Referat DNA: La nivelul Consiliului General Bucuresti, toti consilierii primesc bani pentru votul acordat

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 25 septembrie 2015, 14:29 Dosare Anticoruptie


La nivelul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, toti consilierii primesc sume de bani pentru votul acordat in cadrul sedintelor unde se aproba proiecte cu miza patrimoniala sau aflate in afara cadrului legal, se arata in referatul procurorilor DNA prin care se cere arestarea preventiva a lui Traian Semenescu, Vlad Moisescu si Costin Berevoianu.

"Aceasta este o practica notorie in mediu", scriu procurorii, care descriu mecanismul prin care cifra de afaceri a Apa Nova a crescut cu circa 173 de milioane de lei intr-un singur an.

Potrivit sursei citate, Vlad Moisescu isi folosea influenta pe care o avea la nivelul Primariei Generale a Capitalei si al Consiliului General Bucurestiului pentru a opri "actiunile de contestare a concesiunii de catre Primaria Sectorului 1 Bucuresti, consilierii locali si consilierii generali ai (¬)".

"Moisescu Vlad Octavian era omul care decidea tot ce se intampla la nivelul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, inclusiv in zona achizitiilor publice. Practic, lucrarile semnificative erau atribuite intotdeauna firmelor agreate si stabilite de catre Moisescu Vlad Octavian. In schimb, firmele agreate plateau comisioane de 10% - 15%. Societatile castigatoare ale procedurilor de achizitie  subcontractau lucrari la un pret mai mic, de regula, cu 20% decat pretul de achizitie, iar din acest procent de 20% se asigura atat plata comisionului, cat si castigul propriu. De asemenea, la nivelul Primariei Generale a mun. Bucuresti, Moisescu Vlad Octavian controla activitatea consilierilor locali ai (...). Primarul General (...) purta toate discutiile referitoare la activitatea institutiei cu Moisescu Vlad Octavian. Practic, Moisescu Vlad Octavian controla voturile si la nivelul Consiliului General al mun. Bucuresti. Fiind liderul informal al (...) Bucuresti si persoana care sustinea financiar partidul, el era si cel care hotara intotdeauna ce se intampla la nivelul institutiilor controlate de (...) din Bucuresti.

In acest context, el stabilea si persoanele care candidau pentru o functie de consilier local sau general", se mai arata in referat.

Vlad Moisescu (48de ani) este medic de profesie dar a studiat si dreptul. Este fostul trezorier al PNL. Tatal sau, Sorin Moisescu, a fost procurorul general al Romaniei (1997 - 1998) apoi presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pana in 2000 cand a decedat. Moisescu-tatal a fost nepot de frate al fostului Patriarh, Iustin Moisescu. Vlad Moisescu a profesat cativa ani ca medic chirurg la Spitalul Universitar, dar de la inceputul anilor 2000 se dedica in intregime politicii si afacerilor.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5063 vizualizari

  • +12 (12 voturi)    
    Pai de ce nu sunt arestati? (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:01)

    ouyang [utilizator]

    Ce mai asteptam? Sa mai dea un tun de zece milioane de euro? Sa mai umfle pretul la tot ce se mai poate umfla? Umflati-i urgent!
  • +12 (12 voturi)    
    Adica... (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:02)

    Sandokan [anonim]

    Adica... Vlad Moisescu era Nasul Bucurestilor... ?!

    cam tinerel, dar se pare foarte competent...
  • +10 (10 voturi)    
    Radiografia politicii romanesti (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:38)

    omucuromu [utilizator]

    Ultimul paragraf "....dar de la inceputul anilor 2000 se dedica in intregime politicii si afacerilor" cred ca trebuie corectat cu: "....dar de la inceputul anilor 2000 se dedica in intregime furtului si smecherelilor deoarece spaga ca doctor e mai mica decat spaga ca si consilier municipal".
    Trezorier PNL curat murdar, traiasca domnul Tariceanu care a promovat numai oameni de caracter!!! Traiasca Romania in care "poporul" se inghesuie sa voteze aceste specimene!!
  • +11 (11 voturi)    
    Asta se cheamă corupție endemică (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:51)

    ploiesteanu [utilizator]

    S-a ajuns prea departe cu acest mod de viață la români. Mită pentru tot ce va trebui să obții, deși e dreptul tău să obții acel ceva. Românii au un mod necinstit de viață? Sau sunt obligați să participe la această necinste pentru că altfel nu pot face nimic, nicăieri? Ce trebuie făcut? Noul cod micșorează drastic pedepsele. E o măsură bună? România plătește la CEDO amenzi de zeci de milioane de euro pentru condițiile din pușcării. Nu era mai bine ca accești bani să fie cheltuiți pentru ameliorarea condițiilor pușcăriașilor și pentru mărirea închisorilor? S-ar anula și decizia unor magistrați de trimitere în libertate a infractorilor prin lipsa locurilor de cazare în pușcării. O metadă mai bună pentru astfel de megaborfași ar fi instituirea unor pedepse asemănătoare celor din China. Pe vremea lui "neanicu' " dacă furai un milion îți luau capul. Numai un antibiotic extrem, după părerea mea, ar mai putea stăpâni într-o oarecare măsură, virusul corupției.
  • +7 (7 voturi)    
    Evidente . (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:02)

    Marx [anonim]

    Toti cei care au avut a face cu administratia - aprobari in care se cerea acordul consiliului local - stiu ca nu se misca nimic fara ungerea rotilor . Fie ca era vorba de consilieri de la marile orase , fie de la orice comuna amarata . Asteptam de mult ca DNA sa coboare si la nivelul consilierilor , consiliile locale fiind cuibul de referinta al coruptiei in Romania .
  • +1 (1 vot)    
    Punct,și de la capăt. (Vineri, 25 septembrie 2015, 20:15)

    vali47 [utilizator]

    A venit timpul ca toți oamenii politici actuali să facă un pas în lateral,ori spre închisoare.Să vină oameni noi.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by