Alina Bica si Serban Pop, arestati preventiv

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 2 septembrie 2015, 17:16 Dosare Anticoruptie


Alina Bica si Serban Pop
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop au fost miercuri arestati preventiv pentru 30 de zile de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva, insa este executorie, astfel incat ei vor fi dusi in arestul Politiei Capitalei.

Cei doi au fost retinuti marti de procurorii DNA, Alina Bica fiind acuzata de luare de mita si participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu, iar Serban Pop de complicitate la dare de mita.

Potrivit DNA, in cursul anului 2014, Serban Pop a primit de la omul de afaceri Horia Simu suma totala de aproximativ 230.000 euro (constand in doua contracte de asistenta juridica incheiate cu firmele acestuia din urma si suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in scopul solutionarii unui dosar penal care il privea pe omul de afaceri, intr-o maniera favorabila acestuia din urma.

La data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, in calitate de procuror sef al DIICOT, a primit 17.500 de euro prin intermediul consilierului sau, Ionut Mihailescu (martor in cauza), din totalul sumei de 20.000 euro primiti de acesta din urma de la Serban Pop.

DNA sustine ca suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul celor 230.000 euro dati de Horia Simu lui Serban Pop in transe, pe parcursul a 8 luni, in cursul anului 2014.

In schimbul banilor primiti, Alina Bica a determinat inlocuirea procurorului de caz si a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al sau (care, potrivit probelor administrate pana in acest moment al urmaririi penale, a actionat fara vinovatie), in scopul pronuntarii unei solutii de clasare in cauza in care se desfasurau acte de urmarire penala fata de Horia Simu, lucru care s-a si intamplat ulterior.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1554 vizualizari

  • +1 (3 voturi)    
    nenea base, dormiti? (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:01)

    coloneze [utilizator]

    nu mai iese nenea traian sa spuna cat de mult se bucura ca fata asta e in libertatea. ca vrea sa o viyiteye?
    aceasta faptura infractoare deschide o problema, cea a magistratilor detasati in functii care nu au legatura cu magistreatura, prefectura, anrp, secretari de stat, mai. a se vedea si cazul ingrid. vrei nu vrei intri in grupul politic si te compromiti
  • 0 (2 voturi)    
    speddy gonzales (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:13)

    alex [anonim]

    Ceva parca nu se leaga: pe 8.11.2014 a primit banii. Pe 22.11.2014 a fost arestata.

    Ea a reusit in doar 14 zile sa schimbe procurorul, sa numeasca unul nou, si asta sub presiunea ei sa dea o solutie favorabila lui Simu? hmm.

    Oricum si ea idioata. E clar ca pe 08.11 era deja ascultata din toate directiile daca pe 22 au saltat-o.
    • +1 (1 vot)    
      Chiar postezi peste tot acelasi comentariu? (Joi, 3 septembrie 2015, 1:19)

      mihai [anonim] i-a raspuns lui alex

      Ai mai postat exact acelasi comentariu aici:

      http://www.gandul.info/stiri/alina-bica-si-serban-pop-au-fost-arestati-fosta-sefa-a-diicot-ar-fi-primit-mita-de-17-500-de-euro-la-ea-acasa-14697386

      Bica cred e dusa cu pluta rau de tot. Dupa ce e acuzata de cele mai grave infractiuni imaginabile, macar sa apara si ea cu un avocat credibil si decent ca nenea Nastase. Daca Ritzi a luat 10 ani pt. fapte infinit mai mici, Bica nu scapa cu mai putin de 25 de ani, parerea mea. Macar sa recunoasca faptele si scapa cu o treime, mai scrie niste carti. Dar asa, joaca dur, nu recunoaste nimic, Norocul ei ca au prins-o cu multe faptesi si poate executa o pedeapsa globala fara sa acumuleze.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by