Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Botosani si la sediul filialei teritoriale a PNL. Surse: Fostul presedinte al CJ Botosani, liberalul Florin Turcanu, este vizat in ancheta

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 23 septembrie 2015, 9:24 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA Suceava fac, miercuri dimineata, perchezitii la Consiliul Judetean Botosani, dar si la sediul filialei teritoriale a unui partid politic, fara a se preciza numele acestuia. Perchezitiile au loc intr-o cauza penala care vizeaza savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2010-2014, arata procurorii DNA, potrivit unui comunicat.

Ora 11:40: Perchezitiile DNA il vizeaza pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Botosani, liberalul Florin Turcanu, au declarat surse judiciare citate de Agerpres. Florin Turcanu este suspectat de trafic de influenta, abuz in serviciu si fals, infractiuni care ar fi fost savarsite in perioada 2012-2014.

Ora 9:50: Partidul la sediul caruia au loc perchezitii DNA este filiala PNL Botosani, potrivit Mediafax. In perioada vizata - 2010-2014 - Consiliul Judetean Botosani a fost condus de liberalul Florin Turcanu.

''In cursul zilei de 23 septembrie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in doua locatii situate pe raza judetului Botosani, reprezentand sediul unei institutii publice si sediul filialei teritoriale a unui partid politic'', informeaza DNA.

Florin Turcanu a fost revocat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Botosani pe 17 februarie 2015, dupa ce in decembrie 2014 a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

Florin Turcanu, fost presedinte al PNL Botosani, a fost trimis in judecata in anul 2011, dupa ce a consemnat nereal faptul ca mai multi membri ai filialei au fost exclusi din partid, desi in Delegatia Permanenta, acestora li se ridicase doar sprijinul politic. In urma acestor hotarari, acele persoane si-au pierdut calitatea de consilier local sau judetean.

Dupa ce a fost revocat din functie, Florin Turcanu, care era si co-presedinte al noului PNL, si-a anuntat retragerea din politica si din viata publica.

Florin Turcanu a fost presedintele al Consiliului Judetean Botosani din 2012 pana in februarie 2015, iar in legislatura 2008-2012 a fost deputat.

Vom reveni cu amanunte.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2539 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    La Piatra Neamt cind veniti? (Miercuri, 23 septembrie 2015, 10:14)

    floriniulian [utilizator]

    Domnilor de la DNA...cind aveti de gind sa veniti la Piatra Neamt ca sa constatati ce jaf a fost in ultimii 15 ani?

    Macar la Botosani s-a facut ceva...iar ce s-a facut,s-a facut de calitate...

    Veniti la Piatra Neamt daca aveti voie....... sa vedeti in ce hal a fost devalizat orasul cu lucrari dedicate si de mintuiala....lasati Botosaniul..in Piatra s-a furat de 10 ori mai mult si s-a facut NIMIC.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by