DNA vrea retinerea Elenei Udrea intr-un nou dosar de coruptie. Udrea, acuzata ca a primit mita 3,8 milioane de euro intr-un contract legat de Hidroelectrica. Baiatul destept Bogdan Buzaianu, implicat in dosar alaturi de Radu Budeanu si Dan Andronic - surse

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 20 octombrie 2015, 15:26 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea
Foto: Captura YouTube
Ora 20:00 Dan Andronic, reactie la dosarul Udrea: Am explicat la DNA ceea era de explicat şi am predat absolut toate documentele solicitate de procurori.

Dan Andronic scrie in pozitia sa ca "Evenimentul zilei este implicat în "jefuirea" Hidroelectrica la fel de mult cât este România liberă implicată în "jefuirea" Astra, Realitatea TV - în "jefuirea" Petrom Service şi a bugetului de stat, Hotnews - în "jefuirea" banilor de la SIVECO şi Pro TV - în "contractarea" a 5 milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării. Şi exemplele pot continua. În rest, am explicat la DNA ceea era de explicat şi am predat absolut toate documentele solicitate de procurori".

Intrebarile adresate de HotNews.ro lui Dan Andronic nu aveau legatura cu "jefuirea" Hidroelectrica, ci cu implicarea sa in transferul actiunilor firmei Editura Evenimentul si Capital catre Elena Udrea, via Bogdan Buzaianu.


Ora 17.20:
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor este convocat pentru miercuri dimineata la ora 09.30. Acesta va transmite cererea de arestare si referatul Comisiei Juridice si de Imunitati.  

Ora 17.00:
Ce se intampla procedural cu cererea de retinere a Elenei Udrea: De la DNA pleaca la Parchetul General, care o trimite la Ministrul Justitiei. Ministrul Justitiei este cel care transmite cererea, impreuna cu referatul, presedintelui Camerei Deputatilor. Acesta convoaca Biroul Permanent al Camerei, care trimite solicitarea Comisiei Juridice si de Imunitati. Comisia juridica trebuie sa dea un aviz. Udrea poate vorbi in fata comisiei, ea avand dreptul sa isi consulte dosarul impreuna cu avocatii. Deputatii voteaza apoi in plen incuviintarea arestarii. Cel mai probabil, Biroul Permanent va fi convocat miercuri dimineata.

Ora 15.51:
Elena Udrea denunta un abuz al DNA si sustine ca din 2005 este "intr-un conflict deschis" cu Bogdan Buzaianu si ca "din cauza acestei lupte pe care am dus-o cu dl Buzaianu si dl Patriciu a aparut sintagma baietii destepti din energie"

Ora 15.49
:
Elena Udrea a declarat la Digi 24 ca denuntul la DNA a fost facut de Ana Maria Topoliceanu (fosta sa prietena si sefa a Companiei de Investitii), iar omul de afaceri implicat e Bogdan Buzaianu.

Ora 15.47:
Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca ar fi implicati in acest dosar Bogdan Buzaianu (cel mai puternic "baiat destept" din energie, cel care avea contractul cu Hidroelectrica), Radu Budeanu (fostul patron al Cancan) si Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei. Dan Andronic nu a raspuns la apelurile reporterului HotNews.ro pana la acest moment.
-------------------------------

DNA cere Camerei Deputatilor sa incuviinteze retinerea si arestarea Elenei Udrea intr-un nou dosar de coruptie, potrivit unui comunicat al procurorilor. Dosarul are legatura cu vanzarea si renovarea unei vile din Eforie Sud, dar si cu primirea de mita intr-un contract intre Hidroelectrica si o firma privata. Potrivit DNA, Elena Udrea ar fi primit mita de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari, plus o creanta de 900.000 de euro pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare - cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA.

Potrivit unor surse judiciare, creanta de 900.000 de euro era la firma care editeaza Evenimentul Zilei.

DNA sustine ca Udrea i-ar fi cerut acelui om de afaceri, in vara anului 2010, suma de 5 milioane de dolari pentru ca Hidroelectrica sa continue contractul de vanzare - cumparare de energie cu firma omului de afaceri. La inceputul anului 2012, Udrea a primit de la respectivul afacerist, printr-un intermediar, 3.800.000 USD, plus o creanță de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass media, spune DNA.

DNA sustine ca, in anul 2011, pentru a ascunde beneficiarul real al creanţei de 900.000 de euro, primită cu titlu gratuit de la omul de afaceri, Udrea îi solicitase unei persoane să încheie un contract de novaţie cu schimbare de creditor pe o firmă a respectivei persoane. De asemenea, ulterior, pentru a ascunde că este beneficiarul real al pachetului de acţiuni la societatea cu activitate în mass media, i-a solicitat unei alte persoane să încheie actele aferente tranzacţiei în numele său şi să efectueze plăţile aferente prin creditarea societăţii, disimulând astfel provenienţa sumei de circa 700.000 de euro, aferentă plăţilor efectuate pentru societatea mass media şi ascunzând astfel că este adevăratul proprietar la creanţei ce a făcut obiectul novaţiei cu firma omului de afaceri de la care a primit creanţa.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca societatea comerciala cu activitate in mass-media este Evenimentul Zilei, iar persoana care a facilitat schema de disimulare a provenientei banilor ar fi Dan Andronic.

Pe langa faptele de coruptie legate de Hidroelectrica, DNA o mai acuza pe Elena Udrea si de luare de mita, trafic de influenta si fals in declaratii de avere in legatura cu cumpararea prin interpusi a unei vile din Eforie Sud. Potrivit procurorilor, Udrea a cumparat vila Sabarel (700 mp) prin firma
SC Romlit Spectrum SRL, firma la care actionar si administrator era omul sau de incredere, Tudor Breazu.



Citeste mai jos comunicatul DNA


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție efectuează cercetare penală față de UDREA ELENA GABRIELA, în prezent deputat în Parlamentul României, care a îndeplinit, succesiv, în perioada decembrie 2008 - februarie 2012, funcţiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu privire la săvârșirea următoarelor infracţiuni:
 
-luare de mită în formă continuată,
-trafic de influenţă în formă continuată,
- instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine,
-efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei,
-spălare de bani în formă continuată,
-fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2012).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

A.Cu privire la infracţiunile de instigare la abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi fals în declaraţii de avere, fapte în legătură cu scoaterea activului „Vila Săbărel” din Eforie Sud (suprafaţă utilă de 700 mp) din patrimoniul SC Carmen Silva 2000 SA, vânzarea la un preţ sub valoarea de piaţă a terenului aferent imobilului (386 mp), lucrările de renovare la imobilul Vila Săbărel, cumpărarea şi intabularea activului Vila Săbărel şi a terenului aferent pe SC Romlit Spectrum SRL, pentru a ascunde beneficiarul real şi pentru a evita justificarea resurselor financiare.

- A solicitat vânzarea activului „Vila Săbărel” din Eforie Sud (achiziționată cu suma de 56.425 euro), prin metoda negocierii directe şi cu recunoaşterea unor investiţii în cuantum de aproximativ 7.284 euro ce nu fuseseră realizate, către SC Romlit Spectrum SRL - o societate controlată de o persoană din anturajul său, societate pe care a creditat-o prin intermediul unei rude, pentru achitarea sus menţionate, fără a declara împrumutul acordat societăţii sau cumpărarea activului prin interpuşi;

- L-a constrâns pe directorul general al SC Carmen Silva 2000 SA, prin intermediul reprezentantului SC Romlit Spectrum SRL, să încheie un act adiţional la contractul de vânzare – cumpărare a activului „Vila Săbărel”, în condiţii nelegale (respectiv cu încălcarea hotărârii AGA şi a condiţiilor stabilite pentru vânzare prin mandatul emis de minister în baza avizelor direcţiilor de specialitate), pentru a asigura SC Romlit Spectrum SRL trecerea în proprietate a imobilului; aceasta, deşi nu se efectuase plata banilor în termenul de 10 zile stabilit prin mandat de minister, fapt ce atrăgea desfiinţarea de drept a contractului, fără altă notificare şi fără intervenţia instanţei de judecată;
- Şi-a exercitat influenţa asupra primarului oraşului Eforie Sud pentru a obţine cumpărarea, de către SC Romlit Spectrum SRL, a terenului aferent Vilei Săbărel, prin negociere directă, la un preţ sub valoarea de piaţă (aproximativ 50% din valoarea pieţei);
- A pretins şi primit foloase necuvenite în cuantum de cca. 520.000 de lei, constând în contravaloarea lucrărilor de renovare a Vilei Săbărel şi a materialelor necesare, de la administratorul unei societăţii comerciale (societate ce avea în derulare mai multe contracte cu C.N.I. - Compania Naţională de Investiţii). Foloasele au fost primite pentru a asigura finanţarea necesară derulării contractelor pe care societatea le încheiase cu CNI SA. Aceasta, în condiţiile în care CNI SA funcţiona sub autoritatea Dezvoltării Regionale și Turismului, iar ministrul era ordonator principal de credite.
- A achiziţionat imobilul Vila Săbărel prin intermediul firmei SC Romlit Spectrum SRL pe care o controla şi căreia îi asigura fondurile aferente efectuării tranzacţiilor, prin creditarea firmei în numele asociatului declarat; astfel, a ascuns faptul că este beneficiarul real al imobilului „Vila Săbărel”, al terenului aferent şi al lucrărilor de renovare efectuate de o societate comercială favorizată; toate foloasele sus menţionate au fost primite în legătură cu exercitarea prerogativelor specifice funcţiei, în scopul disimulării proprietăţii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscând şi faptul că modalitatea de dobândire a imobilelor a fost nelegală.
- A încheiat tranzacţiile imobiliare având ca obiect Vila Săbărelu (cu o suprafaţă utilă de 700 mp) şi terenul aferent acesteia (386 mp) prin persoane interpuse, respectiv prin intermediul SC Romlit Spectrum SRL – societate pe care o controla şi căreia îi asigura finanţarea necesară, utilizând informaţii obţinute în exercitarea funcţiei.

B. Cu privire la pretinderea şi primirea unor foloase necuvenite pentru exercitarea influenţei în legătură cu derularea contractului de vânzare – cumpărare de energie dintre SC Hidroelectrica SA şi o societate comercială

- În vara anului 2010, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și membru la Guvernului şi de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.
 
- Pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, la începutul anului 2012, a primit de la acelaşi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD şi o creanță de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass media.
 
- În anul 2011, pentru a ascunde beneficiarul real al creanţei de 900.000 de euro, primită cu titlu gratuit de la omul de afaceri, îi solicitase unei persoane să încheie un contract de novaţie cu schimbare de creditor pe o firmă a respectivei persoane. De asemenea, ulterior, pentru a ascunde că este beneficiarul real al pachetului de acţiuni la societatea cu activitate în mass media, i-a solicitat unei alte persoane să încheie actele aferente tranzacţiei în numele său şi să efectueze plăţile aferente prin creditarea societăţii, disimulând astfel provenienţa sumei de circa 700.000 de euro, aferentă plăţilor efectuate pentru societatea mass media şi ascunzând astfel că este adevăratul proprietar la creanţei ce a făcut obiectul novaţiei cu firma omului de afaceri de la care a primit creanţa.

Prin urmare, raportat la toate aspectele descrise mai sus, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție - doamna Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării:

1. Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de UDREA ELENA GABRIELA, deputat în Parlamentul României, la data faptelor ministru în Guvernul României, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni săvârşite în exerciţiul funcţiei :
-luare de mită în formă continuată,
-trafic de influenţă în formă continuată,
- instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine,
-efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei
-spălare de bani în formă continuată
-fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2012)

2. Ministrului Justiției, pentru a solicita Camerei Deputaților încuviințarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului UDREA ELENA GABRIELA, ministru în Guvernul României, la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
-luare de mită în formă continuată,
-trafic de influenţă în formă continuată,
-instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine,
-efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei
-spălare de bani în formă continuată

Prezentele cereri intră sub incidența prevederilor Codului de Procedură Penală și ale Constituției României, prin urmare, persoana față de care s-a solicitat sesizarea pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale, respectiv încuviințarea reţinerii şi arestării preventive, beneficiază de prezumția de nevinovăție.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























14812 vizualizari

  • +9 (19 voturi)    
    Incredibil (Marţi, 20 octombrie 2015, 15:40)

    danielcoil [utilizator]

    eu nu mai votez in tara asta, daca este adevarat si se pare ca procurori stiu ce fac,nu am nici o speranta de a se transforma ceva in bine in tara asta, oh si cit as vrea sa ma insel.
    • +8 (10 voturi)    
      Proverb german (Marţi, 20 octombrie 2015, 16:14)

      Observer [anonim] i-a raspuns lui danielcoil

      Selten was guttes (rar vine ceva mai bun)
      • -2 (30 voturi)    
        Mai sa fie!... (Marţi, 20 octombrie 2015, 16:35)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Observer

        Cate lucruri interesante se intampla azi, taman in ziua in care Dan Mihalache, seful cancelariei prezidentiale este balacarit pe televiziuni si retelele de socializare. Toate parca facute sa uitam ca Traian Basescu merge Joi la Madrid la Congresul PPE iar Sambata avem Congresul Miscarii Populare.
        Stiu, sunt doar coincidente...;)
    • +11 (17 voturi)    
      o, da (Marţi, 20 octombrie 2015, 17:50)

      Bianca [anonim] i-a raspuns lui danielcoil

      lasa ca voteaza mamaia de la tara si ne alege ea parlament bun! ea sarmana are incredere in politicienii care ii promit 5 lei in plus la amarata ei de pensie. tu stai acasa si nu vota, ca voteaza altii mai "informati" decat tine.
    • +2 (2 voturi)    
      pentru daniel (Miercuri, 21 octombrie 2015, 8:48)

      adrian88000 [anonim] i-a raspuns lui danielcoil

      M 10 ?
    • 0 (0 voturi)    
      pentru daniel (Miercuri, 21 octombrie 2015, 9:22)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui danielcoil

      M10 ?
  • -1 (35 voturi)    
    hehe (Marţi, 20 octombrie 2015, 15:43)

    Mazeta [utilizator]

    Diseară vine Băsescu la B1TV.
    • -2 (16 voturi)    
      eu stiam de Raitaru TV (Marţi, 20 octombrie 2015, 16:03)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      acolo nu a fost, apoi Ghita de la Portitza era amica cu leana
  • +8 (20 voturi)    
    cand cer din prima ? (Marţi, 20 octombrie 2015, 15:43)

    serban [anonim]

    Nimic nu e nou ! Soljenitky descrie in " O zi din viata lui Ivan Denisovici" situatia brigadierului lui ID care a fost condamnat la 5 ani dupa revolutie si mai statea in lagar si dupa WW II
    Toate infractiunile sunt continuate pe parcursul catorva ani si dosarul deschis dupa alti ani
    Cand institutiile abilitate vor preveni , vor deschide dosare penale la prima fapta si vor recupera in timp real sumele care fac obiectul acestor fapte putem vorbi de anticoruptie . In rest este un mijloc de santaj la varf si de "spectacol" pentru mase
    • +3 (3 voturi)    
      Ce postac destept... (Marţi, 20 octombrie 2015, 20:03)

      Fanfan la tulipe [utilizator] i-a raspuns lui serban

      ...de parca e usor sa descoperi fapte de coruptie comise prin interpusi, sub aparenta unor contracte civile aparent legale, s.a.m.d. ca infractorii au multa imaginatie...
  • +7 (21 voturi)    
    Alro? (Marţi, 20 octombrie 2015, 15:43)

    Tovarasul Spirala [utilizator]

    cand incepe?
  • +6 (24 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 20 octombrie 2015, 15:49)

    [anonim]

  • +8 (24 voturi)    
    oare ce carte va scrie la Brutarie ? (Marţi, 20 octombrie 2015, 15:50)

    un domn [utilizator]

    cum se scriu biletele Roz ? sau cum se fac carnatii ?
    • +3 (17 voturi)    
      eu as scrie... (Marţi, 20 octombrie 2015, 18:07)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      ... "Efectul pantofilor scumpi cu toc asupra vietii comunitare din satele afectate de inundatii" :P
      • 0 (0 voturi)    
        Perfect spus (Miercuri, 21 octombrie 2015, 13:15)

        mopsu [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

        oare cine mai tine minte pantofii cu toc , impartiti de nesimtita asta femeilor din nordul Moldovei ? Dar batoanele de ciocolata (cateva ) date cu scarba din "gipanul" Touareg in care o nascuse maica-sa ?
  • +17 (45 voturi)    
    Hai Basescu (Marţi, 20 octombrie 2015, 15:51)

    HP [utilizator]

    Explica-ne pe la televizor cum e protejata ta cea mai cinstita femeie de pe planeta.

    Au furat astia de au stins pe vremea lui Basescu, am mari dubii cum ca el nu stia. Iar daca stia, de ce nu a sesizat organele de ancheta ?
    • -2 (36 voturi)    
      am trait sa o vad si pe asta: (Marţi, 20 octombrie 2015, 16:10)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui HP

      cineva care il critica pe Basescu si Elena Udrea, sa se umple de plusuri pe HotNews..
      Ma intreb care o fi motivul....nu mai are bani Elena Udrea sa plateasca postacii?
      • +12 (24 voturi)    
        Cateva diferente dintre (Marţi, 20 octombrie 2015, 16:38)

        Daniel [anonim] i-a raspuns lui bancher

        USL-amist si asa zisul 'basist':
        1. USL-amistul are rotita in spate, rotirta care se invarte intr-o singura directie - ghidata de Antene si Romania TV!
        2. 'Basistul' este chinuit ca este inconjurat de tip irationali carora nu li se invart ideile decat cu manivela manuita de politicieni de 2 bani (PSD sau PNL).
        3. USL-amistul, ca o consecinta a pct. 1 este indragostit de politicienii 'prieteni'. Nu este capabil sa-i vada asa cum sunt in realitate...
        4. Basistul este in stare sa renunte si la Basescu & Co. cand acesta incepe sa arate ca un USL-ist. De exemplu ACUM!

        Pe scurt mai draga, politicienii ar trebui sa fie pentru oamenii normali, ca niste haine: Le porti atata timp cat iti stau bine, iar apoi le arunci!

        Pentru tine:
        - PSD trebuia sa mearga la gunoi dupa mineriada (ma rog, FSN-ul).
        - PNL trebuia sa mearga la gunoi dupa ce au primit bani din acelasi buzunar ca si PSD (Vantu)
        - PMP dupa ce au ales-o pe Udrea presedinte...

        Intelesu-m-ai bre?
        • -7 (11 voturi)    
          ma rog... (Marţi, 20 octombrie 2015, 18:10)

          Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Daniel

          Ti-am dat un plus - dar de fapt tu descrii FOAAAARTE bine acolo mentalitatea postacului basist (hai, fie! bochist sau udrist) >:)
        • +1 (1 vot)    
          stai ca nu inteleg (Miercuri, 21 octombrie 2015, 11:27)

          bancher [utilizator] i-a raspuns lui Daniel

          Udrea mai este inca presedinte la PMP? Nu a inlocuit-o deja Basescu?
    • -3 (9 voturi)    
      Base poate sa spuna ce vrea (Marţi, 20 octombrie 2015, 17:47)

      mihai [anonim] i-a raspuns lui HP

      Pana una alta el ramane cu realizarile lui, putine, e adevarat dar insemnate, iar Udrea va ramane cu ceea ce veden acum. Udrea totusi finanta PDL-ul, ca doar nu se finanta din aer, nu inteleg de ce lumea e asa mirata ca Base o sustinea pe Udrea. Ce putea sa faca? In conditiile data, a facut ce a putut.
      • -2 (10 voturi)    
        zau asha... (Marţi, 20 octombrie 2015, 18:13)

        Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui mihai

        Deci Base "a facut ce a putut" - adica n-a "putut" decat sa bata cu pumnul in masa la Boc, s-o puna ministru pe Woodrea! :P
        Ca altii NU or mai fi existat pe lumea asta, buni de ministri! >:
        Pai... cam slab, Base, daca numai atat "a putut"! Trebuia sa ia ceva de putut! :P
  • -2 (20 voturi)    
    reincepe schow-ul !! (Marţi, 20 octombrie 2015, 15:56)

    lili [anonim]

    E Udrea si T Basescu trebuie sa puna la cale schow-ul TV, acum sa te tii, abia se mai potolise T Basescu cu atacurile la adresa DNA!
    Succes DNA, la puscarie cu corupta asta, milioanele de Euro erau maruntis pentru ea si Cocosul ei !
    Sper ca penalii din Camera Deputatilor, unde madam Udrea va da un nou recital anti-DNA - sa spuna DA!
    Tot o infunda DNA intr-o zi pe penala asta, cu o avere uriasa din hotiile ei si ale Cocosului fost sot care A RECUNOSCUT toate acuzele DNA in dosarul Microsoft!

    Ce spunea nevinovata E Udrea in 2006: „Bineînţeles că se fură“, spune E Udrea referindu-se la politicienii care conduceau ţara. Întrebată fiind „Cine fură?“, fostul preşedinte PMP spune că oamenii care au acces la bani sunt şi cei care fură, adică oamenii aflaţi la putere. „Întotdeauna este un interes economic. Eu am venit cu o naivitate caracteristică lipsei de experienţă, dar probabil şi a vârstei, cu naivitatea că ceea ce spunem în campanie este ţinta activităţii de după. Nu are nicio legătură. În campanie minţi ca să te voteze electoratul, după care nu-ţi mai pasă. Aşa se întâmplă în politică: venim în campanie şi minţim, pentru că şi eu fac politică, vorbim frumos, criticăm pe adversari, arătăm cât de răi sunt ei şi cât de buni am fi noi, ajungem la putere şi facem exact ce au făcut cei de dinainte.„
    Cu o sinceritate ieşită din comun, Udrea spunea în 2006 că se „schimbă doar buzunarul în care curge robinetul. Dacă înainte banii se canalizau către cei de la PSD, să ştiţi că astăzi curg la fel de bine către cei care sunt la putere. Oamenii se gândesc că au patru ani - «Hai repede să mai apucăm şi noi ceva!» Sunt foarte mulţi care nu au făcut nimic în viaţă şi şansa lor este să acumuleze avere. Atât cât îi duce capul“, spunea E Udrea."

    http://adevarul.ro/locale/constanta/video-interviu-senzatie-elena-udrea-2006-Intotdeauna-fura-cei-putere-In-campanie-minti-nu-ti-mai-pasa-1_54fa01e5448e03c0fd4cd67e/index.html
    • +10 (14 voturi)    
      Echilibru intre penali (Marţi, 20 octombrie 2015, 16:41)

      Daniel [anonim] i-a raspuns lui lili

      Bre Lili ai o parere similara cu mine in ceea ce o priveste pe Udrea! OK!

      Dar de Ponta & PSD & PNL ce zici?
      • +1 (9 voturi)    
        USLamul este Adormit (Marţi, 20 octombrie 2015, 16:48)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui Daniel

        dar se pare ca Dottore il va Revitaliza !!!
      • +5 (13 voturi)    
        neah (Marţi, 20 octombrie 2015, 16:55)

        jet li [anonim] i-a raspuns lui Daniel

        la trandafiri rosii lipiti pe Microsoft si stelute galbene cu sageata albastra infipta in EADS nu se baga.
        e un pic de dezechilibru aici.
      • +6 (12 voturi)    
        vorbiti serios?! (Marţi, 20 octombrie 2015, 17:06)

        lili [anonim] i-a raspuns lui Daniel

        Daca comentati pe forumul asta nu cred ca nu ati vazut comentariile mele care spun de fiecare data ca toata clasa politica romaneasca, de 25 de ani, este corupta, incompetenta si este un pericol real pentru Romania..
        Cititi comentariile unde apare Ponta sau Alina Gorghiu sau Blaga, ca sa va lamuriti...
        Toata clasa politica romanesca este o adunatura de hoti, mincinosi, ipocriti si incompetenti si clientela lor, aciuati in toate institutiile statului roman unde au facut averi uriase furand de la gura milioanelor de romani mintiti si manipulati si tinuti in saracie timp de 25 de ani !!
        Succes DNA, la puscarie cu hotii din politica romaneasca si de la PSD si de la PNL si de la PMP si de la UNPR si de la ALDE si de la UDMR si de la toate partidele!
    • +1 (1 vot)    
      Si daca (Marţi, 20 octombrie 2015, 22:02)

      Raceanu [utilizator] i-a raspuns lui lili

      o sa aiba parte de acelasi tratament ca D Sova , care-i problema ?
      • +1 (1 vot)    
        care-i "problema'?! (Miercuri, 21 octombrie 2015, 8:16)

        lili [anonim] i-a raspuns lui Raceanu

        Penalii din politica romaneasca, ca-s de la PSDul corupt, ca-s de la PNLul corupt, ca-s de la PMPul corupt, ca-s de la UDMRul corupt, ca-s de la UNPRul corupt, TREBUIE sa raspunda in fata LEGII fara nici o imunitate!
        Sa dispara imunitatea iar hotii sa dea socoteala!
        "Problema' e ca vom ramane inca 25 de ani in lalaiala asta cu acesti penali din politica romaneasca, penali care au furat banii publici din munca milioanelor de romani tinuti in saracie lucie sau determinati sa plece peste mari si tari!
        In timp ce toti hotii astia din toate partidele au facut averi uriase, ei si acolitii lor, din FURAT banii publlici!
        Astai PROBLEMA!
        Toata clasa politica romaneasca este corupta si trebuie sa RASPUNDA in fata LEGII!
        Fiecare cand ii vine randul la DNA!
  • +5 (23 voturi)    
    Oare (Marţi, 20 octombrie 2015, 16:05)

    Anonim [anonim]

    Tanti Nuti o putea sa doarma noaptea la cat ne-a furat? Mai exista cumva termenul de "constiinta" ? Eu personal nu cred ca are asa ceva...
  • +11 (23 voturi)    
    Iar (Marţi, 20 octombrie 2015, 16:11)

    batmanss [utilizator]

    se va scărpina la nas ...
  • +7 (17 voturi)    
    Sper (Marţi, 20 octombrie 2015, 16:13)

    transalpinarum [utilizator]

    ca are petu' pregatit!
  • +5 (13 voturi)    
    DNA fara culoare politica (Marţi, 20 octombrie 2015, 16:57)

    cristi [anonim]

    DNA dupa cum se vede nu are "culoare politica"
    si de acum putem vota linistiti ca avem o institutie care vegheaza.
    De luat aminte celor care asced catre functii publice ( bineinteles acces la banii nostri) cu ganduri ascunse...
    • -1 (9 voturi)    
      trebuie schimbata legea (Marţi, 20 octombrie 2015, 17:43)

      Alin [anonim] i-a raspuns lui cristi

      Nu stiu cat va tine aceasta lupta a DNA, Codruta nu va fi acolo vesnic, trebuie schimbata legea de numirea procurorilor sef DNA!
  • -1 (11 voturi)    
    Spectacol in prelungire (Marţi, 20 octombrie 2015, 17:06)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Deocamdata e doar spectacol, ca sa se poata spune ca exista JUSTITIE. Aceasta sefa a mafiei portocalii e inca libera si zburda in voie. CInd va infunda puscaria multi ani, pentru tot jaful care l-a facut sau a fost complice, atunci vomputea spune ca ,da, in Romania coruptia a inceput sa fie stirpita. Deocamdata, nu. (Acelasi lucru valabil pentru mafia rosie din PSD, PUNR, PC, UDMR - toti au furat ca acesta e singurul scop al partidelor de la noi).
  • +8 (12 voturi)    
    Un gest semnificativ (Marţi, 20 octombrie 2015, 17:12)

    EllenaS [anonim]

    Gestul repetat care spune totul despre Elena Udrea este cel in care isi apasa o nara cu degetul. Faptul ca si-a permis cu dezinvoltura acest gest intrece orice faradelege comisa.
    • +2 (2 voturi)    
      Pentru Ellena (Miercuri, 21 octombrie 2015, 9:34)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui EllenaS

      Ce semnificatie are acel gest ?
  • -3 (7 voturi)    
    >>>>>>>>>>>>> (Marţi, 20 octombrie 2015, 18:19)

    Invincible [utilizator]

    Vagaboanda mica, iesi acasa!
  • +4 (4 voturi)    
    mda (Marţi, 20 octombrie 2015, 22:52)

    I [utilizator]

    sa vedem si niste dovezi ca asa declaratii poti strange cate vrei. Se vede treaba ca la ceilalti DNA-ul lucra dinainte de fapta, pentru ca exista interceptari, iar la Udrea lucreaza doar dupa declaratiile altora...
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 21 octombrie 2015, 8:10)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by