Mihai Banu, fost deputat: Tre' sa-i aduni pe toti si-i bagi la puscarie pe toti! Nu exista deputat care sa nu fi fost sponsorizat! - stenograme DNA

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 24 iulie 2015, 14:22 Dosare Anticoruptie


Mihai Banu, fost deputat
Foto: cdep.ro
Toti politicienii au primit sponsorizari in timpul campaniilor electorale si risca sa raspunda penal din aceasta cauza, a afirmat fostul deputat Mihai Banu intr-o discutie cu un om de afaceri bacauan de la care primise bani pentru a interveni in favoarea lui la nivel guvernamental, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventiva a fostului senator si ministru de Interne Gabriel Berca, citat de Agerpres.

In cadrul unei intalniri din data de 25 iunie, omul de afaceri i-a reprosat interlocutorului ca a dat bani pentru Gabriel Berca, insa acesta nu si-a tinut promisiunea de a-l ajuta sa obtina decontarea lucrarilor executate la scoala din comuna Ardeoani: 

"Banu: Da' stai si tu linistit! ...(injura - n.n.)... Tu nu vezi ca-s calare unii peste altii?... (neinteligibil - n.n.)... Ba! Acuma, eu iti spun o chestie! Trebuia sa bage... (injura - n.n.)... o lege a partidelor politice ca lumea, pe care... Toata lumea o fost sponsorizata! Tre' sa-i aduni pe toti si-i bagi la puscarie pe toti! Nu exista deputat care sa nu fi fost sponsorizat! ...(rade - n.n.)... Exista in tara asta vreo... vreun presedinte de consiliu judetean, primar, deputat... oricare... Tre' sa-i bagi pe toti ca toti am fost sponsorizati! Ca doar campania nu se face cu vorbe! 
Om de afaceri: Sponsorizat, sponsorizat, da'... 
Banu: Bine! Acolo... aici, cand te duci si ceri... aa... 10 %, asta-i alta treaba! Aici e golaneala! Cand iti pun conditii... Ba! Eu asta am spus: Ba, cand pui conditii... 
Om de afaceri: Berca m-o ...(foloseste un cuvant vulgar - n.n.)... cu... cu banii aia de la Scoala Ardeoani... 
Banu: Nu stiu! Da' eu ti-am spus... 
Om de afaceri: De-mi vine sa... 
Banu: Viorele! Eu m-am dus... 
Om de afaceri: O promis ca da, ca face, ca... 
Banu: Nici acuma n-ai luat banii aia, nu? 
Om de afaceri: I-am luat banii... acuma! Da' atunci cat am cheltuit? 
Banu: Nu stiu! Da iti dai seama ce... ce balci e... (neinteligibil - n.n.)... Oprea ii lasa...(injura - n.n.)...Ce sa-i zic eu acuma?". 

In cadrul aceleiasi discutii, omul de afaceri bacauan a propus lui Mihai Banu sa mearga la Berca si sa-i ceara banii inapoi, insa fostul deputat a sustinut ca, in contextul neintelegerilor politice, nu mai vorbeste in prezent cu fostul lui coleg si, in plus, nu mai vrea sa discute cu nimeni despre acest subiect: 

"Om de afaceri: Spune-i... daca te intalnesti cu el, spune-i ca am cerut banii inapoi! Sa imi dea banii! 
Banu: Da-l in... (injura - n.n.)... N-am nicio treaba sa discut cu el treburi din astea! 
Om de afaceri: Da' i-ai dat atunci ceva din ce-o fost? 
Banu: Nu i-am dat nimica! Adica nu... ca nu ma... Despre trecut nu mai vreau sa aud! Sa-nchid subiectul! 
Om de afaceri: Stai oleaca! Da'... tu din aia... 
Banu: Lasa bai! Gata! Nu mai discutam despre asta! Ii mort totul! Ce sa mai...! 
Om de afaceri: Bun! O zis ca-mi face... ca-mi da banii! Cand o fost ministru de Interne! 
Banu: Hai sa-nchidem subiectul asta! Gata! Nu mai vreau sa aud! Eu am fost prostu' prostilor! Intelegi? In toata afacerea! 
Om afaceri: Si eu am luat-o de nu m-am vazut! 
Banu: Viorele! 
Om de afaceri: Era sa intru si-n faliment... 
Banu: E... eu inchid subiectul asta! Nu mai discutam! Eu...ce-am putut...am putut sa fac, am facut! Pentru primar, pentru... (neinteligbil - n.n.)... Nu vreau sa aud! Eu am... platesc cate 1.000 de euro in fiecare luna, am datorii pe la banci... Vreau sa vand, sa platesc datoriile... Eu am... 
Om de afaceri: Ii cel mai bine! 
Banu: Da, ma! 
Om de afaceri: Da, ma! Da' parca ma zgaraie asa pe cap! 
Banu: Mai am 100.000 de euro de platit!... (neinteligibil - n.n.)... Ce dracu! Vand ce am de vandut... casa aia vreau s-o dau la cineva in chirie... imi iau o casuta mai mica si stau cuminte. ...(neinteligibil - n.n.)... de toti banii pe care i-am dus eu acasa! Sa va stea voua in gat ! 
Om de afaceri: Asa zice? Ca i-ai dus acasa? 
Banu: Da! Eu is... (neinteligibil - n.n.)... Ce sa duci, ba? Da' ce? Eu is tampit la cap? 
Om de afaceri: Ei...! Da' adevaru-i ca nu i-ai dus toti... 270.000 de euro... 
Banu: Da' nu ma intereseaza! Eu nu stiu ce-o fost.. 
Om de afaceri: La partid... (rade - n.n.)... 
Banu: Nu ma intereseaza! Nu stiu ce-o fost, ce n-o fost, nu ma intereseaza! De trecut, numai de bine! Nu stiu! Nu ma intereseaza discutiile astea! Am uitat subiectul asta! 
Om de afaceri: Nu-i...Da' eu... daca stiu ca... ma plimba in fiecare marti la Bucuresti... 
Banu: Pai ce sa-i fac, ma? Daca asta-i omul? Nu ma intereseaza pe mine de el! Nu ma intereseaza!". 

In continuare, Mihai Banu a insistat asupra faptului ca nu ar trebui sa mai discute despre subiectul respectiv si i-a recomandat interlocutorului sa-i ceara personal lui Gabriel Berca banii pe care sustine ca acesta i-ar datora. 

Gabriel Berca, senator la data faptei, a fost retinut pentru trafic de influenta, vineri fiind prezentat Curtii de Apel Bacau cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. 

Potrivit DNA, in perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul inculpatului Mihai Banu, a pretins si primit, atat pentru sine cat si pentru formatiunea din care facea parte, de la un om de afaceri, in mai multe transe, suma totala de 185.000 euro pentru ca in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a unui partid politic sa isi foloseasca influenta personala pe langa membri ai Guvernului, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau. 

"Aceasta suma de bani era necesara pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri in beneficiul unitatii administrativ-teritoriale", sustin procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5457 vizualizari

  • +11 (13 voturi)    
    Corect (Vineri, 24 iulie 2015, 14:30)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    O spune un om care stie ce vorbeste. Camera (si Senatul) e plin de hoti, complici, corupti, mafioti si complici de-ai lor. Un om cinstit nu ar putea fi coleg cu asemenea ESCROCI imbuibati - ar demisiona. PARLAMENTUL = RUSINEA ROMANIEI. GUVERNUL = adunatura de PENALI. TOTI ar trebui sa infunde puscaria pentru jaful pe care l-au promovat.
  • -9 (15 voturi)    
    :) (Vineri, 24 iulie 2015, 14:32)

    Gigi Kent [utilizator]

    Eh toti. Doar cei de la PSD / UNPR / ALDE. Cei de la noul PDL sigur nu au fost sponsorizati.
    • +6 (8 voturi)    
      Care noul PDL?! (Vineri, 24 iulie 2015, 15:13)

      Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

      Au schimbat partidele ca pe chiloti. Nu le mai lua apararea. Nu exista putere si opozitie. Exista doar putere. Toata corupta. Mafie.
    • -4 (8 voturi)    
      nu stiu ce sa zic (Vineri, 24 iulie 2015, 15:14)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

      de la pdl nu neaparat, dar cei de la pmp SIGUR sunt curati
  • +1 (3 voturi)    
    cel putin a fost sincer: toti au incalcat legea (Vineri, 24 iulie 2015, 14:34)

    linarel [utilizator]

    ..
    • -4 (8 voturi)    
      Pai da... (Vineri, 24 iulie 2015, 14:50)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui linarel

      Toti au incalcat legea si doar Nastase a facut puscarie pentru afise. Iar eu trebuie sa aplaud Justitia independenta care i-a lasat 25 de ani sa incalce legea si a facut dreptate selectiv. Iar Basescu vrea acum un fel de amnistie si legi noi ... nu cumva sa ii ceara cineva socoteala pentru bani de la Gabriel Sandu.
  • +7 (11 voturi)    
    Si ce daca! (Vineri, 24 iulie 2015, 14:46)

    Anonim [anonim]

    Si daca intra toti la racoare, care-i problema ?
    Raspuns: niciuna.
    Bagam 70% din ”alesi” la racoare, facem alegeri din nou. Si tot asa, pana se satura.
    Intre timp, mai schimbam si legile penale ... inchisoarea pentru fapte de coruptie ... min. 30 de ani. Se poate face asta deoarece in anumite momente de dezvoltare a unei societati, valoarea sociala protejata de lege este la acelasi nivel de importanta cu viata insasi.
  • 0 (2 voturi)    
    universitatile sunt pline de studenti buni (Vineri, 24 iulie 2015, 16:38)

    otoman [anonim]

    Uitati-va numai anul acesta care a fost ultima medie de intrare la facultatea de Drept fara taxa. Deci sunt si absolventi foarte multi.
    Nu inteleg de ce se lasa populatia condusa de aceasta cloaca care parca este perpetua.
    • 0 (2 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 24 iulie 2015, 17:12)

      [anonim] i-a raspuns lui otoman

    • +1 (3 voturi)    
      Romania este intr-o groapa morala. (Vineri, 24 iulie 2015, 17:12)

      foncicus [anonim] i-a raspuns lui otoman

      De la revolutie incoace. Povestea e mai veche, atrocitatile incepute de comunisti prin desproprieri, canal, distrugerea intelectualitatii nu au fost condamnate nici pana azi de populatia larga. Indivizii care "si-au vazut de treaba" in comunism nu isi dau seama ca au fost complici morali ai acelui sistem. Prea putini am vazut caindu-se pentru faptul ca au tras la caruta celor care au distrus Romnaia. Din contra, sunt mandri de asta. Apoi cand societatea a devenit libera ( la furat ) acesti indivizi fara morala s-au repezit ca bestiile la furat. N-am vazut un individ cu morala si alte calitati in anii astia. Cei care au ajuns sus au fost cei care au stiut sa disimuleze faptul ca sunt hoti prin niste lozinci. Dar au furat fara mila... Problema e ca DNA nu poate baga la puscarie tot poporul.

      Pana nu ne vom remoraliza ( nu stiu cum, nici cat va lua ) da-mi voie sa nu am incredere asa de mare in tinerii de azi. Sunt intr-adevar cateva nise inguste ale societatii in care gasesti tineri OK, dar ei chiar n-au nici un motiv sa se amestece in politica...

      Tinerii se ghideaza dupa bun simt si dupa instincte si sunt mai adaptati decat cei batrani, dar nu neaparat mai morali. Trebuie sa treaca timp pana cand principii scrise si nescrise de convietuire sa formeze tinerii de azi.
  • 0 (2 voturi)    
    industria politica (Vineri, 24 iulie 2015, 23:13)

    aresul [utilizator]

    Stiam faptul ca toti politicienii sunt ,,sponsorizati". Acesta este motivul pentru care, de fiecare data, fac referire la ,,industria politica". Interesele statului urmeaza exclusiv calea banilor, alminteri gresit. Un stat mai are si alte obiective. Orice mafiot national/international poate avea influenta asupra deciziei.
    Intelegand modul corect (principial) de organizare a unei societati, as spune ca industria politica are zilele numarate. Nu se regaseste nimic functional in acest sistem. Pana si principiul democratiei, atat de necesar, este inghitit de acest monstru.
    Cu ani in urma, imi exprimam ingrijorarea vis-a-vis de aceasta chestiune inteleasa fundamental gresit, si care urma sa afecteze viata generatiilor urmatoare. Aceasta ingrijorare a disparut. Stiu sigur faptul ca oamenii vor iesi din aceasta mizerie politico-ideologica. Sunt ferm convins ca, mai devereme sau mai tarziu, vor sesiza adevaratele Diferente.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by