Dosarul Apa Nova: Fosti directori francezi ai companiei, citati ca suspecti pentru a fi audiati la DNA Ploiesti

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 7 octombrie 2015, 10:20 Dosare Anticoruptie


Bruno Roche si Laurent Lalague, fosti directori francezi ai companiei Apa Nova, au fost citati miercuri la sediul DNA Ploiesti pentru a fi audiati in calitate de suspecti in dosarul de cumparare de influenta si trafic de influenta care vizeaza compania, anunta Agerpres, citand surse judiciare. Potrivit surselor citate, Lalague nu s-a prezentat in fata procurorilor, la sediul DNA sosind doar avocatii acestuia, carora anchetatorii le-au adus la cunostinta acuzatiile care i se aduc fostului director al Apa Nova.

La sediul DNA Ploiesti este asteptat sa se prezinte Bruno Roche, care a fost citat tot in calitate de suspect in acest dosar. Cei doi sunt acuzati de cumparare de influenta in dosarul in care este implicata compania Apa Nova, alaturi de fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, si de oamenii de afaceri Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu.

Potrivit datelor din dosar, Bruno Roche a fost numit director al Apa Nova Bucuresti in anul 2008, detinand aceasta functie pana in 2013, el fiind anterior acestei perioade director al Apa Nova Ploiesti.

Din 2013, functia de director general al Apa Nova Bucuresti a fost preluata de Laurent Lalague pana in iunie 2015 cand in acest post a fost numita Lavinia Saniuta.

Cei doi sunt fosti administratori unici ai Veolia Apa Servicii, iar Bruno Roche este in acest moment membru al Consiliului de administratie al Apa Nova Bucuresti.

Procurorii sustin ca cei doi francezi sunt gestionarii unor conturi secretizate care fac imposibila determinarea platilor efectuate de societatile grupului Veolia, conturile respective fiind folosite pentru plata sumelor cu destinatie ilicita.

Procurorii mai arata, in documentele din dosar, ca omul de afaceri Ovidiu Semenescu derula activitatile ilegale care vizeaza compania Apa Nova avand complicitatea 'directa si interesata' a celor doi fosti manageri ai companiei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1049 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by