Motivarea instantei pentru decizia de eliberare conditionata a lui Giga Popescu: Fostul sportiv a avut un comportament bun si a scris 4 lucrari in penitenciar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 19 octombrie 2015, 19:07 Dosare Anticoruptie


Gica Popescu
Foto: HotNews / DP
Gica Popescu a scris patru lucrari, a avut un comportament bun si activitati pentru care a fost recompensat in penitenciar, arata Judecatoria Sectorului 4 in motivarea deciziei de eliberare conditionata a fostului sportiv, hotarare care nu este definitiva, scrie Mediafax.

"Potrivit caracterizarii atasate la dosar, condamnatul a participat la activitatile de educatie si interventie psihosociala desfasurate la nivelul sectiei de detinere si a desfasurat activitati productive in interiorul locului de detinere din aprilie 2014. A elaborat si publicat patru lucrari stiintifice in perioada septembrie 2014 - martie 2015 iar in prezent este in curs de redactare a unei alte lucrari. Nu a fost sanctionat disciplinar pe perioada detentiei iar pentru implicarea in cadrul activitatilor productive si de reintegrare sociala a fost recompensat de 11 ori in perioada mai 2014 - august 2015 (de sapte ori cu invoire de a iesi din penitenciar)", se arata in motivarea instantei.

Judecatorul a mai retinut ca "petentul executa pedeapsa in regim semideschis, nu este cunoscut cu antecedente penale iar pe perioada detentiei a mentinut permanent legatura cu mediul de suport prin vizitele sotiei si apeluri telefonice, beneficiind de sprijin moral si material din partea familiei", motive pentru care instanta a apreciat ca "exista premisele ca timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului si ca acesta, prin participarea activa la programele desfasurate in vederea pregatirii graduale pentru liberare, si-a format o atitudine corecta fata de valorile sociale, fata de ordinea de drept si fata de regulile de convietuire sociala, scopul preventiv si educativ al pedepsei fiind atins, iar functiile de exemplaritate si eliminare temporara ale pedepsei fiind indeplinite, astfel incat in viitor sa se incadreze intr-o viata normala, parasind campul infractional".

Judecatoria Sectorului 4 a decis, pe 5 octombrie, ca Gica Popescu sa fie eliberat conditionat din inchisoare, insa hotararea magistratilor nu este definitiva, fiind contestata de procurorii DNA la Tribunalul Bucuresti. Gica Popescu executa la Penitenciarul Jilava o pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile de inchisoare, primita in dosarul transferurilor din fotbal.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5900 vizualizari

  • +29 (29 voturi)    
    "a scris 4 lucrari in penitenciar" (Luni, 19 octombrie 2015, 19:11)

    CititorulComentator [utilizator]

    Iar populatia "e prosti"....restu "e corupti". Rezultatele se vad.
    • +6 (6 voturi)    
      pana la urma (Marţi, 20 octombrie 2015, 7:15)

      adyQ [anonim] i-a raspuns lui CititorulComentator

      si de la parnaie tot cu furtisagul a iesit, sa nu mai zica ca nu e infractor, acuma o fi si el vreun doctor in palaria mea?
      PS: paradoxul inchisorilor romanesti, intri infractor si iesi doctor in tot felul de stiinte si nestiinte...
    • 0 (0 voturi)    
      Urat (Marţi, 20 octombrie 2015, 11:24)

      MPop [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

      "si-a format o atitudine corecta fata de valorile sociale, fata de ordinea de drept si fata de regulile de convietuire sociala, scopul preventiv si educativ al pedepsei fiind atins"

      Asta spune motivarea instantei...Oameni buni...omul asta nu a intrat acolo pentru incalcarea nici unei din faptele mentionate in motivarea voastra!

      Omul a furat! a fost parte dintr-un clan mafiot...nu si-a platit impozitul aferent "afacerii" derulate.

      Gica e de stimat pentru actuvitatea sportiva...dar sa te cobori la nivelul de a scrie "carti" doar ca asa se face ii arata caracterul putred...iesea mai curat de acolo nescriind nimic si cerand clementa....Acum Giovanni Mafiotul = Gica Popescu
  • +30 (30 voturi)    
    si mai zice lumea (Luni, 19 octombrie 2015, 19:14)

    claudiu [anonim]

    ca inchisoarea nu ajuta la reabilitare. Nu vedeti ca toti ies doctori in literatura de acolo?
    • +14 (14 voturi)    
      Sa avem pardon (Luni, 19 octombrie 2015, 19:59)

      VictorS [utilizator] i-a raspuns lui claudiu

      cica sunt carti 'stiintifice', probabil si un pic fantastice.

      Putea sa scrie despre aventurile lui La Barca, Real Madrid, Galata, de ce nu si Craiova sau Steaua, cupele castigate, etc

      Stie cineva despre ce a scris?
  • +23 (23 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 19 octombrie 2015, 19:18)

    [anonim]

  • +16 (16 voturi)    
    "4 lucrari stiintifice si una in curs de redactare (Luni, 19 octombrie 2015, 19:41)

    lili [anonim]

    Urmeaza si vreun doctorat?!
    Ca la asa prodigioasa activitate stiintifica ar fi chiar pacat...
    Vai de Justitia lu' peste prajit...
    A-propos, cu "lucrarile stiintifice" scrise in puscariille patriei de detinuti plini de talent scriitoricesc si de cunostinte din diferite specialitati, ce se intampla, ce face Justitia cu ele sau penitenciarul, ma rog?!
  • +13 (13 voturi)    
    Pacat (Luni, 19 octombrie 2015, 19:52)

    Gologanul [anonim]

    I-am admirat cariera si am fost mandru de reusitele lui.

    Apoi s-a bagat in troaca si l-au cam papat porcii.
    A fost insa primul care a recunoscut ca a gresit si a platit ce datora (fenomen destul de rar in Romania).

    Chiar ma gandeam cum de scapa unii precum Gigi Becali si Copos, si pe Gica il tin acolo, imi parea nedrept.

    Se pare insa ca nu a invatat nimic, din cate am inteles aceste carti nu prea par sa fie culese din 'invataturile' lui.
    Pacat, pacat, pacat.

    Poate pentru noi e usor sa judecam de pe margine, din tribune, dar ma tem ca acest idol nu isi va mai reveni.
    • 0 (6 voturi)    
      eh (Luni, 19 octombrie 2015, 23:37)

      muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui Gologanul

      Probabil tu ai fi cerut sa stai 10 ani. Popescu a avut decența sa nu faca cerere de grațiere. A gresit, a plătit, a dat și banii înapoi. Boborul vrea mai mult sânge.
    • +8 (10 voturi)    
      "Recunoasterea" (Luni, 19 octombrie 2015, 23:39)

      geag [utilizator] i-a raspuns lui Gologanul

      a fost de fapt o incercare de a prosti anchetatorii.A recunoscut doar o foarte mica parte a furaciunii sperind ca va scapa basma curata cu restul insa nu a tinut.Oricum a scapat ieftin.
  • +16 (16 voturi)    
    Unde gasesc aceste lucrari? (Luni, 19 octombrie 2015, 19:55)

    droox [utilizator]

    Ii admir realizarile pe plan sportiv insa daca a fost dovedita vinovatia atunci sa plateasca pentru asta.
    Nu realizez cum penitenciarul a reusit sa scoata in ultima perioada mai multi savanti decat universitatile ?
    Cand a avut timp domnul Popescu sa acumuleze cunostintele necesare pentru a face cercetari stiintifice , unde gasim aceste cercetari publicate , sunt curiosa sa le citesc si eu
  • +11 (11 voturi)    
    Acest fenomen (Luni, 19 octombrie 2015, 20:12)

    banateanul. [utilizator]

    exista doar in democratia originala !
  • +6 (8 voturi)    
    Mari prozatori (Luni, 19 octombrie 2015, 20:24)

    horia [anonim]

    Stimati persoane din njurul meu,eu pricep ca la puscarie ,aia sint invatati sa skrie, nu sa inceteze cu ciordeala.Da domle, acum nu le mai da tirnacop si cos de nuiele, sa sparga la sare, acum li se da pixuuu pedeapsa.Pai cum sa nu furi pe prosti domle?Ai voie sa nu ii furi? Te bate Dumnezeu, sa nu furi.Io cred ca ala de la justuitie, ministru,sau cine o fi, ii plac cartile , scrise la buleala(repezeala) cu pulanu infipt in cur, in incinta interioara a bahausului...anywhay-Bravo Gheorghe,i-ai driblat si pe astia,esti mai tare ca Ion Creanga.

    Tara de kkt.
  • +6 (10 voturi)    
    creca e singurul (Luni, 19 octombrie 2015, 20:49)

    ardeleanu_ion123 [anonim]

    Cred ca e singurul care poate merita sa iasa conditionat. Asta e discutabil si nu stiu daca eu sunt in masura sa apreciez.

    INSA:

    Care e treaba frate cu cartile scrise=iesi din puscarie? E vreun articol de lege sau e la "discretia" COMISIEI? De cand se substituie aceasta comisie instantelor de judecata?

    De ce nu judeca atunci COMISIA direct, de ce mai tre sa platim salariile magistratilor ( ma refer la statul roman) , si, in cele din urma, de ce dracu s-au mai chinuit judecatorii , procurorii si avocatii astia sa faca atata scoala daca tot sunt degeaba? vine comisia si gata...
    • +5 (5 voturi)    
      Exact (Luni, 19 octombrie 2015, 23:02)

      Black [anonim] i-a raspuns lui ardeleanu_ion123

      Treaba e ridicola , se dilueaza mult actul de justitie , asta mai e justitie ?! ce legatura are pedeapsa cu "talentele "scriitoricesti ? unde scrie asta ?daca n-ar fi inchisi sau n-ar sti ca merge sa iasa mai repede cu chestia asta , ar mai scrie ei ceva ? astea nu sint carti -indiferent ca sint stiintifice, beletristica , etc- sint permise de libertate ,motivatia scrierii lor nu rezida in dorinta de a impartasi ceva din experienta lor, sau de a crea ceva interesant literar, nu ...pur si simplu sint niste productii meschine, mercantile, pe care nu le vor citi prea multi . Ce e clar pentru noi , nu pare sa fie clar pt. comisia aia sau ce e , care cu o larghete de neinteles acorda reduceri de pedeapsa . Sau ... e interesata ?! as putea paria -si e logic sa fie asa -ca sint "sensibilizati " . Trebuie doar ca DNA-ul sa intre pe fir , sint convins ca pina la urma o sa auzim si de cazuri de-astea !!
    • 0 (4 voturi)    
      scrieri (Luni, 19 octombrie 2015, 23:40)

      muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui ardeleanu_ion123

      Povestile scrise sunt doar un exemplu de comportament echilibrat. Nu cred ca e cineva eliberat pentru talent de prozator, ci "in loc sa se bată, a scris povești"
  • +5 (5 voturi)    
    limba de lemn (Luni, 19 octombrie 2015, 21:22)

    mdesteptu [utilizator]

    Motivare scrisa intr-o clasica limba de lemn comunistoida!
  • +8 (8 voturi)    
    4 lucrari (Luni, 19 octombrie 2015, 21:23)

    tatoi [anonim]

    asta nu a citit patru lucrari in viata lui.
    • +8 (8 voturi)    
      4 lucrari STIINTIFICE in 7 luni! (Marţi, 20 octombrie 2015, 7:32)

      lili [anonim] i-a raspuns lui tatoi

      "Elaborate si publicate" !!
      Si inca una in curs de redactare!
      Unde le-o fi publicat, a auzit careva de publicarea celor 4 lucrari stiintifice(!!!) ale lui G Popescu?!
      Oamenii de stiinta ar putea fi invidiosi, ar putea sa-l coopteze in echipele lor!
      A-propos, oare ce domeniu(!!!) o fi abordat?!
      Ca Instanta zice ca sunt "lucrari stiintifice" !!!
      G Popescu a terminat un amarat de liceu industrial si a facut ANEFS cand era la Galatasaray, adica pe seara iar modul cum a obtinut diploma la ANEFS(pentru a putea candida la functia de presedinte al FRF!!) a facut obiectul unui scandal din 2014!!!
  • +7 (7 voturi)    
    ? (Luni, 19 octombrie 2015, 21:52)

    Natasa [utilizator]

    Ma intreb in ce tara de pe lumea asta daca scrii o carte esti eliberat mai devreme!? Nici macar daca e scrisa pe bune, daca esti vreun Shakespeare cu talent mult si apetit pentru furat tot nu s-ar justifica! Cu ce e mai bun asta ca a comandat niste carti decat o amarata analfabeta care a furat ceva????? Oare nicio organizatie de aici sau de aiurea nu ii poate trage de maneca sa schimbe imbecilitatea asta de regula? De buna voie sigur nu o fac pentru ca oricare dintre parlamentari e un posibil puscarias deci si scriitor, dar problema e grava! Nu numai ca niste lepre sunt eliberate mai devreme, dar e discriminare la adresa celor care nu isi permit sa cumpere niste texte si sa le publice!
  • +7 (7 voturi)    
    Fără cărți nu se poate? (Luni, 19 octombrie 2015, 21:52)

    soaresusrasare [utilizator]

    Dar daca, sa zicem ar face o garnitura de mobila rustica sau ar picta, sau ar vopsi lâna, etc. nu s-ar încadra in sistemul de reducere a pedepsei, trebuie doar sa scrie " lucrări științifice"? Dar daca nu știe, nu poate sau nu are talent literar ce te faci? Rămâne in arest pana la final, chiar daca ar avea si alte " veleități" mult mai " constructive"? Ce " lege" idioata!
  • +8 (8 voturi)    
    DOMNU POPESCU E CA NOU (Luni, 19 octombrie 2015, 23:25)

    Susufler0 [utilizator]

    Prin 1996-1997, pe cand actualul penal George Copos. preluase deja un hotel in Poiana, Gica Popescu si cu Hagi, adica Nasu si cu Finu se dadeau de ceasul mortii sa devina si ei investitori in industria hoteliera si sa puna si ei mana pe niste hoteluri in Poiana Brasov. Au ajuns pana la Presedintele de atunci al Romaniei, Emil Constantinescu , explicandu-i acestuia ca ei sunt cunoscuti in intreaga lume, ca sunt adevaratii ambasadori ai Romaniei si ca e pacat ca hotelurile din Poiana Brasov sa ajunga in mana unor straini ,ca ei au milioane de dolari castigati cinstit pe care vor sa-i investeasca in tara, pentru ca sunt patrioti, ca ei au jucat la Real Madrid, la FC Barcelona ,ca sunt Generatia De Aur, ca el e Regele si tot asa , i-au facut capul mare aluia , care insa, spre cinstea lui le-a spus ca nu are cum sa ii ajute si i-a expediat. Uite asa Hagi si Popescu nu au ajuns sa cumpere hoteluri in Poiana .Tot ce am scris pana acum cunosc dintr-un interviu dat de Hagi dupa 1 an, intr-un ziar de sport romanesc.De ce am spus toate astea ? Ca sa intelegeti ca germenele Coruptiei exista inca de pe atunci in faimosul Domn Popescu. S-a reactivat peste ani. Dar in ceea ce ne priveste pe noi romanii, tot raul lui Popescu a fost spre binele nostru, pt. ca ne-a mai imbogatit cu un scriitor.Vad ca nu prea va bucurati . De ce ?
  • +6 (6 voturi)    
    traim intr-un sistem in care hotia este (Marţi, 20 octombrie 2015, 8:36)

    yellowdog [utilizator]

    recompensata...
    justitia si inchisoarea doar un simulacru...
  • 0 (0 voturi)    
    Faptul ca nu stie... (Marţi, 20 octombrie 2015, 18:31)

    Robert USA [utilizator]

    ... sa scrie vad ca nu conteaza in fata justitiei.
    Daca a facut clasele 5-8 la intensiv cat a stat p-acolo, imi retrag cele spuse :)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by