti actuali si trecuti ai UTI Grup: MApN, MAI, Parlament, Nuclearelectrica, Portul Constanta, Primaria Bucuresti, Aeroportul Otopeni.

Grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a realizat dosarul electronic de sanatate, sistemul de plata a rovinietei si sistemul electronic de achizitii publice (SEAP).

De asemenea, UTI a castigat contracte pentru lucrari la magistrala M5 a metroului bucurestean, aeroporturile din Iasi, Bacau si Satu Mare.

Grupul a avut si contracte pentru lucrari la mai multe spitale si clinici, printre care Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti, Spitalul Municipal din Ploiesti si Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























15275 vizualizari

  • +25 (29 voturi)    
    Exceptional (Joi, 29 octombrie 2015, 17:44)

    Wildschwein_007 [utilizator]

    vorba unor colegi de comentarii, treaba asta cu cercetarea trebuia sa se intample demult. Nu pot decat sa sper iar ca va fi mai bine in Ro.
    • +14 (14 voturi)    
      Ati uitat SRI pe lista (Joi, 29 octombrie 2015, 21:45)

      dorel [anonim] i-a raspuns lui Wildschwein_007

      Cine cauta pe net despre relatiile intre UTI si ITA o sa gaseasca chestii fff interesante.
      Acum ramane de lamurit cum asemenea legaturi au fost posibile si mai ales cine a incasat bani.
    • -15 (17 voturi)    
      Nu pentru mita a fost arestat Urdareanu (Joi, 29 octombrie 2015, 22:22)

      simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui Wildschwein_007

      Tiberiu Urdareanu, un infractor, câștiga sistematic din 1990 contracte din domenii diverse, de la construcții la automatizări industriale. Se știa ca da mita.

      De ce a fost arestat tocmai acum? Pentru ca l-a supărat recent pe Băsescu, adevăratul șef al DNA, care imediat l-a pus sub urmărire prinzându-l înmânând bani ilegal.

      I-au trebuit însa luni bune fostului președinte pentru aranjarea lucrurilor de asa natura încât patronul UTI sa fie încolțit tocmai când îl mituia pe Gheorghe Nichita, un alt adversar de-al lui Băsescu, pe care marinarul se chinuia de mult timp sa-l bage în pușcărie.
      • +12 (18 voturi)    
        Alo, Ponta ! (Joi, 29 octombrie 2015, 23:30)

        CRMS [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

        Mai lasa-ne, nene cu Basescu !
        Si dupa ce o sa moara tot Basescu o sa fie de vina pentru tot ce se intampla in tara asta.
    • +6 (6 voturi)    
      oprea pierde (Joi, 29 octombrie 2015, 22:39)

      AnderT [utilizator] i-a raspuns lui Wildschwein_007

      se vede ca tzaranul de Oprea pierde teren... Ponta sta nemiscat, scoate capul Dragnea?
      • +2 (2 voturi)    
        Navodul DNA (Vineri, 30 octombrie 2015, 8:56)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui AnderT

        prinde si Plevushka si Rechini, Bucuresti - Alexandria , cu duba Mascatilor, maxim 30 minute, acum o sa vedem daca pleaca Duba pentru Aducere..inainte sau dupa Craciun
  • +22 (24 voturi)    
    "Fiat justitia,ruat caelum " (Joi, 29 octombrie 2015, 17:48)

    Plagarus [utilizator]

    Sa se faca dreptate, chiar daca cade cerul cu epoleti cu tot !!
  • +30 (32 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 29 octombrie 2015, 17:52)

    Metec [anonim]

    • +1 (5 voturi)    
      comparatia cu Ghita e aiurea (Vineri, 30 octombrie 2015, 8:58)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Metec

      cel de la Portitza e ..carlan necizelat, Domnul de la UTI e alta Clasa !!!, prefer Clasa vs carlanii...uite dottore..un Carlan..a dat cu oishtea in Gardul Romaniei..de N ori....si acum vrea sa repare Gardul cu SerbiaStan si Bulgaria
      • +4 (4 voturi)    
        Comment sters de user (Vineri, 30 octombrie 2015, 10:30)

        Metec [anonim] i-a raspuns lui un domn

  • +6 (6 voturi)    
    ... (Joi, 29 octombrie 2015, 19:09)

    rocknum [utilizator]

    nu pot spune decat atat

    https://www.youtube.com/watch?v=OPcod8IS214
  • +16 (16 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 octombrie 2015, 19:54)

    [anonim]

    • +9 (9 voturi)    
      aesoft e per rol (Joi, 29 octombrie 2015, 22:40)

      AnderT [utilizator] i-a raspuns lui

      cred ca nu stii, ai utat sau omic, aesoft e per rol dar tergiversat....
  • +12 (12 voturi)    
    Hai, nea UTI! (Joi, 29 octombrie 2015, 19:58)

    CezarN [utilizator]

    Baga si tu unul sau mai multe [auto]denunturi si te alegi cu un
    • +14 (14 voturi)    
      Imi cer scuze... (Joi, 29 octombrie 2015, 22:30)

      CezarN [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

      ... dar nu stiu cum mesajul a plecat nefinalizat.

      Voiam doar sa spun ca daca avem scrierea de carti ca o metoda de a scapa de inchisoare mai repede, se pare ca infractorii tarii au inventat, pe langa clasica metoda medicala, o noua metoda de a-si usura drumul catre inchisoare si a scapa de arest: denuntul, autodenuntul, recinoasterea faptelor, etc

      Traseul clasi arfi:
      1. Furi destul incat moartea Soarelui sa te prinda cu ceva snaga pusa deoparte

      2. Cand esti prins, in schimbul unei incadrari mai usoare, negicoezi cu procurorii si faci niste [auto]denunturi mestesugite. In final recunosti faptele pentru o reducere cu o treime a pedepsei si asa mai mici datorate incadrarii negociate

      3. Cu pedeapsa mai mica te duci in inchisoare unde te apuci sa scrii carti cu pasiunea si ardoarea marchizului de Sade

      4. Cu cartile scrise si cu un avocat bun, te duci la judecator si obtii o eliberare conditionata, adica te "eliberez cu conditia sa-mi dai si mie din cabanos".

      5. Odata eliberat, ai acces la mai tot ce ai furat, ca doar nu ti-a confiscat nimeni nimic, nu?

      Si asa, justitia triumfa iar lupta impotriva anticoruptiei continua pe toate fronturile, aceasta fiind adevarata si singura lupta in care s-au facut remarcati generalii nostri cu multe stele din politie si servicii.
  • +21 (21 voturi)    
    acum se vede mai clar (Joi, 29 octombrie 2015, 20:00)

    MBA [utilizator]

    E clar acum ca Romania a fost preluata de esaloanele inferioare din PCR/Securitate/si alte structuri ale epocii comuniste. Si au facut afaceri "in familie" ca pana in 89. Problema mea nici nu ar fi ca au facut afaceri in familie. Problema mea e ca au devalizat tara. Ma asteptam sa tina macar averea tarii in tara, dar au facut-o praf si pulbere, mormane de fier vechi, etc. Pentru asta trebuie sa plateasca. A venit vremea.
    • -18 (18 voturi)    
      cand aud (Joi, 29 octombrie 2015, 22:31)

      millenium [anonim] i-a raspuns lui MBA

      Au devalizat tara ma apuca scarba,bai frate astia toti arestati au dat locuri de munca mai ales UTI si munca intelectuala calificata nu orice fel de munca.
      Se duce naibii Romania si vinovatul principal este DNA care aresteaza toti oamenii de afaceri care dau de mancare la mii de oameni.
      Cine ii angajeaza pe aia de la UTI dupa ce-si pierd posturile ,DNA cumva nu prea cred.
      • +13 (13 voturi)    
        ... (Vineri, 30 octombrie 2015, 2:18)

        rocknum [utilizator] i-a raspuns lui millenium

        si ce propui?
        sa mentina contractele actuale cu statu paguboase pt stat?
        UTI face solutii scumpe si proaste.
        Singurele contracte "pe bune" sunt cu magazinele alea mici din malluri unde au instalat un amarat de detector de produse furate la iesire.
        Semaforizarea e a lu UTI, placile de control de la semafoare sunt atat de proaste ca la prima ploaie se dwefecteaza si intra pe intermitent.
        Apropo, eu am lucrat in firma aia. Poate sa iti confirme orice actual/fost angajat
        E teroare in firma aia. Heirupisme la greu, task-uri ce necesita o zi de lucru se vrea a fi facuta acum un sfert de ora.
        Madam Lucica Urdareanu, terorizeaza lumea cu fel de fel de tampenii care mai de care mai aiurea. Chestii aberante.
        Nu are rost sa intru in detalii.
        Oamenii buni au plecat de mult, ca isi gasesc repede de lucru.
        au inceput sa dea rateuri la proiecte. Nu ca nu ar fi fost ratate din start.
        • +4 (4 voturi)    
          Nu vreau sa ii iau apararea lui Urdareanu (Vineri, 30 octombrie 2015, 8:43)

          geko [anonim] i-a raspuns lui rocknum

          si cred cu tarie ca astfel de indivizi si de practici trebuie sa dispara. Omul ajunsese foarte bogat si foarte puternic, intr-un mod probabil nemeritat si asocierea cu politica nu era sanatoasa. Totusi, haideti sa nu facem generalizari gresite. Fata de alti abonati la banul public gen Siveco care nu au lasat NIMIC in urma, ci doar au papat banul public cu chestii inutile denumite pompos care nu merg, la UTI s-a mai facut cate ceva si destul de concret. Aeroportul, portul Constanta, la metrou si sistemul de trafic care abia cand nu a mai functionat s-a vazut ca totusi era important, reteaua de fibra optica a Bucurestiului, samd.
          Acum, cand spui contracte cu statul, toti banuim ca se fac lucruri necurate, nu a picat Urdareanu intr-o lume extrem de curata din neant. Ramane ca justitia sa se pronunte asupra acestor fapte pt ca daca a facut ceea ce i se imputa, trebuie sa raspunda pt acestea, nu vreau sa ii spal eu, dar va intreb, daca nu era UTI, care de bine, de rau, a creat niste locuri de munca romanesti si a platit impozite imense la buget, situatia ar fi fost alta ? Alternativa probabil ar fi fost sa se faca proiectele cu firme straine dar nu cred ca lor nu li s-ar fi pretins bani, vezi Bechtel. Repet, nu vreau sa ii iau apararea lui Urdareanu, nu vreau sa relativizez, insa ma tem ca problema este sistemica, sper ca prin ce se mai intampla acum sa se mai reduca din cauza problemei care este dupa mine mentalitatea bugetarului care se asteapta sa ii pice si lui ceva. El face "cererea" si dupa cum se spune, cererea produce si oferta....
          • +3 (3 voturi)    
            ... (Vineri, 30 octombrie 2015, 12:13)

            rocknum [utilizator] i-a raspuns lui geko

            nu e chiar asa cum zici tu
            ei au sucursala si in polonia si tare mi-e ca plimba banii pe acolo
            Apropo de locurile de munca.
            Stii ca de 2 sau 3 ori pe an angajatilor le dau salariul cu 40% mai putin?
            Da! Exact asa. o data la 3 sau 4 luni le dau cu 40% mai putin, chipurile ca nu au incasari suficiente.

            si mai sunt si altele la Fu-ti grup
      • +7 (7 voturi)    
        ...si de cata (Vineri, 30 octombrie 2015, 7:53)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui millenium

        scarba iti vine, nu te tenteaza sa te tratezi prin siberia, la tine-acasa?
        • +3 (3 voturi)    
          e frig acolo..hiberneaza cate Un Mileniu (Vineri, 30 octombrie 2015, 9:03)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui nahir

          in Romania...sti, Mujicii inteleg Palinka noastra vs Pufoaika cel mai bine...carevasazica Mujicii au invatat ca Izolati de Phutin au acces la "fast-drink Pufoiaka" ceva nasol, cand pot veni in Romania si au acces la ECO alcool, din fructe...e o diferenta..plus..faptul ca pot prosti Oameni cu Sprijinul cosilor de topor Latrina 3, Raitaru Teve si mai nou beunu (s a dat cu Mujicia)
      • +7 (7 voturi)    
        Pentru fiecare contract furat de UTI (Vineri, 30 octombrie 2015, 8:45)

        Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui millenium

        s-au creat 2 locuri de munca si s-au pierdut alte 10 in economia corecta. eci de firme au dat faliment si au trimis oamenii in somaj pentrua hoti ca nastase, urdareanu, nicolae au furat licitatii si au dat mita. Locurile de munca pe care le-au creat sunt putine si precare de cele mai multe ori subcontractand in strainatate sau efectuand lucrari de nivel jos.
  • +15 (15 voturi)    
    acu' inteleg de ce a fost eliberat oprescu (Joi, 29 octombrie 2015, 20:08)

    sachei [anonim]

    de la fibra optica din bucuresti. cit era contractul? 1 mld EUR?
  • +20 (20 voturi)    
    Nu se poate ! (Joi, 29 octombrie 2015, 20:31)

    math_2 [utilizator]

    Un astfel de om cu onoare nepatata, fost mare securist, patron la UTI de zeci de ani, mai nou sef al comisiei de energie, munca, bani publici, securitate, comunicare si interes national din UNPR sa fie retinut.
    Cine ne mai salveaza neamul daca ii arestam pe toti fostii securisti miliardari ?
  • +16 (16 voturi)    
    Toate televiziunile de știri (Joi, 29 octombrie 2015, 21:01)

    ploiesteanu [utilizator]

    s-au pus cu răul pe procurori, pe DNA și chiar pe judecători (poate digi24 să facă excepție). Pun la cale să toarne niște legi ca să fie liniște în țară ca în perioada Iliescu în care puteai să furi în voie și ceilalți să plătească (vezi Bancorex). Exemplul Udrea din parlament e un indiciu sigur că se fac pași în direcția asta. Amenințările acestei josnice creaturi, precum că "vă vine și vouă rândul", sau "România e condusă de SRI și procuratură" sau "toate partidele adună bani în campanie" tradus: "așa cum am furat noi și am adus bani la partid așa ați făcut și voi", așadar aceste afirmații așează o lumină proastă asupra tuturor parlamentarilor și guvernanților actuali. Opinia publică are vreun cuvânt de spus?
  • +11 (13 voturi)    
    rusinicaColdea (Joi, 29 octombrie 2015, 22:19)

    anaerobik [anonim]

    Pai bine, bre, Florine, acum te iei si de securistii mari? Magureanu, Urdareanu... de 20 de ani uti escrocheaza primariile cu spagi groase date primarilor si voi, deneaul, abia acum v-ati prins ca exista probe? sau abia acum sint denunturi?
    • +9 (9 voturi)    
      ce o mai fi (Joi, 29 octombrie 2015, 23:35)

      CRMS [utilizator] i-a raspuns lui anaerobik

      Ce o mai fi intre UTI si primaria Bucurestiului de abia de acuma poate sa aflam ce au facut Oprescu, Videanu, Lis, Basescu.
      • +5 (5 voturi)    
        Casa Poporului..he he (Vineri, 30 octombrie 2015, 9:04)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

        Cred ca E naincapatoare pentru a caza infractorii din Romania care au atentat la banul public
  • +12 (12 voturi)    
    Bravos domnule (Vineri, 30 octombrie 2015, 2:38)

    batmanss [utilizator]

    Si cand le dați drumul ? Ca sunt bolnaviori si ei sărmanii, nu va e rusine sa bagati "oameni" bolnavi la închisoare ?
    Coruptul a devenit un animal protejat de lege in România . Parca ar fi pe cale de dispariție si e nevoie de ei ca sa nu someze justiția . Fiti fără frica domnilor , are balta peste !
    • +1 (3 voturi)    
      Asa e! (Vineri, 30 octombrie 2015, 7:36)

      Nicolae [anonim] i-a raspuns lui batmanss

      Coruptul fiind animal protejat,ar trebui sa fie impaiat si expus la Antipa intre sobolan si maimutzica Kiki,care v-a face pipi pe ' homo ex secu coruptus'.
      Sa aduca copii cu scoala sa l-e arate cum se traia in Romania in iepoca post-aurum.
  • +7 (7 voturi)    
    Mafia (Vineri, 30 octombrie 2015, 7:51)

    Andra [anonim]

    Acest ticalos a pus mana si pe terenul din fata aeroportului Cluj-Napoca si gestioneaza acum parcarile. De atunci, se plateste taxa de intrare in acest perimetru, chiar si pentru taximetristi. Cand soseste un avion, este haos total la iesirea din aeroport, fiecare taximetrist stand la coada sa plateasca parcarea, care cateodata depaseste jumatate din costul cursei. La ultima aterizare in Cluj, taxi pana in oras m-a costat cca 30 lei, iar soferul a platit 15 lei parcarea. Organizarea parcarii este facuta in asa fel incat sa se piarda cat mai mult timp pana se iese, astfel incat sa se poata incasa sume cat mai mari de la vizitatori, soferi sau taximetristi. Spaga trebuie recuperata cumva, nu domnule Urdareanu ?
  • +2 (4 voturi)    
    Mda .... (Vineri, 30 octombrie 2015, 9:49)

    Carcalete [utilizator]

    ... au inceput serviciile sa se paruiasca intre ele ...

    Popcorn si bere !!
  • -2 (4 voturi)    
    Rusine ! (Vineri, 30 octombrie 2015, 11:31)

    EU [anonim]

    Mi-e scarba de tara in care traim si de cei care o conduc. Multi de aici isi dau cu parerea in mod subiectiv si in necunostinta de cauza. Mintim poporul cu televizorul, cam asa vad eu treaba. Si-i pacat ! Spuneti de oamenii astia ca au facut evaziuni, ca au dat mita .. si voi astia "curati" veniti sa faceti ordine. Veniti sa luati oameni care chiar aduc beneficii statului si va comportati ca niste animale. Ii scoateti cu catuse ca si cum ar fi niste infractori periculosi. Dl. Tiberiu Urdareanu este un om exceptional, educat, cu stil si clasa, care NU reprezinta vreun pericol pentru societate. Ca si dansul mai sunt exemple destule, persoane umilite de voi, doar pentru orgolii personale sau razbunari. De ce sa tratam niste infractori niste oameni care oricum nu fug nicaieri, care oricum se supun de buna voie oricarei cerinte ce ar veni din partea autoritatilor. Si ma mai intreb, de ce ii tratam asa pe ei, si pe odraslele alor mari ai Romaniei, care ucid civili pe strada, din cauza bolidelor puternice cumparate de parinti, avand creierul imbitat in alcool.. si aici mai pot enumera cazuri de ucigasi cu buna stiina aflati in libertate !!! Lume, sunt oameni care au curmat suflete si care nu au iesit cu catusele pe maini ! De ce sa umilim asa oameni care ofera un loc de munca atator romani, oameni de la care statul papa taxe, destul de mari, lunar ! De ce suntem atat de ipocriti ??? Sa va fie rusine !
  • +1 (1 vot)    
    mai sunt si altii (Vineri, 30 octombrie 2015, 12:10)

    florinul [utilizator]

    Dar randul Teamnet cand vine? Alti abonati la contracte de stat. Ca sistemul ala, 112, doar in Zimbabwe au reusit sa il mai vanda, le e asa jena ca nici nu au anuntat asta. Ca sa nu mai zicem de marele centru de comanda ISU. plus cate si mai cate.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by