UPDATE Judecarea cererii DNA de redeschidere a urmaririi penale pe numele fostilor ministri Ecaterina Andronescu si Alexandru Athanasiu, amanata pentru 8 septembrie

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 27 august 2015, 9:54 Dosare Anticoruptie


Ecaterina Andronescu
Foto: Agerpres
UPDATE 14.59 Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat, joi, pentru 8 septembrie judecarea cererii DNA de confirmare a redeschiderii urmaririi penale in cazul unui dosar pe numele fostilor ministri Alexandru Athanasiu si Ecaterina Andronescu, informeaza Agerpres.

Motivul amanarii a fost nepublicarea unei decizii a CCR legate de citarea partilor in cadrul acestei proceduri. 

La iesirea din sediul ICCJ, Alexandru Athanasiu a declarat ca nu exista motive pentru reluarea cercetarilor. "Nu exista niciun motiv sa se reia aceasta ancheta. (...) Eu vreau sa termin cosmarul asta de un an. Nu vreau sa pozez in victima, ca sunt hartuit, cum va spun unii, politic, suntem innebuniti, ma lucreaza adversarul meu politic. (...) Nu ma lucreaza niciun adversar politic", a sustinut Athanasiu. 

La randul sau, Ecaterina Andronescu a afirmat ca este neplacuta "aceasta hartuire". "Este foarte neplacuta aceasta hartuire. Asa o consider. (...) Sunt un om corect, cinstit toata viata mea, asta am facut si mi se pare ca platesc un lucru pe care nu-l pot intelege", a spus Andronescu. 

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca, joi, cererea DNA de confirmare a redeschiderii urmaririi penale a unui dosar pe numele fostilor ministri Alexandru Athanasiu si Ecaterina Andronescu, informeaza Agerpres.

Procurorii DNA au solicitat pe 22 iunie judecatorilor sa confirme redeschiderea urmaririi penale intr-un dosar in care sunt vizati Alexandru Athanasiu si Ecaterina Andronescu, pentru abuz in serviciu si achizitii publice facute in timpul mandatelor de ministru al Educatiei. 

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca faptele din acest dosar sunt similiare cu cele retinute in dosarul "Microsoft", in care Alexandru Athanasiu si Ecaterina Andronescu au fost deja pusi sub acuzare. 

Ancheta in acest dosar ar fi fost inchisa in urma cu cativa ani, insa, intre timp, au aparut noi date. 

In dosarul Microsoft, Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei in perioada 2003 - 2005, este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, constand in aceea ca ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului SIE si, respectiv, pentru proiectul ce a vizat licentierea Microsoft si ar fi initiat si avizat proiecte de hotarari de guvern prin care a urmarit favorizarea firmelor Compaq si Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora.

Faptele sale au avut drept consecinta prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achizitiei de servicii si produse la preturi peste valoarea de piata: licente cu circa 30 - 40% mai scumpe, calculatoare si produse software la preturi cu pana la 50% mai mari decat cele pentru aceleasi produse sau produse similare de pe piata. 

De asemenea, Ecaterina Andronescu este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce, in perioada 2001 - 2009, ar fi pretins si primit de la firma Siveco si firmele colaboratoare foloase necuvenite constand in sume de bani sau calculatoare, in scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu Ministerul Educatiei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2209 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    Dar doctorul Ponta? (Joi, 27 august 2015, 10:39)

    Radu [anonim]

    Sa nu uitam ca Ecaterina Andronescu a fost aceea care a desfiintat Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti cu o zi inainte de a se da veridictul de plagiator a lui Victor Ponta. Sa speram ca in tara lui Ponta-Coruptul, acest dosar nu va fi inchis din lipsa de probe: un om asa de prost si incompetent nu putea primi titlul de ...doctor!!! Dar doctorul Elena Ceausescu???
  • +7 (7 voturi)    
    Politruca Andronescu (Joi, 27 august 2015, 11:12)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Este complice la furtul lui Ponta (si nu numai) si demolatoarea invatamintului romanesc. O ciuma pentru educatie si o rusine pentru Romania. Sluga ei, actualul ministru e cam la fel, o beizadea comunista, incompetenta, ajuns pe scaunul ministerial pe baza de clientelism.
    • 0 (0 voturi)    
      hai abramburica la (Joi, 27 august 2015, 16:17)

      andreitr [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Beciul Domnesc. puneți de-un guvern penal la pușcărie.
  • +4 (4 voturi)    
    hai cu DNA-UL ! (Joi, 27 august 2015, 12:06)

    astronaut [utilizator]

    poate o determina pe Dna sa-si aprinda fusta in ''piata
    publica'', dupa cum a promis !
  • +4 (4 voturi)    
    Abramburica (Joi, 27 august 2015, 12:09)

    Mariicaialbastri [utilizator]

    mulțumită ei, cînd angajăm vreun absolvent trebuie să primim vreo 40 de CV-uri (în Românica unul din doi absolvenți de facultate nu e în stare să producă un CV corect gramatical și făcut după regulile Europass în română și engleză). Din ăștia 40 vin 20 la interviu și din cei 20 angajăm unul singur pentru restul nu stiu decât să reproducă definiții și clasificări pe care le învață de la domnii universitari de teapa lui Andronescu, Costoiu, Corina Dumitrescu și alte nulități patentate...
    Dacă îi pui în fața unui caz practic și le ceri să propună o soluție se uită ca vițelul la poarta nouă...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by