Instanta prelungeste cu 30 de zile arestul preventiv pentru Sorin Oprescu

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 30 septembrie 2015, 20:14 Dosare Anticoruptie


Sorin Oprescu, in catuse
Foto: Mediafax
Tribunalul Bucuresti a admis, miercuri, cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a masurii arestului preventiv in cazul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, informeaza Agerpres. Decizia nu este definitiva, iar Sorin Oprescu poate face contestatie.

Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale.

El a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost supus unor investigatii amanuntite, fiind externat marti seara.

Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

"Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea primarului municipiului Bucuresti, facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si sa dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul primarului municipiului Bucuresti, precum si pentru primar", preciza DNA.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1197 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Oparit rau tov. Oprescu nu va face contestatie? (Miercuri, 30 septembrie 2015, 20:20)

    Plagarus [utilizator]

    Fiind "nevinovat " va ramane in detentie,demn si plin de curaj ca un adevarat PSDist " cinstit "
    • +1 (1 vot)    
      degringolada intre patzoci (Miercuri, 30 septembrie 2015, 21:45)

      Miky113 [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

      Romania TV e disperata ca nu i s-a gasit o boala mult mai grava decit cele pe care le a-ducea in fiecare zi la primarie.
      Sperante sunt: FRRICkkA de femeia cu coasa !!
  • +1 (1 vot)    
    Cosmos, sec. 21, Bucuresti-Romania, U.E. (Miercuri, 30 septembrie 2015, 21:19)

    Clop [utilizator]

    "Arestarea preventiva a lui Sorin Oprescu a scos la iveala o serie de deficiente majore. Una dintre cele mai frapante se refera la ambulatoriul integrat al spitalului de copii Victor Gomoiu. Desi se dorea a fi una dintre cele mai mari si moderne facilitati pentru copii din Romania, ambulatoriul a fost proiectat fara ca utilitatile de apa, canal, energie electrica si gaze naturale sa fie prevazute.

    http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20462559-primarul-general-interimar-capitalei-demis-din-functie-directorul-administratiei-spitalelor.htm


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by