Directorul Salii Polivalente din Bucuresti a fost arestat pentru 30 de zile/ Inregistrari din dosar - Octavian Bitu, catre denuntator: "Cat imi dai? Vreau masina, ma!"

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 2 septembrie 2015, 22:10 Dosare Anticoruptie


Octavian Bitu, directorul Salii Polivalente din Bucuresti, a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care este acuzat ca a cerut 10.000 de euro si cedarea unei constructii de la un denuntator pentru a stinge un litigiu si a prelungi un contract de inchiriere, informeaza Mediafax. Decizia luata miercuri seara de Tribunalul Bucuresti nu este definitiva.

Octavian Bitu, directorul Complexului Sportiv National Sala Polivalenta din Bucuresti, aflat in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, a fost retinut, marti seara, de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), sub acuzatiile de santaj si luare de mita, dupa ce a a fost prins in flagrant de procurori in timp ce primea 10.000 de lei de la un denuntator pentru a stinge un litigiu si a prelungi un contract de inchiriere.

Potrivit ordonantei de retinere, in perioada aprilie- august 2015, Octavian Bitu, in calitate de director al Salii Polivalente din Bucuresti, i-a cerut unui om de afaceri, denuntator, suma de 10.000 de euro si cedarea unei constructii detinute de firma denuntatorului catre o firma la care asociat, cu o cota de 50%, sa fie o persoana apropiata lui Bitu, in vederea valorificarii constructiei in activitati comerciale.

"Despre valoarea constructiei, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumatate pentru derularea de activitati comerciale, denuntatorul a afirmat ca este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. In schimbul banilor si foloaselor materiale pretinse, Bitu Octavian l-a asigurat pe denuntator ca va stinge procesul civil aflat in derulare intre CSN Sala Polivalenta si firma denuntatorului si va prelungi contractul de inchiriere a terenurilor pe care se afla constructia firmei", precizieaza procurorii DNA in ordonanta de retinere.

Procurorii mai spun ca Bitu s-a angajat fata de acelasi denuntator, in schimbul mitei cerute, ca la viitoarea licitatie pentru inchirierea terenurilor castigatoare sa fie o firma la care denuntatorul si un apropiat al directorului Salii Polivalente sa fie asociati.

"Pe terenurile pe care le inchiriase de la Complexului Sportiv National-Sala Polivalenta, firma denuntatorului construise o cladire pentru care, in cursul anului 2013, avea un contract de inchiriere cu un restaurant", se arata in documentul citat.

De asemenea, in luna aprilie 2013, directorul Salii Polivalente a amenintat o denuntatoare ca "ii vor fi reziliate contractele de inchiriere pentru terenuri daca nu va renunta la contractul de inchiriere a constructiei, astfel incat constructia sa fie inchiriata unei firme indicate de inculpat".

"In saptamana ulterioara primei amenintari si in luna mai 2013, Bitu Octavian a reiterat amenintarile si a instiintat-o pe denuntatoare ca, daca nu este de acord cu propunerile lui de renuntare la chiriasul de atunci al cladirii si pentru atribuirea acesteia unei firme desemnate de el, va determina rezilierea contractului de inchiriere a terenurilor pe care a fost construita cladirea", se mai precizeaza in ordonanta de retinere.

Octavian Bitu este director al Salii Polivalente din Bucuresti din aprilie 2013, cand ministru al Tineretului si Sportului era Nicolae Banicioiu.

Bitu este si vicepresedinte al Organizatiei Sectorului 4 Bucuresti a PSD, filiala condusa de Nicolae Banicioiu. De asemenea, ministrul Sanatatii i-a botezat un copil directorului de la Sala Polivalenta.
    
  • Inregistrari din dosarul directorului Salii Polivalente. Octavian Bitu, catre denuntator: "Cat imi dai? Vreau masina, ma!"
Octavian Bitu, directorul Salii Polivalente din Bucuresti, a fost inregistrat cand cerea 10.000 de euro unui om de afaceri, pentru a-si cumpara o masina, iar in schimbul banilor urma sa renunte la un litigiu civil si sa prelungeasca un contract de inchiriere pentru un teren, conform referatului DNA, citat de Mediafax.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) arata in referatul prin care au propus arestarea preventiva a lui Octavian Bitu ca, in 26 august, directorul Salii Polivalente a cerut in mod explicit de la un om de afaceri, denuntator in cauza, o suma mare de bani pentru a-si cumpara masina.

"SH: Da, tati, deci clar…exclus…,nu, iar ăsta mănâncă c...t dacă zice, efectiv mănâncă c…t, deci nu, nu, nu vreau să-l băgăm în nicio combinaţie! Nu mă, ce e ! Tu semnezi da? Eu am clădirea, el ce face, te întreb aşa pe tine? Ce face el în chestia asta, unde e plusul lui? Că ce, că vine şi aduce trei chelneri de acolo, îi mută peste gard şi...aşa? Ehh, stai puţin, clădirea o fac…,du-te s-o vezi cum e, bagă capul să vezi, e ţiplă. Am acuma problema cu acoperişul, trebuie să fac şi acoperişul, că a plouat acuma şi m-au anunţat ăştia că…
Bitu Octavian: întreabă ceva ,,neinteligibil”
SH:Ăăă..? Io, stau foarte bine, vrei să fac plata aicea? Mă gândeam să fac şi aicea, oricum trebuie să plătesc, măcar alea care sunt…
Bitu Octavian: vreau acum,…vreau acum!
SH:Vrei? Cât,…5.000? Da, îţi dau şi mai mult!
Bitu Octavian: Cât îmi dai?
SH:Ăă?
Bitu Octavian: Cât îmi dai?
SH: Îmi spui când îi vrei şi…! Deci am acuma, pot să-ţi dau până la 20.000 de euro fără probleme, deci fără probleme. Merg pă-ncredere, fără nicio hârtie, n-o fac…!
Bitu Octavian: Vreau maşină, mă!
SH: Bă…, deci nu, nu fac hârtii şi astea, că mă (neinteligibil). Nu! Deci îmi spui când şi…!
Bitu Octavian: Azi!
SH: Eh! Nu îi am azi!
Bitu Octavian: Da’ când îi ai?
SH: Trebuie să ajung la Constanţa, fac o vorbă şi în maxim o săptămână îi am.
Bitu Octavian: Îs ai tăi, mă?
SH: Da, mă! Îi am eu, ce ai? Bă, deci îi am eu!
Bitu Octavian: (neinteligibil)
SH:Îi vrei acuma? Ţi-i aduc în 4 ore, na’,…dus, întors!
Bitu Octavian: De ce la Constanţa?
SH: Că acolo-i am, ce vrei să-i ţin aicea? Unde să-i ţin aicea? Acolo am seif. Eu ce dracu îţi spun,…îi am acasă.
Bitu Octavian: Păi haide!
SH: Da? Hai! Cât, 10 sau 5?
Bitu Octavian: (neinteligibil)…10!".

O alta discutie legata de bani a fost purtata de denuntator si Bitu, pe 28 august, la Sala Polivalenta. Conform anchetatorilor, pentru ca discutia sa nu fie interceptata Octavian Bitu si-a luat masuri de precautie.

"Bitu Octavian, dupa prealabilele lasari in birou a telefoanelor mobile, intrarea in baia aferenta biroului impreuna cu SH si pornirea apei la robinet, i-a specificat deslusit interlocutorului ca el, in schimbul banilor pretinsi anterior si a foloaselor solicitate prin planificarea obtinerii dreptului de valorificare a cladirii prin firma la care asociat sa fie un apropiat al lui, va prelungi contractul de inchiriere a terenurilor pe care se afla situata cladirea, daca SH nu este de acord cu rezilierea benevola a contractului si atribuirea terenurilor printr-o licitatie formala la care castigator sa fie firma la care asociati sa fie sotia lui Bitu Octavian si SH", se arata in referatul procurorilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5069 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 2 septembrie 2015, 22:47)

    [anonim]

  • +8 (8 voturi)    
    S-o angajeze pe avocata lui Bica (Miercuri, 2 septembrie 2015, 23:01)

    Maniu [utilizator]

    ea va spune ceva legat de fabuloasa suma. Dorim sa ni se precizeze de la ce suma in sus este o mita respectabila.
    • +5 (5 voturi)    
      E ordin de sus (Miercuri, 2 septembrie 2015, 23:58)

      ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

      ca toti astia care strica piata cu sume ridicole sa aiba liber la DNA
  • +5 (5 voturi)    
    ne-au terminat lacustele astea (Miercuri, 2 septembrie 2015, 23:17)

    rov [utilizator]

    toata crema tarii au luat-o pramatiile astea puse politic.
  • +6 (6 voturi)    
    prosti sau lacomi? (Joi, 3 septembrie 2015, 0:16)

    Adrian1 [utilizator]

    ce nu pricep eu e daca oamenii astia sunt prosti sau lacomi. DNA-ul s-a pus zdravan pe curatat Romania, se vede de peste tot, e la TV, e in presa, inclusiv aia internationala. Iar alde astia inca mai negociaza si incaseaza spagi. Ori nu pricep ce se intampla ori nu se pot abtine. In orice caz, bravo DNA!
    • +4 (4 voturi)    
      Is niste lichele ordinare (Joi, 3 septembrie 2015, 5:36)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui Adrian1

      Normal ca nu-i duce capul, eu au fost pusi acolo sus sa fure, nu stiu sa faca altceva, fac infarct daca nu baga ceva in buzunar zilnic, is bolnavi de fapt.
    • 0 (0 voturi)    
      Nici una, nici alta (Joi, 3 septembrie 2015, 11:39)

      sile [anonim] i-a raspuns lui Adrian1

      Sunt din sistem si stiind cat de mult se fura in tara asta, spera ca ei sunt mici copii si nu se va ajunge la ei in timp util. Nu de alta, dar mizeriile lor se prescriu dupa cativa ani, iar ei raman curati ca lacrima.
  • 0 (0 voturi)    
    Eu am auzit ca... (Joi, 3 septembrie 2015, 8:30)

    Nicolae [anonim]

    ungurii au suit in tren la Budapesta 10.000 de sireini si irakieni cu destinatia Bucuresti - Sala Polivalenta - intrarea libera si bineinteles iesirea pe branci.
    Toti invitatii lui nea Octavian Bitu - caci el are inima mare - de la EUR10.000 in sus.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by