Emilian Eva, procurorul care a instrumentat dosarul ICA, a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 29 septembrie 2015, 15:57 Dosare Anticoruptie


Procurorul Emilian Eva
Foto: Agerpres
Emilian Eva, procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, a fost trimis in judecata, marti, in stare de arest preventiv, pentru luare de mita, spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite si fals in declaratii, anunta Agerpres. Emilian Eva a devenit cunoscut dupa ce a instrumentat dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani inchisoare.

Procurorii DNA au mai decis trimiterea in judecata, in stare de libertate, a fiicei procurorului, Bianca Madalina Eva, si a nepotului sau, Ioan Eva, pentru marturie mincinoasa.

Emilian Eva este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca ar fi vandut peste 200 de tablouri, activitate incompatibila cu functia de magistrat, si ca nu a trecut bunurile respective in declaratia de avere.

Emilian Eva a clasat dosarul de coruptie al medicului iesean Nicolae Tesloianu, cercetat pentru luare de mita, inselaciune, purtare abuziva, fals intelectual, uz de fals si inselaciune, dupa ce cadrul medical l-a tratat pe tatal magistratului, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Imediat dupa ce magistratul a clasat dosarul medicului, in intervalul septembrie 2014 - martie, Emilian Eva ar fi cerut si primit diverse bunuri si foloase necuvenite de la Dan Tesloianu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1906 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:43)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by