Gabriel Berca: Stau in camera cu oameni acuzati de tentativa de omor. Solicit sa fiu cercetat intr-o forma in care sa ma pot apara cu argumente

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 6 august 2015, 13:40 Dosare Anticoruptie


Gabriel Berca
Foto: Agerpres
Fostul ministru de Interne Gabriel Berca le-a cerut joi magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa fie eliberat din arest, sustinand ca nu ii este rusine de ce a facut in cariera lui, insa acum sta intr-o camera cu oameni care sunt acuzati de tentativa de omor. "In toata cariera mea, nu mi-e rusine de ce am facut. Am fost ministru de Interne si acum stau intr-o camera cu oameni acuzati de tentativa de omor. Solicit sa fiu cercetat intr-o forma in care sa ma pot apara cu argumente", le-a spus Berca judecatorilor, potrivit Agerpres.

El a respins acuzatiile procurorilor ca ar fi primit bani pentru PDL de la un om de afaceri, aratand ca toate sumele din campania electorala erau platite prin banca si erau usor de urmarit.

Instanta a ramas in pronuntare pe contestatia depusa de Gabriel Berca, dupa ce pe 24 iulie Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea acestuia pe o perioada de 30 de zile.

Potrivit DNA, in perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul fostului deputat Mihai Banu, a pretins si primit, atat pentru sine cat si pentru formatiunea din care facea parte, de la un om de afaceri, in mai multe transe, suma totala de 185.000 euro pentru ca in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a unui partid politic sa isi foloseasca influenta personala pe langa membri ai Guvernului, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau.

"Aceasta suma de bani era necesara pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri la o scoala din localitatea Ardeoani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3305 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Pentru demnitari trebuie inchisori speciale (Joi, 6 august 2015, 14:11)

    L. [utilizator]

    Pentru demnitarii / VIP-urile care incalca legea si sunt arestati sau condamnati trebuie construite inchisori speciale, cu pereti de sticla, care sa poata fi vizitate de copii din scoli in Saptamana Altfel, de turistii care vor sa ii vada pe cei care au luat spaga in dosarele Microsoft, EADS, de studentii care vor sa-i vada pe autorii marilor fraude.
    Confiscarea extinsa a rezultatelor infractiunii si expunerea publica poate vindeca Romania de necinste.
  • +4 (6 voturi)    
    Propun (Joi, 6 august 2015, 14:14)

    Nicusor [anonim]

    Prin coruptia sa, delapidarile, furtul si traficul de influenta in folos personal si toate celelalte activitati pe care le-a efectuat, a prejudiciat tara, a contribuit la stagnarea societatii si la condamnarea poporului la batjocura si mizerie pentru multi ani, evident el impreuna cu toti colegii lui din restul partidelor si functiilor importante din stat.

    Asa ca propun ca acuzatii de tentativa de omor sa nu fie injositi si pusi in aceeasi celula cu tradatorii si criminalii de neam.
  • +3 (5 voturi)    
    asa (Joi, 6 august 2015, 15:00)

    Gobelin [utilizator]

    si de ce ma rog n-ai putea sa te aperi cu argumente si de la beciul domnesc?
    argumentele sunt in cap doar, la purtator, nu acasa.
  • +2 (4 voturi)    
    mai draga... (Joi, 6 august 2015, 15:14)

    ..13 [utilizator]

    Daca lucrarea a fost prinsa in buget si daca licitatiile si toate cele au fost facute conform legii DE CE ERA NEVOIE DE SPAGA???

    Statul de non drept.
  • +1 (3 voturi)    
    La beci cu tine! (Joi, 6 august 2015, 16:20)

    Trojan.H [utilizator]

    Tu esti de 10 ori mai periculos decit unul cu tentativa, mai animalule! Tentativa ta e pe milioane de oameni.
  • 0 (0 voturi)    
    Il inteleg... (Joi, 6 august 2015, 22:27)

    mihai [anonim]

    si eu am fost internat la spital unde am impartit un pat cu inca o persoana, am stat in camera de 20m cu inca 10 persoane. Dar spre deosebire de dvs. nu am comis nici o crima, eram bolnav si trebuia sa fac o operatie. Ghiciti de ce am fost supus la aceasta incercare?Pt ca oameni ca dvs. fura de nu se mai poate si noi oamenii de rand murim cu zile. Va doresc sa putreziti in inchisoare, asa cum meritati.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by