​Stire actualizata

DNA a facut 62 de perchezitii in Bucuresti si cinci judete intr-un dosar cu fraude cu fonduri europene. Sunt vizati presedintele CJ Vaslui si primarii din Husi si Barlad - surse. Procurorii au ridicat saci de documente din CJ Vaslui

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 8 septembrie 2015, 8:50 Dosare Anticoruptie


UPDATE 16.13 Procurorii DNA Iasi, care au descins marti dimineata la sediul Consiliului Judetean Vaslui, au ridicat din institutie mai multi saci cu documente privind unele proiecte derulate cu fonduri europene. 

Potrivit unor surse din cadrul CJ Vaslui, citate de Agerpres, documentele ridicate vizeaza in principal proiectele privind reabilitarea sistemului de apa si canalizare si Sistemul integrat al deseurilor solide (Groapa de gunoi de la Rosiesti). 

Este vorba despre cele mai importante proiecte derulate cu fonduri europene la nivelul judetului Vaslui in ultimii ani. 

Perchezitii au fost efectuate atat in biroul presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, si in cadrul mai multor compartimente ale institutiei, cat si la sediul Centrului de Afaceri, aflat in subordinea CJ si condus de fiul presedintelui CJ Vaslui, Tudor Buzatu. 

UPDATE: 10.48 Vicepresedintele Consiliului Judetean  Vaslui, Corneliu Bichinet (PNL), a declarat, marti, la intrarea in sediul institutiei, cu privire la perchezitiile efectuate de procurorii DNA, ca astfel de controale sunt normale, informeaza Agerpres.

 'Ce-i baieti, v-ati speriat? E normal ca institutiile statului sa-si faca datoria!', le-a spus Bichinet jurnalistilor prezenti in fata sediului CJ Vaslui. 

Din mai multe birouri ale institutiei sunt adunate documente, care urmeaza sa fie ridicate de anchetatori. 

DNA efectueaza cercetari in doua cauze penale ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise in perioada 2011-2015, informeaza un comunicat al Directiei.

Astfel, marti sunt efectuate perchezitii domiciliare in 62 locatii situate in municipiul Bucuresti si alte 5 judete, dintre care 5 sunt sedii ale unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.  

Potrivit Digi24, unele perchezitii vizeaza Primaria, Consiliul Judetean si Prefectura din Vaslui.

Procurorii DNA sunt la CJ Vaslui, au declarat Agerpres surse judiciare. De asemenea, vizat de perchezitiile anchetatorilor ar fi si centrul de afaceri, au mentionat sursele citate. Vizati de ancheta ar fi presedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, si Constantin Constantinescu, primarul Municipiului Barlad, dar si primarul din Husi, Ioan Ciupilan. 

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























18183 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    Foarte bine, sa faca :) (Marţi, 8 septembrie 2015, 9:31)

    Serban B. [anonim]

    DNA-ul asta doarme vreodata?
    • +13 (15 voturi)    
      e facatura (Marţi, 8 septembrie 2015, 10:38)

      Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui Serban B.

      unde ati vazut voi fraude pe fonduri ue si mai ales sa fie implicat in acte de coruptie un primar...

      Clar a inscenat cineva povestea asta :) .... : )))
  • +15 (15 voturi)    
    DNA (Marţi, 8 septembrie 2015, 9:32)

    Soljenitin [utilizator]

    Oare nu putem sa o alegem pe Kovesi premier? :D
    • +14 (14 voturi)    
      pas (Marţi, 8 septembrie 2015, 10:56)

      BjornTuroque [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

      Nu! Sa stea acolo unde ii vreo 15 ani sau cat ii nevoie pana scapam de bijuteriile astea de politicieni si alesi locali.
  • +9 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 8 septembrie 2015, 9:38)

    [anonim]

  • +13 (13 voturi)    
    hai si prin..... (Marţi, 8 septembrie 2015, 9:41)

    ovidiu [anonim]

    Hai si prin BRAGADIRU....primarul Cimpoieru sigur e curat si nici nu-si bate joc de cetatenii lui!! Canal-nu... Apa-nu... Gaze- noi le-am platit!! Se face canalizare pe campuri, pentru a creste pretul terenurilor...nu acolo unde deja locuiesc niste oameni care platesc impozite pentru nimic...pentru nimic,repet!!
  • +17 (17 voturi)    
    Bravo, DNA! (Marţi, 8 septembrie 2015, 9:48)

    Popescu Vasile [anonim]

    Era si timpul sa se ocupe cineva si de Vaslui! Coruptia cat casa, baronii cat Carpatii! Se cred coborati din ceruri printre noi, muritorii de rand! Sa speram ca anchetele se vor si finaliza!
  • +8 (8 voturi)    
    :) (Marţi, 8 septembrie 2015, 10:00)

    alex [anonim]

    DNA, hai si pe la Murgeni sau Falciu...:)
  • +2 (2 voturi)    
    Tarziu ... (Marţi, 8 septembrie 2015, 12:29)

    Iulix_73 [anonim]

    Mai bine mai tarziu decat nici o data ! Puscaria salveaza Romania !
  • +1 (1 vot)    
    Bichinet,chiar asa? (Marţi, 8 septembrie 2015, 16:47)

    Daniel [anonim]

    Bichinet este prieten bun si partener de matrapazlacuri cu Buzatu si Mihalachi.Cercetati-l la avere si o sa va speriati ce a putut sa agoniseasca din salariul lui de profesor de socialism stiintific.E o mare valoare...
  • 0 (0 voturi)    
    Husul va avea o sansa! (Miercuri, 9 septembrie 2015, 8:14)

    un husean [anonim]

    In sfarsit cineva il ancheteaza si pe Ciupilan. A furat omul asta din prima zi de mandat si drept multumire husenii au decis sa il voteze inca un mandat. Sper sa scapam de el si sa avem un primar tanar, cinstit si cu viziune. Husul merita mai mult!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by