Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Petrotel Lukoil, cercetata pentru evaziune fiscala alaturi de alti 41 de suspecti intr-un nou dosar

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 5 august 2015, 3:37 Dosare Anticoruptie


Procurorii care au instrumentat dosarul Lukoil au dispus disjungerea cercetarilor si urmarirea penala a SC Petrotel Lukoil si a directorului acesteia, Andrey Bogdanov, pentru evaziune fiscala si spalare de bani, alte 39 de firme avand calitatea de suspect pentru complicitate la cele doua infractiuni, potrivit Mediafax.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti care au instrumentat dosarul Lukoil si au trimis in judecata companiile Petrotel Lukoil SA si Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, alaturi de sase persoane cu functii de conducere in Petrotel Lukoil, au dispus disjungerea cercetarilor in acest dosar, se arata in rechizitoriul prin care cei opt inculpati au fost trimisi in judecata pentru folosirea cu rea credinta a creditului societatii si spalare de bani.

Potrivit documentului citat, s-a dispus disjungerea cauzei in vederea efectuarii urmaririi penale fata de 42 de suspecti, intre care 41 de persoane juridice si o persoana fizica, cercetarile avand in vedere infractiuni economice.

Astfel, in cauza disjunsa procurorul a dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspecta Petrotel Lukoil SA Ploiesti si fata de directorul acesteia, cetateanul rus Andrey Bogdanov, pentru infractiunile de evaziune fiscala si spalare de bani.

De asemenea, a fost disjunsa cauza in vederea efectuarii urmaririi penale fata de compania Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, actionar majoritar al rafinariei de la Ploiesti, care va fi cercetata pentru infractiunile de complicitate la folosirea cu rea-credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani, fapte comise in perioada 2008-2010 inclusiv.

Totodata, procurorul a dispus disjungerea cauzei in vederea urmaririi penale fata de 39 de societati comerciale cu raspundere limitata suspectate de comiterea infractiunilor de complicitate la evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani, precizeaza documentul citat.

Luni, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au trimis in judecata dosarul in care compania Lukoil si reprezentanti ai acesteia sunt suspectati de spalare de bani si folosirea cu rea-credinta a creditului societatii.

Printre inculpati se numara SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti, Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, dar si mai multi cetateni rusi, romani si moldoveni cu functii de conducere in cadrul rafinariei din Ploiesti.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, procurorii au dispus trimiterea in judecata a opt inculpati, intre care doua persoane juridice si sase persoane fizice in dosarul Lukoil. Astfel, conform sursei citate, anchetatorii l-au trimis in judecata pe Andrey Iurevici Bogdanov, cetatean rus, director general si membru in Consiliul de Administratie al S.C.Petrotel Lukoil S.A. Ploiesti, acesta fiind acuzat de folosire cu rea-credinta a capitalului societatii si spalare de bani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























783 vizualizari

Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by