UPDATE Vulpescu, la iesirea de la DNA: Am fost audiat ca martor intr-un dosar vizand sefi de companii

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 1 septembrie 2015, 13:14 Dosare Anticoruptie


Remus Vulpescu
Foto: Agerpres
Remus Vulpescu, fost sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, a declarat, marti, la iesirea de la DNA, ca a fost audiat ca martor intr-un dosar in care sunt cercetate fapte comise de directorii unor companii nationale, potrivit Mediafax.

Remus Vulpescu a spus ca a dat o declaratie amanuntita in fata anchetatorilor, in calitate de martor intr-un dosar de coruptie, el afirmand ca directorii companiilor nationale romanesti ar trebui sa-si indeplineasca indatoririle, ci nu sa faca afaceri imobiliare.

"Afacerile imobiliare sunt din pacate o zona de activitate care nu a incetat, nu a disparut din activitatea companiilor de stat. Companiile de stat nu trebuie sa fie agentii imobiliare sau dezvoltatori imobiliari, punct. Companiile de stat trebuie sa-si exercite obiectul de activitate si daca un manager nu poate sa-si desfasoare obiectul de activitate trebuie sa faca un pas in spate, nu sa inceapa sa vanda active imobiliare din companie sau sa inchirieze sau sa faca alte tipuri de afaceri pe care le-ati vazut. Pentru ca e prea usor si prea legitim ca in situatii de acest gen sa apara banuieli de interese incorecte, ilegale, de comisioane si alte astfel de chestii", a aratat Vulpescu.

Intrebat daca este vorba despre editura de carte Coresi, acesta a spus ca nu doreste sa ofere amanunte din discutiile avute cu anchetatorii si le-a transmis sefilor de companii nationale sa-si faca treaba corect si responsabil sau sa se retraga.

Surse judiciare au precizat ca Remus Vulpescu a fost audiat ca martor intr-un dosar privind editura Coresi.

Remus Vulpescu a venit, marti la DNA, el spunandu-le la intrare jurnalistilor ca a fost citat sa dea declaratii intr-un dosar privind afaceri imobiliare facute de o companie nationala. El nu a precizat in ce calitate a fost chemat, spunand ca poate fi "martor sau tartor".

Remus Vulpescu este director general executiv al Vulcan SA, iar, luni, a fost ales in functia de administrator special al Fortus SA Iasi, la propunerea actionarului si creditorului majoritar, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Fostul sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie a fost denuntator in dosarul "Mita la Hidroelectrica", in care Ioan Mihaila, fost membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica si fost consilier al fostului ministru al Energiei Constantin Nita, a fost condamnat, in februarie, de Curtea de Apel Bucuresti la trei ani de inchisoare cu executare, pentru dare de mita privind vanzarea de energie.

Vulpescu spune, in noiembrie 2013, cu ocazia unei audieri la DNA in acest dosar, ca are un dosar penal instrumentat de DIICOT, care ar fi fost deschis de anchetatori dupa ce el a decis intrarea Hidroelectrica in insolventa a companiei.

Remus Vulpescu, fost sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, a declarat, marti, la iesirea de la DNA, ca a fost audiat ca martor intr-un dosar in care sunt cercetate fapte comise de directorii unor companii nationale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4545 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    pacat (Miercuri, 2 septembrie 2015, 22:17)

    xxx [anonim]

    Si eu care credeam ca-l denunta pe Borza pentru mutarea Hidroelectrica in sediul nou ...
  • 0 (0 voturi)    
    Hotescu (Sâmbătă, 5 septembrie 2015, 16:13)

    .Vulpescu Siretescu Pontescu Vulcanescu [anonim]

    Vulpescu este omul pus de Seful Ponta sa faca bani pentru partid. A aranjat ca Hidroelectrica sa intre ilegal in insolventa, a aranjat ca ea sa fie data pe mana agentului imobiliar Borza Remus, are grija ca nimeni in afara de oamenii partidului sa nu aiba acces la resurse. Contribuie la distrugerea a ce-a mai ramas din industria romaneasca. La fel la Vulcan. Va raspunde si el pentru subminarea economiei nationale alaturi de alti nemernici ! Va plati cu ani grei de inchisoare !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by