Dragos Basescu, trimis in judecata de DNA

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 26 octombrie 2015, 15:17 Dosare Anticoruptie


Dragos Basescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Dragos Basescu, nepotul fostului presedinte Traian Basescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru trafic de influenta, el fiind in prezent sub control judiciar pe cautiune, informeaza Agerpres. Potrivit Mediafax, fiul lui Mircea Basescu este acuzat ca a cerut un milion de euro de la un om de afaceri, promitand ca intervine la DIICOT pentru solutionarea favorabila a dosarului acestuia.

In dosar a fost deferit justitiei si omul de afaceri Ciprian Nistor, aflat in executarea unei pedepse privative de libertate in alta cauza, pentru complicitate la trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni, in 13 martie 2014, "Dragos Basescu, beneficiind de ajutorul lui Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri (n.r. - Sandu Staicu), denuntator in cauza, 500.000 de euro pentru o solutie de respingere a arestarii intr-o contestatie formulata de catre DIICOT in dosarul ce il privea si inca 500.000 euro atat pentru obtinerea unei solutii favorabile in cauza respectiva, cat si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia".

"In sprijinul acestor pretentii, Dragos Basescu a lasat sa se creada ca are influenta pe langa organele judiciare respective si chiar a promis ca va interveni in sensul celor aratate mai sus. Deoarece denuntatorul le-a spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen, Dragos Basescu i-a propus acestuia ca solutie incheierea unui contract fictiv de consultanta prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 euro, esalonat, pe o perioada de pana la 2 ani, in functie de evolutia dosarului. Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma sa fie incheiat cu o societate de consultanta internationala", sustin procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























6105 vizualizari

  • -2 (34 voturi)    
    hehe (Luni, 26 octombrie 2015, 15:23)

    Mazeta [utilizator]

    Să ai toată familia băgată în afaceri necurate și numai tu să fii cinstit luptător anti-corupție. Asta înseamnă să fii mafiot!
    • +17 (19 voturi)    
      Cred ca vorbesti de Ponta (Luni, 26 octombrie 2015, 16:11)

      ddoina [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Ponta are mama, sora, cumnatul, nevasta, socrul, varul si alte neamuri in afaceri necurate.
    • -11 (19 voturi)    
      In plus, (Luni, 26 octombrie 2015, 16:23)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      In plus, dupa ce unkiuletu' nu mai e presedinte, sar unii cu milioanele pe nepotu' ca sa-i cumpere "influenta in justitie". Cat a fost unkiuletu la putere, nici nu s-au gandit, nici nepotu' nici corupatorii ...justitia era neprihanita, chiar fecioara mare! hehehe...

      Astia chiar cred ca toata populatia-i basista, ca la ei la scoala de vara a lui Nuti...aoleu, alta cinstita !
      • +5 (7 voturi)    
        tu ai inteles ... (Luni, 26 octombrie 2015, 16:45)

        dana eugenia [anonim] i-a raspuns lui newlook

        ... ce ai scris ?
        dupa spusele TALE: cand era base presedinte, nepotul nu a primit bani, cand nu mai este a primit ...
        ...asa de tare v-a demotivat scaderea chenzinei, ca nu va mai adunati gandurile? cereti si voi "sefa de postaci" , cum avea udrea - ca sa va invete ce sa scrieti, ca bostanul din dotare are un singur neurin si ala functioneaza la 30% ;)
    • +4 (4 voturi)    
      doar atata ... (Luni, 26 octombrie 2015, 16:42)

      dana eugenia [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

      ... poti?
      probabil s-a micsorat chenzina si nu mai esti atat de motivat :)
    • +3 (3 voturi)    
      SI CHIAR NU TE DOARE CAND LE SCOTI ? (Luni, 26 octombrie 2015, 16:47)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Imi place. Ai scos-o din "putul gandirii", nu-i asa ?
  • -9 (11 voturi)    
    cum strigau la pmp (Luni, 26 octombrie 2015, 15:50)

    deveselu [utilizator]

    Romania mea :))) asta insemna sa fi mafiot sa faci parte din familia basescu .
    • +3 (3 voturi)    
      te-am prins, pmp-ist mic ... (Luni, 26 octombrie 2015, 16:46)

      dana eugenia [anonim] i-a raspuns lui deveselu

      ... il urmaresti pe base ... vezi ca se depun adeziuni si online ;)
  • +2 (2 voturi)    
    Ce-o fi in capul baiatului asta? (Luni, 26 octombrie 2015, 23:07)

    Justin Puscasu [anonim]

    Sa te numesti Basescu, sa fii fiul marelui Mircea Basescu, cumatrul lui Bercea Mondialu' si erou al unor seriale pe Antene, sa stii ca ai toate serviciile cu ochii si urechile pe tot neamul tau si, in conditiile astea, sa te gandesti sa ceri un milion de euroi spaga chiar si in gluma, asta da gandire pozitiva!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by