DNA se opune eliberarii lui Gica Popescu; la ce programe religioase a luat parte fostul international in detentie

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 5 octombrie 2015, 14:38 Dosare Anticoruptie


Gica Popescu
Foto: HotNews / DP
DNA se opune eliberarii conditionate din inchisoare a lui Gheorghe Popescu, fostul capitan al nationalei, care executa la Penitenciarul Jilava o pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile, primita in dosarul transferurilor din fotbal, scrie Agerpres.

Un procuror de la DNA a declarat luni la Judecatoria Sectorului 4 ca la dosar nu exista dovezile in baza carora Comisia din Penitenciarul Jilava a facut caracterizarile in cazul lui Gheorghe Popescu si nici daca au caracter stiintific cartile scrise de acesta in inchisoare.

De altfel, procurorul a solicitat amanarea procesului in care Gheorghe Popescu solicita eliberarea conditionata, pentru a fi verificate cartile scrise de acesta, deoarece la dosar nu sunt enumerate nici macar titlurile.

Cererea DNA a fost respinsa de judecator, pe motiv ca nu poate stabili daca o lucrare este stiintifica sau nu.

La dosarul trimis in instanta, Comisia de la Penitenciarul Jilava arata ca Gheorghe Popescu are o condamnare de 1.137 de zile, din care a executat efectiv 570 de zile, la care se adauga 211 zile calculate ca urmare a muncii prestate in detentie, astfel incat el a indeplinit fractia de 2/3 din pedeapsa necesara pentru eliberarea conditionata.

In caracterizarea de la dosar se mai arata faptul ca Gheorghe Popescu a elaborat si publicat patru lucrari stiintifice, in perioada septembrie 2014 - martie 2015, insa nu sunt amintite si titlurile acestor carti.

Tot la caracterizare se precizeaza ca Gheorghe Popescu a participat la Penitenciarele din Jilava si Rahova la mai multe activitati artistice, educative si religioase, respectiv concursuri tematice, dezbateri, redactare reviste, cenacluri literare, modulele: 'Initiere IT', 'Marii imperii', 'Educatie economica', 'Literatura romana', dar si programe: 'Educatie prin sport', 'Cuvantul care zideste', 'Laudati pe Domnul', Programul 'Biserica Ortodoxa Romana', 'Forta si culturism'.

'Am respectat decizia instantei, doresc sa fiu folositor societatii si sa fiu alaturi de familia mea', a declarat Gheorghe Popescu in sala de judecata.

La proces a asistat si fostul arbitru Ion Craciunescu, care a venit pentru a-l sustine pe Gheorghe Popescu.

Judecatoria Sectorului 4 a ramas luni in pronuntare pe cererea de eliberare conditionata din inchisoare a lui Gheorghe Popescu, fostul capitan al nationalei.

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Gheorghe Popescu in dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o luna si zece zile de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani, el avand si interdictia de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an dupa ce va fi eliberat din penitenciar.

Acuzatiile la adresa lui Gheorghe Popescu se refera la nedeclararea unor sume de bani in legatura cu transferurile fotbalistilor Lucian Sanmartean (de la Gloria Bistrita la Panathinaikos, Grecia) si Florin Bratu (de la Rapid la Galatasara, Turcia).

Gheorghe Popescu a fost obligat atunci de instanta sa plateasca la ANAF, in solidar cu Jean Padureanu, Ioan si Victor Becali, suma de 328.440 lei in contul transferului fotbalistului Lucian Sanmartean si 2,2 milioane lei, in solidar cu George Copos si Ioan Becali, in legatura cu transferul lui Florin Bratu.

De altfel, judecatorii au dispus si confiscarea de la Gheorghe Popescu a sumelor de 75.000 de dolari si un milion de dolari, din care a fost scazuta suma de 1.330.000 lei, platita de acesta cu titlu de impozit pentru transferul fotbalistului Florin Bratu.

Pana in prezent, alti doi condamnati din acest dosar au fost eliberati conditionat din inchisoare - Jean Padureanu si George Copos.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4359 vizualizari

  • +5 (7 voturi)    
    Un borfas (Luni, 5 octombrie 2015, 14:47)

    George [anonim]

    Gica Popescu e un borfas. Ca mai toti cei care se invart in fotbal, acest sport profund corupt. Eliberarile premature din puscarii sunt abuzive si sfideaza bunul simt. Toti penalii au devenit scriitori, scriind carti care sunt lipsite de orice valoare stiintifica. Maculatura de doi bani de care Justitia ar trebui sa faca abstractie.
    • 0 (4 voturi)    
      eu as spune un fraier (Luni, 5 octombrie 2015, 15:17)

      alin [anonim] i-a raspuns lui George

      pt ca a picat de fraier in trena clanului becali si pentru ca le-a copiat metodele de transfer a jucatorilor ascunzand banii de fisc
    • -2 (2 voturi)    
      tipic uslamist (Luni, 5 octombrie 2015, 16:16)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui George

      De ce sunt eliberarile conditionate abuzive? Asha e legea, si la noi si prin alte parti. pqartea cu cartile cred ca e specific romaneasca, in rest, munca prestata in detentie e cam peste tot un mod de a micsora perioada detentiei.

      Desi la Gica Popescu zice ca:
      "are o condamnare de 1.137 de zile, din care a executat efectiv 570 de zile, la care se adauga 211 zile calculate ca urmare a muncii prestate in detentie, astfel incat el a indeplinit fractia de 2/3 din pedeapsa necesara pentru eliberarea conditionata."

      Deci indeplineste criteriile de eliberare conditionata chiar si fara carti.

      Si atunci de ce atita vehementa impotriva lui? Crezi ca ajuta cu ceva statul roman daca mai sta un an la mititica?
      • 0 (0 voturi)    
        Nimeni nu ar trebui să dispună. (Luni, 5 octombrie 2015, 19:35)

        vali47 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

        O hotărâre judecătorească definitivă nu ar trebui încălcată de nimeni.Pedeapsa pentru infracțiune trebuie efectuată integral și nimic nu ar trebui să ducă la diminuarea pedepsei decât apariția unor dovezi noi care să justifice rejudecarea.Munca în penitenciar să le asigure condiții de detenție mai bune.Scrisul cărților să nu fie considerat factor determinant pentru eliberare anticipată.Și scriitorii pot fi criminali.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by