Alin Cocos a recunoscut toate acuzatiile din dosarul ANRP. Alina Bica a cerut audierea Elenei Udrea

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 10 octombrie 2015, 11:05 Dosare Anticoruptie


Alin Cocos
Foto: Facebook
Alin Cocos, fiul omului de afaceri Dorin Cocos, a recunoscut toate acuzatiile care i se aduc in dosarul privind Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, intr-o declaratie pe care a dat-o vineri in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, anunta Agerpres. Judecatorii l-au audiat pe Alin Cocos, dupa ce acesta si-a recunoscut vinovatia si a cerut sa fie judecat prin procedura simplificata, la fel cum au cerut anterior Dorin Cocos si Ionut Mihailescu, fost consilier al Alinei Bica.

Cererea acestora de a fi judecati mai repede a fost insa amanata de instanta, pana cand vor fi audiati toti inculpatii si martorii si vor fi administrate probele de la dosar.

"Recunosc in integralitate fapta. La sfarsitul anului 2011, l-am cunoscut pe Ionut Mihailescu printr-un anturaj comun. Nu imi aduc aminte care era acel anturaj. Am dezvoltat o relatie amicala. La o sarbatoare am cunoscut-o si pe Alina Bica, cred ca intr-un club", a declarat Alin Cocos.

El a relatat ca a incercat de mai multe ori sa vanda terenul din Snagov, deoarece avea nevoie de bani pentru finalizarea constructiei unei cladiri. La una dintre intalnirile cu Ionut Mihailescu, Alin Cocos i-a prezentat acestuia oferta pentru terenul respectiv, suma ceruta fiind de 180.000 - 200.000 euro, in conditiile in care el il cumparase cu 203.000 euro. Ionut Mihailescu s-a aratat interesat, sustinand ca vrea sa cumpere terenul impreuna cu niste prieteni, printre care era si Alina Bica.

Cele spuse de Alin Cocos au fost confirmate si de Dorin Cocos, acesta declarand in sala de judecata ca avea o obligatie fata de Alina Bica si i-a spus fiului sau ca, daca este cazul, sa-l lase pe Mihailescu sa plateasca terenul si in rate.

Tot la acest termen al procesului, avocatii Alinei Bica au cerut judecatorilor sa dispuna ca Elena Udrea sa fie audiata in calitate de martor, pentru a arata daca SRI a pus presiune pe fosta sefa a DIICOT.

In dosarul ANRP, Alina Bica este acuzata de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, fapta savarsita ca secretar de stat si reprezentanta Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

In acelasi dosar mai sunt judecate si alte persoane care erau in componenta comisiei: Crinuta Dumitrean, Dragos Bogdan, Lacramioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Catalin Teodorescu si Remus Baciu.

De asemenea, au mai fost deferiti justitiei evaluatorul Emil Nutiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe si Dorin Cocos, fiul acestuia, Alin Cocos, si Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al sefei DIICOT.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul fostului sau consilier Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati in Snagov, judetul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despagubire pentru un teren din Capitala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4781 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    TATA CU FIUL (Sâmbătă, 10 octombrie 2015, 11:24)

    pointless man [utilizator]

    s-au înțeles între ei: măcar ”tînărul” Cocoș să pușcărească mai scurt și să beneficieze de bănuții furați.

    Halal morală de familie !

    Da nimic nu e nou sub soare dacă ne amintim de Take Ionescu:
    „Tache însă, însurîndu-se, în termeni răi cu părinţii, revendică venitul moşiei ce convenise a nu stăpîni. Tatăl nu-i cedă, de unde proces. La înfăţişare, tînărul avocat îşi pledă singur cauza şi se ştie în ce termeni: ”Nu mă mir că d. Ghiţă Ioan să mă persecute. Toată lumea ştie că, deşi îi port numele, nu e tatăl meu, ci sunt fiul unui om de seamă din Ploieşti, Grigorescu (?)”.
    Indignarea a fost generală. Pe atunci fiii nu-şi batjocoreau mamele în public şi, de ştiau ceva despre ele, mai degrabă o ascundeau decît o strigau în vileag.” (Sabina Cantacuzino)

    TOȚI fac parte din speța şopîrlelor, îşi leapădă coada peste tot şi nu-i doare. Trec prin viaţă fără durere, lepădînd zeci de cozi şi realizează tot ce-şi propun fiindcă sînt tenaci şi gospodari cu interesele lor.
    • +1 (1 vot)    
      C-o fi, c-o pati, c-o drege... (Sâmbătă, 10 octombrie 2015, 14:23)

      Toporas Jean [anonim] i-a raspuns lui pointless man

      Alin Cocos poate declara si scrie ce doresc muschii lui ( daca mai are ). Alina Bica a chemat-o pe Elena Udrea martor in proces? Sa spuna tovarasilor judecatori ca sereistii gheneralului de paie Coldea au facut presiuni asupra sa? Nu stiu ce va spune fosta ministru, dar cu siguranta n-o va pune in dificultate pe prietena ei. Prieteniile adevarate dureaza o viata si nu sunt impiedicate nici de securisti, nici de procurori, nici de avocati, nici de mafioti!!!
      • 0 (0 voturi)    
        Ce legatura are prietenia ? Daca o toarna (Duminică, 11 octombrie 2015, 10:46)

        deval [utilizator] i-a raspuns lui Toporas Jean

        pe Bica se auto-incrimineaza ! Asta va fi "prietenia"!A devenit cumva cumva prietenia conjuratie si prieteni, haita de mafioti praduitori ?! Confundam cumva devotamentul cu OMERTA (lege a tăcerii impusă în organizațiile de tip mafiot) ? Omerta este un cod al "onoarei" , dar intre mafioti !! Vor sa spuna ca le-a obligat securitatea, flacara violet, sa fure ?!
  • 0 (0 voturi)    
    Marko Atilla e uitat?! (Sâmbătă, 10 octombrie 2015, 11:47)

    lili [anonim]

    Parca si el a facut parte din acea Comisie de retrocedari alaturi de Alina Bica & company Orange!!
    Sau e deja scos de pe lista acuzatilor!!??!
    Guvernul de la Budapesta e mai tare ca LEGILE Romaniei?!
    De ce Bica, Cocosii si ceilalti vin in fata Justitiei din Romania sa dea socoteala in timp ce Marko Atilla, cetatean roman si el, sta bine mersi, linistit la Budapesta?!
    Sila!
  • 0 (0 voturi)    
    MAfia transpartinica (Sâmbătă, 10 octombrie 2015, 12:05)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Daca a recunoscut, va scapa si el cu citeva luni de puscarie + averea intreaga. JUSTITIA la noi e de partea hotilor
    • 0 (0 voturi)    
      NU JUSTITIA , "E de partea lor ", ci legea ! (Duminică, 11 octombrie 2015, 10:22)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Legea facuta de Bica si Predoiu face ca coruptia sa nu poata fi pedepsita cu mai mult de 7 ani, luarea de mita cu 10 ! Desi coruptia e statuata de 10 ani ca fiind "amenintare la siguranta nationala" si -dupa mine- un pericol mai concret decat terorismul, reducerea nerusinata , sfidatoare a detentiei face ca coruptii sa poata face 1/3 din pedeapsa si prin aceasta (si nerecuperare) sa functioneze ca o INVITATIE LA PRADUIRE !!
      "cocosel"a recunoscut mult prea tarziu ca sa mai primeasca ceva !!
  • +1 (1 vot)    
    daca a recunoscut tot (Sâmbătă, 10 octombrie 2015, 12:50)

    gica pantalon [utilizator]

    e destul de clar ca are mult mai multe golanii pe langa alea.
    sau poate a recunoscut pt o pedeapsa mai usoara.
    sau poate amandoua.
  • +2 (2 voturi)    
    spera sa scape (Sâmbătă, 10 octombrie 2015, 13:04)

    gnd [anonim]

    Accepta faptele si pedepsele fiind disperati ca daca se continua pe firul investigatiei se descopera ca asta a fost doar 5% din ce au facut asa ca spera sa scape "ieftin" doar cu una doua fapte. Latul se strange, justitia nu trebuie sa se opreasca insa aici. Oamenii astia trebuiesc lasati in fundul gol, si ei si toata familia lor care a beneficiat pana la gradul 4. In USA astia nu numai ca ar fi lasati in fundul gol dar ar infunda puscariile pentru mult mai multi ani decat risca aici.
  • +1 (1 vot)    
    o familie de hoti... (Sâmbătă, 10 octombrie 2015, 19:52)

    lili [anonim]

    Relatii numai cu hoti, hoti intre hoti, fiul hot, tatal hot, mama vitrega hoata!
    La puscarie, tanar si corupt pana-n maduva oaselor, ca si tatal lui, succes DNA, la puscarie grea cu hotii astia, sa nu mai vada lumina zilei muuulti ani!
    Am vazut in dupa masa asta pe B1 un documentar despre condamnati(cred ca e in fiecare sambata dupa masa) si o tanara de vreo 20 de ani era in inchisoarea Targsor inchisa dupa ce-a primit condamnare de 7(SAPTE!!) ani cu executare pentru ca a fuart o remorca cu lucerna, alaturi de alti tineri recidivisti!!
    SAPTE ani pentru o remorca cu lucerna, cine vrea sa vada cred ca pe site-ul B1 este inregistrata emisiunea, NU ne-a venit sa credem, atunci hotii astia de MUUUULTE milioane Euro cat vor lua daca amarat aia a furat o remorca cu lucerna alaturi de alti recidivisti si a luat 7 ani de puscarie??!!
    Tanara este la prima condamnare, la prima fapta penala, deci ea nu are antecedente!
    Sa ne traiasca Justitia asta, tare mi-e ca maine poimaine il vad liber pe Cocosul tanar, pentru ca a colaborat si a recunoscut faptele, sila!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by