Cererea de eliberare conditionata a lui Ioan Niculae, respinsa de instanta

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 31 august 2015, 15:04 Dosare Anticoruptie


Ioan Niculae
Foto: AGERPRES
Judecatoria Gaesti a respins luni cererea de eliberare conditionata depusa de omul de afaceri Ioan Niculae, care executa o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare in dosarul "Mita la PSD", anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva, iar Ioan Niculae poate face contestatie.

Cererea de eliberare conditionata a lui Ioan Niculae a fost inregistrata la Judecatoria Gaesti in 18 august, iar primul termen de judecata a avut loc in 20 august, cand s-a dispus amanarea cauzei.  

Surse judiciare citate de Agerpres declarau ca solicitarea a fost formulata dupa ce omul de afaceri ar fi scris doua carti. Cererea a fost analizata de comisia de specialitate de la Penitenciarul Gaesti, unde Ioan Niculae isi executa pedeapsa.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, pe 2 aprilie, la doi ani si sase luni inchisoare cu executare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu a primit trei ani inchisoare cu executare, in dosarul "Mita la PSD".

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu si omul de afaceri Ioan Niculae, in dosarul privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.

Bunea Stancu, care era si presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD, a fost acuzat de folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gheorghe Teodorescu, actionar al SC Insomar SRL, si Viorel Barac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala desfasurata la sfarsitul anului 2009 pentru sustinerea candidatului PSD Mircea Geoana.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1936 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Ocnâ pe viata! (Luni, 31 august 2015, 15:25)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Acest securist care s-a imbuibat furind tara trebuie sa putrezeasca in ocna. Impreuna cu toti ca el. Romania a fost furata de 25 de ani de criptocomunisti, securisti si de neamurile lor. Cei care au devalizat BANCOREX sunt liberi si azi ! Pina nu se va face justitie, pina cind ciocoilor Securitatii nu li se vor lua averile ilicite, Romania ramine o tara condusa de hoti
  • +2 (2 voturi)    
    Oligarh român (Luni, 31 august 2015, 15:39)

    andreitr [utilizator]

    niculae acest securist-kgbist care n-a făcut decât să fure în ultimii 25 de ani vrea afară. A găsit și soluția cu cărțile. Să vedem dacă instanța îi va accepta recursul. Numai suntem nici noi așa de proști cum ne crede niculae.
  • +4 (4 voturi)    
    Este închisoare,ori centru de studii și cercetări? (Luni, 31 august 2015, 15:44)

    vali47 [utilizator]

    Dacă Ioan Niculae este atât de eficient în închisoare reușind să scrie cărți valoroase,trebuie ținut mai mult la închisoare.Se pare că închisoarea îi priește,cărțile scrise să fie vândute și să primească o parte din c/val.așa cum primesc pușcăriașii care prestează diferite munci/.Așa vedem și cât de bune și interesante sunt și cărțile scrise de escroc.Este curios cum merg profesorii universitari la închisoare să-i verifice înscrisurile //mărețului om de știință//.Ar fi cazul ca Administrația Penitenciarelor și unele judecătorii să nu se mai transforme în instituții de analiză a //lucrărilor științifice//și să facă ce sunt obligate să facă-întemnițarea și reeducarea condamnaților,cu încadrarea în termenele stabilite la condamnare.Consider-că o condamnare definitivă numai judecătorul care a dat-o o poate modifica justificat,orice alt judecător neavând dreptul să anuleze o hotărâre definitivă și irevocabilă.Unele eliberări condiționate,privite în acest sens,ar trebui să le producă insomnii celor care au eliberat infractori înainte de finalizarea perioadei de încarcerare stabilite.
  • +4 (4 voturi)    
    Foarte bine (Luni, 31 august 2015, 16:00)

    CititorulComentator [utilizator]

    Puscariasii apartin puscariei! Puscariasul Ioan Niculae deci, prin urmare, apartine puscariei!

    Un puscarias in puscarie! Sa-i uram parnaie placuta puscariasului.
  • -1 (1 vot)    
    Pareri . (Luni, 31 august 2015, 17:29)

    Marx [anonim]

    Datorita unor oameni ca Niculae , prinsi sau neprinsi , economia unei tari merge inainte . Acesti oameni au fost obligati de gastile politice sa incalce legea pentru ca afacerea lor sa existe . Daca ar fi sa arestam pe toti care au incalcat legea in relatia firma -stat , fiti siguri ca n-ar mai ramane un patron in libertate . Sa legi un om numai pentru ca- i puternic financiar este o crima . Ar trebui pedepsiti mai intai politicienii si cei din administratie care obstructioneaza voit afacerile astfel ca patronii sa decarteze bani grei .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by