Inalta Curte incepe luni judecarea apelului in dosarul lui Liviu Dragnea privind fraude la referendum

de I.C.     HotNews.ro
Duminică, 27 septembrie 2015, 20:25 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie incepe, luni, judecarea apelului in dosarul in care Liviu Dragnea si alti 70 de inculpati sunt acuzati de fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, informeaza Mediafax.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va judeca, luni, de la ora 9.00, primul termen al apelului in dosarul "Frauda la referendum".

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica, la Alexandria, ca luni va merge la instanta suprema, si ca are speranta ca, mai devreme sau mai tarziu, "adevarul iese la iveala si dreptatea va triumfa".

Dragnea a fost intrebat daca dosarul sau este motivul pentru care a declarat, la lansarea candidaturii la sefia PSD, ca exista un risc pentru el, liderul partidului spunand ca nu vrea "sa amestece lucrurile".

"Ce am spus este suficient. Eu in general am sperante ca intotdeauna, mai devreme sau mai tarziu, adevarul iese la iveala si dreptatea va triumfa. Este o speranta care m-a animat tot timpul in viata. (...) Este o speranta pe care nu vreau sa mi-o pierd niciodata", a spus liderul interimar al PSD.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost condamnat in 15 mai, de instanta suprema, la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Dragnea a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Prin aceeasi sentinta, alti inculpati din dosarul au primit pedepse de inchisoare cu suspendare sau au fost achitati. Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si de unii dintre inculpati.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























959 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Să furi viitorul este grav. (Duminică, 27 septembrie 2015, 20:50)

    mircea [anonim]

    Dragnea și ceilalți putem spune că au furat viitorul României și asta nu se pedepsește cu un an cu suspendare,ci cu mai mult,cu executare și interzicerea exercitării dreptului de vot pentru zece ani.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by