Fosta sefa DIICOT Alina Bica, fostul sef al Fiscului Serban Pop si omul de afaceri Horia Simu, trimisi in judecata de procurorii DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 25 septembrie 2015, 15:12 Dosare Anticoruptie


Alina Bica si Serban Pop
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
Fosta sefa DIICOT Alina Bica, fostul sef al Fiscului Serban Pop si omul de afaceri Horia Simu au fost trimisi in judecata de procurorii DNA. Alina Bica si Serban Pop sunt acuzati de luare de mita, respectiv complicitate la dare de mita, pentru solutionarea favorabila a unui dosar al lui Horia Simu.

Alina Bica si Serban Pop au fost arestati preventiv pe 2 septembrie, pentru 30 de zile, de magistratii instantei supreme.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, in cursul anului 2014, Serban Pop a primit de la Horia Simu, om de afaceri, suma totala de aproximativ 230.000 euro (cash si sub forma a doua contracte de consultanta judiciara), pentru a interveni la nivelul conducerii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in scopul solutionarii unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, intr-o maniera favorabila acestuia din urma.

La data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, in calitate de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a primit, pentru sine, in mod indirect, printr-un intermediar (martor denuntator in cauza), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urma, in calitate de interpus, a primit-o de la Serban Pop.

Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost data de omul de afaceri in transe, pe parcursul a 8 luni, in cursul anului 2014, inculpatului Serban Pop, pentru ca acesta sa o remita in scopul mentionat mai sus, arata DNA.

In schimbul banilor primiti, Alina Bica, in calitate de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a determinat inlocuirea procurorului de caz si a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al sau (care, potrivit probelor administrate in cauza a actionat fara vinovatie), in scopul pronuntarii unei solutii de clasare in dosarul in care se desfasurau acte de urmarire penala fata de inculpatul Simu Horia, lucru care s-a si intamplat ulterior.

Procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile ce apartin inculpatilor Pop Serban si Bica Alina Mihaela. De asemenea, a fost instituita poprirea asupra conturilor detinute de acesti doi inculpati.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1705 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Multumim DNA (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:16)

    MPopa [utilizator]

    Stau si ma intreb ce e mai deprimant: faptul ca procurorul sef al DIICOT ia spaga sau faptul ca lucrul nu ne surprinde. In Europa occidentala, cu toata ipocrizia lor politica, o astfel de stire ar fi declansat un cutremur in randul justitiei si al clasei politice. Noi am avut un fost prim-ministru care a facut inchisoare, posibil sa mai avem si altii ... coruptia asta e ca o boala cu care ne-am invatat sa traim. Si pe aceasta apatie conteaza in continuare cei care profita de pe urma coruptiei.
    • 0 (0 voturi)    
      lasa-i (Vineri, 25 septembrie 2015, 19:57)

      gheorghe sandu [anonim] i-a raspuns lui MPopa

      Sa-i lasam sa conteze pe ce vor ei si noi sa contam pe DNA


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by