Cum a ajuns Vanghelie sa controleze hotelul Bulevard din Predeal sau societatea comerciala Bucuresti SA si de ce il acuza procurorii ca a primit foloase necuvenite in valoare de peste 30 de milioane de euro

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 7 iulie 2015, 17:49 Dosare Anticoruptie


Procurorii descriu, in rechizitoriul de trimitere in judecata a lui Marian Vanghelie, un traseu complex de firme si interpusi prin care fostul primar al sectorului 5 ar fi intrat in posesia unor active precum hotelul Bulevard in Predeal, societatea comerciala Bucuresti S.A., magazine care faceau comert cu haine de lux in Baneasa Shopping City sau in centrul comercial Promenada, intr-un dosar in care Vanghelie se lauda ca putea interveni la Klaus Iohannis prin intermediul realizatorului TV Rares Bogdan si in care procurorii constata un "recul al activitatii infractionale" in perioada in care PSD nu se afla la putere in consiliul local al sectorului 5.

Marian Vanghelie este acuzat de:
  • noua infractiuni de luare de mita
  • opt infractiuni de abuz in serviciu
  • o infractiune de abuz in serviciu
  • sapte infractiuni de spalare de bani;
Procurorii il acuza pe aceasta ca, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie ajutat Niculae Mircea-Sorin (varul sau, director la societatea comerciala Bucuresti S.A.) si de Ciocan Laura (director la societatea comerciala ECONOMAT SECTOR 5 S.R.L.), a solicitat si primit de la Marin Dumitru (om de afaceri care controleaza activitatea societatilor comerciale Societatea comerciala DIOMA INTERNATIONAL EXIM S.R.L. si SC IMOB LUX CONSTRUCT SRL Construct S.R.L.) foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un "comision" de 20% din incasari), pentru atribuirea de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte. Valoarea totala a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei.

Potrivit sursei citate, contractele de achizitii publice au fost incheiate la preturi mult superioare fata de valoarea reala a serviciilor prestate. Astfel, costurile reale de executie a lucrarilor au fost de cel mult 60% din valoarea contractelor.

Ca atare, prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infractionala a inculpatului Vanghelie Marian-Daniel este de 295.207.000 de lei.

Procurorii afirma ca, in perioada primului mandat de primar, 2000 - 2004, Marian Vanghelie a dezvoltat "o relatie lucrativa" cu omul de afaceri Iulian Lupean, similar relatiei pe care avea sa o dezvolte ulterior cu Dumitru Marin.


In aceasta perioada, Lupeanu Iulian, care controla activitatea societatilor STAR CONSTRUCT 2000 S.R.L. si DIA TRANS IMPEX S.R.L., a obtinut importante sume de bani din bugetul Primariei sectorului 5, al serviciilor publice aflate in subordinea consiliului locala al sectorului 5 si al societatii comerciale ECONOMAT SECTOR 5 S.R.L..

Societatile controlate de Lupeanu au obtinut astfel contracte pentru reamenajarea si modernizarea pietelor agroalimentare George Cosbuc, Cotroceni, Rahova si Ferentari si a magazinelor "Economat" din incinta acestora.

Societatile beneficiare ale acestor contracte au transferat o parte a banilor proveniti din plata lucrarilor aferente acestor contracte catre BYTE TRANS GROUP S.R.L., dupa care din contul BYTE TRANS GROUP S.R.L. o parte a banilor au fost transferati catre un cont deschis la o banca din Ruse, Bulgaria, de catre QUICKSTONE INTERNATIONAL LLC (o companie offshore din SUA, Washington, District of Columbia). Sumele astfel transferate au fost de 102.000 dolari, 50.000 de dolari si 170.000 de dolari, la datele de 30 mai 2003, 8 august 2003 si respectiv la data de 8 decembrie 2003.

La data de 13 decembrie 2002 societatea QUICKSTONE INTERNATIONAL LLC (o companie offshore din SUA, Washington, District of Columbia), reprezentata de Lupeanu Iulian, a depus o cerere de deschidere de cont, in dolari americani, la banca comerciala Raiffeisen Bank din Ruse, Bulgaria (localitate aflata la frontiera bulgaro-romana, la o distanta rutiera de 76 km de Bucuresti).

Imputernicit pe acest cont deschis la Ruse a fost desemnat omul de afaceri Lupeanu Iulian; din cercetarile efectuate in cauza s-a stabilit faptul ca, in cursul anului 2003, acesta s-a deplasat de mai multe ori cu autoturismul la Ruse, unde, din acest cont, a retras bani lichizi, in total (doar in anul 2003) echivalentul a 10.666.599.185 de lei vechi (echivalentul a 1.060.000 de lei noi sau, - la cursul istoric mediu anual de 37.559 de lei vechi pentru un euro - a 284.000 de euro); aceste sume de bani au fost retrase in dolari americani astfel: 50.115 dolari la data de 25 iunie 2003, 50.114 dolari la data de 27 iunie 2003, 50.112 dolari la data de 18 august 2003, 50.123 de dolari la data de 18 decembrie 2003, 60.124 pe 19 decembrie 2003 si alti 60.124 de dolari la data de 22 decembrie.

Preluarea controlului asupra hotelului Bulevard din Predeal

Procurorii afirma ca, in schimbul acestor contracte, Marian Vanghelie ar fi primit foloase necuvenite de la Iulian Lupeanu dar, din cauza perioade mari de timp care a trecut de atunci, "pot fi documentate probatoriu doar doua dintre acestea: punerea la dispozitie a resurselor financiare necesare cumpararii, prin interpusi, a hotelului Bulevard din Predeal (in anul 2002) si a pachetului majoritar de actiuni la societatea comerciala Bucuresti S.A. (in anul 2003).

In anul 2002 hotelul Bulevard din Predeal apartinea societatii comerciale PREDEAL S.A., societate al carei actionar majoritar era Ministerului Turismului, detinator a 86,24% din actiuni.

La data de 11 iunie 2002, ministrul turismului de la acea data, Agathon Dan Matei, a mandatat reprezentatul ministerului in adunarea generala a societatii comerciale PREDEAL S.A. sa vanda activul "Hotel-restaurant Bulevard" din Predeal, prin acest mandat stabilindu-se ca vanzarea sa se faca prin licitatie cu strigare, cu pretul de pornire de 13,6 miliarde de lei vechi.

O prima licitatie a fost organizata la data de 12 iulie 2002 dar a fost anulata ulterior, dupa ce s-a descoperit existenta unui dosar civil pe rolul Judecatoriei Brasov in care fostul proprietar al imobilului solicita revendicarea acestuia, precum si o notificare de restituire in natura, in temeiul dispozitiilor Legii nr. 10/2001).

La a doua licitatie a participat si Ciocan Sorin-Stefan, apropiat al lui Vanghelie.

In 3 septembrie 2002 Ciocan Sorin-Stefan a achitat garantia de participare la licitatie, in cuantum de 2,73 de miliarde de lei vechi, bani care ar fi fost primiti de la Vanghelie.

La licitatie a participat doar Ciocan Sorin-Stefan, care a si castigat.

In 27 septembrie 2002, cu doua zile inainte de termenul limita pana la care trebuia platit pretul, intre Ciocan Sorin-Stefan (si sotia acestuia Ciocan Laura) si societatea comerciala DIA TRANS IMPEX S.R.L. (reprezentata de Lupeanu Iulian, unic administrator si unic asociat al societatii) s-a incheiat o promisiune de vanzare-cumparare, promisiune avand ca obiect Hotelul Bulevard din Predeal.

Pretul viitoarei vanzari a fost stabilit la suma de 48 de miliarde de lei vechi, din care avansul de 14 miliarde a fost platit la data incheierii promisiunii, restul de 34 de miliarde urmand sa fie platit la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, contract care ar fi trebuit sa fie perfectat pana la data de 27 septembrie 2003 (in termen de un an).

In contract s-a stipulat o clauza expresa in sensul ca daca promitentul-cumparator (adica Lupeanu Iulian, unicul asociat al promitentului formal, DIA TRANS IMPEX S.R.L.) va refuza incheierea contractului de vanzare-cumparare, acesta va pierde suma achitata cu titlu de avans (cele 14 miliarde de lei vechi platite la data de 27 septembrie 2002), fara ca - in mod corelativ si uzual in astfel de contracte - sa se prevada o sanctiune echivalenta pentru promitentul-vanzator (aparent Ciocan Sorin-Stefan, in realitate inculpatul Vanghelie Marian-Daniel) pentru cazul in care acesta ar refuza incheierea contractului de vanzare-cumparare (sanctiune care ar fi putut consta in restituire dublului avansului, cum este uzual in astfel de situatii).

In aceeasi zi, 27 septembrie 2002, Ciocan Sorin-Stefan a deschis un alt cont la Banca Comerciala Romana, cont in care societatea DIA TRANS IMPEX S.R.L. a virat suma de 14 miliarde de lei vechi (avansul potrivit promisiunii), dupa care, in aceeasi zi, a fost transferata in contul societatii comerciale PREDEAL S.A. suma de 13,54 de miliarde de lei vechi (restul de plata, mai putin penalitatile care cursesera de la data de 19 septembrie 2002, data scadentei); la data de 5 noiembrie 2002, din acelasi cont a fost virata in contul societatii comerciale PREDEAL S.A. si suma de 284 de milioane de lei vechi, reprezentand penalitatile de intarziere.

In acest fel, Vanghelie ar fi primit un folos material necuvenit de 14 miliarde de lei vechi. Intre Ciocan Sorin-Stefan si societatea DIA TRANS IMPEX S.R.L. nu s-a perfectat ulterior vreun contract cu privire la hotelul Bulevard din Predeal, iar societatea comerciala nu a intreprins nici un demers pentru a recupera suma de 14 miliarde de lei platita in conditiile aratate.

Dobandirea pachetului majoritar de actiuni la societatea comerciala Bucuresti S.A.

Procesul de privatizare a societatii comerciale Bucuresti S.A. s-a finalizat prin incheierea contractului de vanzare-cumparare de actiuni la data de 30 septembrie 2003, intre detinatorul actiunilor, Autoritatea pentru Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului si Niculae Mircea-Sorin (persoana interpusa de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, cel dintai actionand la dispozitia si in interesul acestuia din urma, spun procurorii).

Obiectul contractului l-a constituit vanzarea unui numar de 203.759 de actiuni, fiecare cu valoarea nominala de 25.000 de lei vechi (actiuni reprezentand 86,50% din valoarea capitalului social subscris) la societatea comerciala Bucuresti S.A., contra sumei de 40.853.679.500 de lei vechi (echivalentul a 4.085.367,95 de lei noi sau, - la cursul istoric de 37.121 de lei vechi pentru un euro, de la data procesului-verbal de adjudecare - a 1.110.000 de euro).

Pretul contractului a fost achitat in intregime prin depunerea de catre inculpatul Niculae Mircea-Sorin, in numerar, a sumelor de bani necesare, intr-un cont deschis la Banca Comerciala Ion Tiriac, de unde banii au fost transferati in contul vanzatorului.

Astfel, garantia de participare la licitatie, in valoare de 1.018.795.000 de lei vechi a fost achitata de Niculae Mircea-Sorin la data de 14 iulie 2003, prin ordin de plata, contul fiind alimentat in prealabil prin depunere de bani in numerar.

Diferenta (consolidata in euro la suma de 1.073.000 de euro), trebuia platita, conform contractului, pana la data de 14 octombrie 2010. Aceasta diferenta a fost achitata de catre inculpatul Niculae Mircea-Sorin, cu depasirea termenului contractual, la data de 29 octombrie 2003. Din informarea Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor nr. S/III/779/DII/2004 rezulta ca alimentarea contului deschis la Banca Comerciala Ion Tiriac cu suma de 40 de miliarde de lei vechi, necesara platii pretului contractului s-a facut astfel: suma de 11,5 miliarde de lei vechi prin depunere in numerar; suma de 2,5 miliarde de lei vechi prin depunere in numerar (cu explicatia contract imprumut) si suma de 26,6 miliarde de lei vechi, printr-o operatiune de schimb valutar (inculpatul Niculae Mircea-Sorin a depus valuta in numerar si a schimbat-o in lei).

La acestea se adauga lipsa oricarei dovezi privind detinerea ori dobandirea de catre inculpatul Vanghelie Marian-Daniel ori de catre membrii familiei acestuia a resurselor financiare necesare achizitionarii pachetului majoritar de actiuni la societatea comerciala Bucuresti S.A., cum se va arata mai jos.

Astfel, in prima declaratie de avere depusa de acesta, dupa dobandirea functiei de primar, datata 29 iunie 2005, la capitolul "depuneri la C.E.C., banci comerciale, fonduri de investitii" acesta a facut mentiunile 500.000.000 de lei si 1.320.000 $ (fara a mentiona ipotetice creante), iar in declaratia de avere din data de 30 iunie 2003, la rubrica "cuantumul depozitelor si al conturilor curente", inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a facut mentiunea 1.250.000 $.

In urmatoarea declaratie de avere, datata 6 mai 2004, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a facut mentiunea ca detine parti sociale la societatea comerciala BUCURESTI S.A., in valoare de 35 de miliarde de lei vechi (si la societatea comerciala AGROMEC S.A., in valoare de 35 de miliarde de lei vechi), corelativ acestor "achizitii" diminuand suma pretins detinuta in numerar la 200.000 de dolari; in declaratia de avere din data de 17 martie 2005 nu mai este mentionata detinerea partilor sociale la AGROMEC S.A., corelativ acestei "instrainari" fiind mentionat un presupus imprumut in valoare de 37 de miliarde de lei vechi, acordat unei persoane neidentificabile (mentionata ca fiind Ruaw Srna III); incepand cu declaratia de avere din data de 29 decembrie 2006, debitor al acestei datorii este mentionat si Niculae Ion-Cristian; incepand cu declaratia de avere din data de 15 iunie 2009, cuantumul acestei presupuse creante este redus la suma de 2.660.000 de lei noi, iar debitori sunt mentionati Ruaw Srna IV si Niculae Mircea-Sorin; in declaratia de avere din data de 15 iunie 2011 cuantumul pretinsei datorii a fost redus la suma de 2.460.000 de lei noi, iar in cea din data de 25 iunie 2012, la suma de 20.000.000 de lei vechi; aceste diminuari succesive ale pretinsei creante detinute de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel au avut menirea de a justifica achizitionarea, la data de 23 septembrie 2008, de catre acesta a unui imobil in valoare de 225.000 de euro (situat in Bucuresti, b-dul Dacia nr. 72, sectorul 2), precum si altor cheltuieli facute de acesta.

Cu privire la suma de bani necesara achizitionarii pachetului majoritar de actiuni, Niculae Ion-Cristian (tatal inculpatului Niculae Mircea-Sorin) a sustinut ca el a pus la dispozitia fiului sau, in anul 2003, suma de 40-41.000.000.000 de lei vechi, bani pe care i-ar fi obtinut in perioada 2000-2003 pe teritoriul Irak-ului, din operatiuni de intermediere a unor tranzactii petroliere.

Cu privire la implicarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel in achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la societatea comerciala Bucuresti S.A., Niculae Ion-Cristian a sustinut ca in perioada 1990-1998 Vanghelie Marian-Daniel i-ar fi imprumut o suma totala de aproximativ 2.000.000 de euro si ca, in contul acestei ipotetice datorii, ar fi convenit cu acesta din urma ca 70% din actiunile la Bucuresti S.A. sa-i revina lui Vanghelie Marian-Daniel (cu toate ca scriptic toate actiunile cumparate au fost trecute pe numele inculpatului Niculae Mircea-Sorin).

Intr-o prima declaratie (la data de 16 septembrie 2011) Niculae Mircea-Sorin a sustinut ca banii reprezentand 70% din pretul platit pentru actiuni i-a primit direct de la inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, dupa care - pentru a se pune de acord cu declaratiile sale cu cele date de tatal si de varul sau - a aratat ca toti banii i-ar fi primit de la tatal sau, insa o parte a acestora (70%) ar fi reprezentat ipotetica datorie a tatalui sau catre inculpatul Vanghelie Marian-Daniel (declaratia din data de 6 octombrie 2011).


Procurorii considera ca dobandirea, printr-o persoana interpusa, de catre Vanghelie a pachetului majoritar de actiuni la societatea comerciala BUCURESTI S.A. este rezultatul comiterii de catre acesta a unei infractiuni de luare de mita, infractiune pentru care s-a implinit insa termenul de prescriptie a raspunderii penale.

Infractiunile de care este acuzat Vanghelie, defalcati pe ani

Anul 2006

In anul 2006, ca urmare a exercitarii in mod discretionar a atributiilor de serviciu de catre inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, s-a incheiat primul contract de o valoare mai mare intre o societate detinuta de inculpatul Dumitru Marin (societatea comerciala IMOB LUX CONSTRUCT S.R.L.) si o unitate economica finantata din bugetul Consiliului local al sectorului 5 (societatea comerciala ECONOMAT SECTOR 5 S.R.L.), in valoare de 392.000 de lei (116.000 de euro, calculat la cursul de la data contractului).

In chiar ziua incheierii acestui contract (a carui finantare a fost asigurata din fonduri bugetare ale Consiliului local al sectorului 5), societatea comerciala DIOMA INTERNATIONAL EXIM S.R.L. a sponsorizat Primaria Sectorului 5 cu produse in valoare de 126.000 de lei (384 de sticle de coniac, 6.297 de sticle de vin, 1700 de vin spumos, 3816 de sticle de coca-cola, 6297 de sticle de bere si 9.006 de sticle de apa 1,5 l, precum si 3320 de fete de masa si 2520 de naproane), bunuri care au fost utilizate pentru organizarea manifestarii social-electorale "Revelion 2007".

Anul 2007

Din anul 2007, in baza unor intelegeri succesive intervenite intre Vanghelie si Dumitru Marin, societatile comerciale controlate de acesta din urma, SOCIETATEA COMERCIALA DIOMA INTERNATIONAL EXIM S.R.L. si SC IMOB LUX CONSTRUCT SRL CONSTRUCT S.R.L., au incheiat cu Administratia Domeniului Public Sector 5 si cu Primaria Sectorului 5 un numar foarte mare de contracte de lucrari publice, contracte de o valoarea foarte ridicata.

In schimbul incheierii acestor contracte si a dispunerii platii lucrarilor aferente lor, Vanghelie a solicitat si a primit de la Dumitru Marin foloase materiale necuvenite, valoarea acestor foloase materiale necuvenite fiind convenita de cei doi la 20% din valoarea platilor nete, potrivit rechizitoriului.

La data de 6 aprilie 2007 societatea comerciala DIOMA INTERNATIONAL EXIM S.R.L. a sponsorizat Primaria Sectorului 5 cu produse in valoare de 67.000 de lei (obiectul contractului constituindu-l "felicitari si servicii de distribuire a acestora"); in baza acestui contract au fost confectionate si distribuite locuitorilor sectorului 5 felicitari (prilejuite de sarbatorile pascale), "oferite" din partea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, activitate cu un fatis caracter electoral.

In intervalul 8 iunie 2007 - 10 septembrie 2007, intre societatea comerciala IMOB LUX CONSTRUCT S.R.L. si Administratia Domeniului Public Sector 5 au fost incheiate un numar de cinci contracte de achizitii publice, in valoare totala de 42.794.000 de lei, dupa cum urmeaza.

Raportat la valoarea totala de 42.794.000 de lei a celor cinci contracte prejudiciul suferit de bugetul public al sectorului 5 este de 17.117.000 de lei.

Dupa cum rezulta din cele de mai sus, in intervalul 30 iulie - 28 decembrie 2007 Administratia Domeniului Public Sector 5 si Primaria Sectorului 5 au platit catre firmele controlate de catre Dumitru Marian in total suma totala neta de 6.906.000 de euro.
Totodata, la data de 21 decembrie 2007 societatea comerciala DIOMA INTERNATIONAL EXIM S.R.L. a sponsorizat Primaria Sectorului 5 cu produse (800 de cozonaci, 4992 de sticle apa 2l si 4000 de sticle de vin), in contractele de sponsorizare mentionandu-se ca bunurile vor fi utilizate organizarea petrecerii de revelion din complexul expozitional Romexpo ("Vanghelion").

Anul 2008, partea 1

In intervalul 7 ianuarie 2008 - 8 aprilie 2008, intre cele doua societati controlate de Dumitru Marin si Administratia Domeniului Public Sector 5 au fost incheiate un numar de sase contracte de achizitii publice, in valoare totala de 155.874.000 de lei.

Raportat la valoarea totala de 155.874.000 de lei a celor sase contracte prejudiciul suferit de bugetul public al sectorului 5 este de 62.349.000 de lei.

Conform intelegerii dintre inculpatii Vanghelie Marian-Daniel si Dumitru Marian, raportat la aceasta valoare a platilor nete, valoarea "comisionului de 20%" (folosul material necuvenit) solicitat si primit de catre inculpatul Vanghelie Marian-Daniel de la inculpatul Dumitru Marian a fost de 4.071.000 de euro.

Anul 2008, partea 2

In intervalul 18 august 2008 - 21 noiembrie 2008, intre cele doua societati controlate de inculpatul Dumitru Marin, de pe o parte, si Administratia Domeniului Public Sector 5 si Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara "Dumitru Motoc" (unitate de invatamant din subordinea Consiliului local al sectorului 5), de alta parte, au fost incheiate un numar de sase contracte de achizitii publice, in valoare totala de 215.719.000 de lei.

Anul 2009, partea 1

In intervalul 3 februarie 2009 - 11 mai 2009, intre societatile comerciale DIOMA INTERNATIONAL EXIM S.R.L. si societatea comerciala IMOB LUX CONSTRUCT S.R.L. si Administratia Domeniului Public Sector 5 au fost incheiate doua noi contracte de achizitii publice si noua acte aditionale la contractele incheiate in doua parte a anului 2008, in valoare totala de 102.621.000 de lei.

Dupa cum rezulta din cele de mai sus, in intervalul 12 ianuarie 2009 - 24 iulie 2009 Administratia Domeniului Public Sector 5 a platit catre firmele controlate de catre inculpatul Dumitru Marian suma totala neta de 26.669.000 de euro.

Conform intelegerii dintre inculpatii Vanghelie Marian-Daniel si Dumitru Marian, raportat la aceasta valoare a platilor nete, valoarea "comisionului de 20%" (folosul material necuvenit) solicitat si primit de catre inculpatul Vanghelie Marian-Daniel de la inculpatul Dumitru Marian a fost de 5.333.000 de euro.

Anul 2009, partea 2, anul 2010 (doar plati), anul 2011 (doar plati)

In intervalul 28 august 2009 - 16 noiembrie 2009, intre societatea comerciala IMOB LUX CONSTRUCT S.R.L. si Primaria Sectorului 5, respectiv intre societatea comerciala DIOMA INTERNATIONAL EXIM S.R.L. si Administratia Domeniului Public Sector 5, au fost incheiate un numar de unsprezece contracte de achizitii publice si doua acte aditionale la unul dintre contractele incheaite in anul 2008, in valoare totala de 35.390.000 de lei.

Raportat la valaorea totala de 35.390.000 de lei a celor unspreceze contracte si doua acte aditionale incheiate in acesta perioada, prejudiciul suferit de bugetul public al sectorului 5 (40%) este de 14.156.000 de lei.

Anul 2011 (contractele)

In intervalul 11 iunie 2011 - 26 iulie 2011, intre societatea comerciala IMOB LUX CONSTRUCT S.R.L. si societatea comerciala DIOMA INTERNATIONAL EXIM S.R.L., de pe o parte, si Primaria Sectorului 5, pe de alta parte, s-au fost incheiate un numar de noua noi contracte de achizitii publice, in valoare totala de 50.794.000 de lei.

Raportat la valoarea totala de 50.794.000 de lei a celor noua contracte prejudiciul suferit de bugetul public al sectorului 5 (40%) este de 20.317.000 de lei.
Anul 2012, partea 1

In intervalul 7 mai 2012 - 23 august 2012, intre societatea comerciala DIOMA INTERNATIONAL EXIM S.R.L. SI Administratia Domeniului Public Sector 5, precum si intre societatea comerciala IMOB LUX CONSTRUCT S.R.L. si Primaria Sectorului 5, au fost incheiate un numar de doisprezece contracte de achizitii publice (dintre care unul a fost reziliat), in valoare totala de 102.621.000 de lei.

Raportat la valaorea totala de 128.964.000 de lei a celor doisprezece contracte prejudiciul suferit de bugetul public al sectorului 5 este de 51.585.000 de lei.

In intervalul 9 februarie - 31 noiembrie 2012 Adminsitratia Domeniului Public Sector 5 si Primaria Sectorului 5 au platit catre firmele controlate de catre Dumitru Marian in total suma totala neta de 24.511.000 de euro.

Conform intelegerii dintre inculpatii Vanghelie Marian-Daniel si Dumitru Marian, raportat la aceasta valoare a platilor nete, valoarea "comisionului de 20%" (folosul material necuvenit) solicitat si primit de catre inculpatul Vanghelie Marian-Daniel de la inculpatul Dumitru Marian a fost de 4.902.000 de euro.

Anul 2012, parte 2, anul 2013 (doar plati), anul 2014 (doar plati)

In intervalul 21 decembrie 2012 - 28 decmbrie 2012 intre societatea comerciala DIOMA INTERNATIONAL EXIM S.R.L. (ca lider de ascoiere, asociere formata imopreuna cu societatile comerciale Mondo Holding Concept S.R.L si cu Frisarom Engeneering S.R.L.) si Adminsitratia Domeniului Public Sector 5 au fost incheiate un numar de trei noi contracte de achizitii publice, in valoare totala de 5.863.000 de lei.

Dupa cum rezulta din cele de mai sus, in intervalul 21 ianuarie2013 - 18 decembrie 2014 Adminsitratia Domeniului Public Sector 5 si Primaria Sectorului 5 au platit catre firmele controlate de catre Dumitru Marian in total suma totala neta de 16.125.000 de euro.

Conform intelegerii dintre inculpatii Vanghelie Marian-Daniel si Dumitru Marian, raportat la aceasta valoare a platilor nete, valoarea "comisionului de 20%" (folosul material necuvenit) solicitat si primit (doar in parte, in conditiile deteriorarii relatiei acestuia cu inculpatul Dumitru Marin si a arestarii preventive a acestuia in luna septembrie 2014) de catre inculpatul Vanghelie Marian-Daniel de la inculpatul Dumitru Marian a fost de 3.225.000 de euro.

Semnaturi pentru EBA

Intr-o declaratie data procurorilor, Marian Dumitru afirma ca Vanghelie Marian i-a cerut sa stranga 10.000 de semnaturi pentru candidatura la europarlamentare a Elenei Basescu, platind 15 lei de semnatura celor care le colectau, urmand ca suma sa ii fie scazuta
"lui Vanghelie Marian din comision".

Interceptari telefonice Marian Vanghelie - Dumitru Marin


DUMITRU MARIN: Asa ca te rog eu, zi-i lu¬ JUPANU¬ ca eu am fost corect cu el! Cel mai corect am fost eu! Eu am fost zero cu el, cand ne-am¬
GIUGULA MIHAI DORU: Pai, sa fii intr-un ¬[neinteligibil]¬ sa nu vorbesti, nu aia, sa nu aia¬
DUMITRU MARIN: Deci, am fost zero cu el!
GIUGULA MIHAI DORU: Pai, nu, si el a zis la fel! El a zis sa nu-ti faci niciun fel de probleme! E langa tine, sta spate-n spate cu tine, pana la capat! Nu te lasa! M-ai inteles? Nici nu se pune niciun fel de problema sa te gandesti la altceva! E langa tine si-ti da tot ce¬ orice vrei tu! Rezolva! (avocatul face referire la inculpatul Vanghelie Marian-Daniel)
DUMITRU MARIN: Eu nu mai am nimic acuma! Deci, nu mai am nimic!
GIUGULA MIHAI DORU: Dar sa gasesti solutiile in asa fel ca¬ Mi-a si spus ¬[neinteligibil]¬ i-a spus si lu¬ idioata aia de avocata: "Ba! Dati-mi solutia legala, sa pot sa va dau banii ¬[neinteligibil]¬ Va dau toti banii acuma!" Si-a venit aia si-a zis: "Da-i lu¬ ala, da-i lu¬ ala..." Si ala i-a dat o ¬[cuvant obscen]¬! De doua ori i-a dat banii!
......................................................................................

GIUGULA MIHAI DORU: A fost incurcat acuma si cu partidu¬, cu politica, ca tre¬ sa-l dam jos pe PONTA de la guvernare¬ uite-asa se-nvart toate! O sa fie bine, sa stii! Nu e¬
......................................................................................

Intereceptari Marian Vanghelie - Dinu Mariana Carla (martora)

Procurorii spun ca aceste interceptari arata ca Vanghelie a incercat sa o determine pe martora sa nu colaboreze cu organele de urmarire penala si a incercat chiar sa o corupa pe aceasta, promitandu-i ca va ramane proprietara a doua cladiri in valoare de un milion de euro.
"VANGHELIE DANIEL MARIAN: Ce faci, ma?
DINU MARIANA CARLA: Ce sa fac, ma? Uite, nu mai fac nimic!
VANGHELIE DANIEL MARIAN: De ce? Am fost prinsi cu ...[neinteligibil]... Acum am venit la servici si nici n-am reusit sa fac majoritatea, imi mai trebuia vreo sapte voturi in ...[cuvant obscen]... mea! Mai da-le dracu! Ce faci? Esti suparata? De ce?
DINU MARIANA CARLA: M-au chemat astia la D.N.A.
VANGHELIE DANIEL MARIAN: De ce?
DINU MARIANA CARLA: Cu casele alea...
VANGHELIE DANIEL MARIAN: De ce?
...................................................................................................................
DINU MARIANA CARLA: M-au intrebat si de tine. Ca te cunosc?
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Si ce-ai zis?
DINU MARIANA CARLA: Am zis ca da! Astia...
............................................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Tu ai cumparat de buna credinta, n-ai nicio problema. Esti nebuna!? N-ai facut niciun act de ilegalitate!
DINU MARIANA CARLA: Da, dar de unde sunt atatia bani?
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Aveai o suma mare cand ai cumparat-o, intelegi? Ai avut bani de la tatal tau, de la altele... Tu esti nebuna? Tu, nu fi nebuna, ca n-are ce sa-ti faca, esti cumparator de buna credinta. Linisteste-te un pic! ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]...
DINU MARIANA CARLA: M-am speriat, iti dai seama? Ca m-au luat cu totul!
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Ssss! Si te-au... Da' nu te-au urmarit, tu n-ai vazut daca te-au urmarit cand ai plecat? Nu te-ai... De acolo unde te-ai dus de acolo?
.........................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Si ce te-a intrebat? Daca ma cunosti?
DINU MARIANA CARLA: Da.
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Vorbeste mai incet! Si... ce-ai zis?
DINU MARIANA CARLA: Da si am zis ca te cunosc.
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Si ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... altceva?
DINU MARIANA CARLA: Atat, de aia...! M-a intrebat daca am... si daca sunt... ...[neinteligibil]... actiunile alea ...[neinteligibil]...
.........................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Nu mai fi asa speriata, stai linistita! Iti explic eu, intelegi? Tu trebuie sa intelegi ca n-ai facut nicio ilegalitate. Atata trebuie sa intelegi! Nu stiu daca poti sa te concentrezi un pic si sa fii... ca tu esti o fata isteata si n-ai avut niciodata probleme. Ai facut tu, dracu, tot felul de evaziuni, nu ti-a fost frica. Trebuie sa intelegi ca n-ai facut nimic. Nu-i nimic! Nu-i nimic! Deci, ei vor sa te lege de mine. Tu esti proprietara pe bune. N-ai facut nimic, ai cumparat de buna credinta. Vedem cu actele si cu toate chestiile astea, intelegi? Te punem... iti dau un avocat... Cand ti-a zis sa te duci la ei? Cand ti-a zis sa te duci la ei?
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Erai mai ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Ma, ai cumparat ceva, atat! Ai cumparat ceva ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Deci, pacalelile astea.... iti spune... intelegi... ca nu stiu ce... te face inculpata... si cica sa le... daca tu n-ai niciun martor, n-au niciun martor ca tu n-ai cumparat, ca ai actele la notar facute legal si totul legal ai cumparat!
............................................................................................................................
DINU MARIANA CARLA: M-am speriat ca sunt o gramada de bani, de unde sa am eu atatia?
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Ai avut bani de la tatal tau, ca nu sunt chiar asa multi. De la familie au strans, s-au strans bani. Ai avut si tu niste businiss-uri care le-ai facut si-ai avut. Ai strans, ai tinut, ai mai avut un pic din ce-ai mai ciugulit de la tatal copilului... mai iti dadea cate ceva sa-ti iei nu stiu ce, nu stiu cum... ai strans... Erau niste valori. "Le-am luat mai ieftine si... ca le vand si eu sa iau vreo suta de mii la una, cincizeci de mii la alta."
................................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: ...[neinteligibil]... Eu iti dau avocat, eu iti dau avocat! Nu e nicio dovada, n-ai facut niciun act de ilegalitate. Poa' sa zica doua sute de insi orice, n-ai nicio dovada! Tu ai cumparat de buna credinta. Ai incredere in mine, ca sunt destept si nu sunt prost! Eu n-am stiut ca tu esti asa speriecioasa. Sumele nu-s industriale, intelegi? Sunt niste bani. Si sa vorbim un pic, ca acuma vine si avocatul, vedem cum facem. Vedem unde mergem sa discutam, ca sa nu... sa te pregatesc un pic, sa vorbim si cu avocatul, intelegi?
..............................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Unui om normal nu-i e frica daca n-a facut nimica. Tu n-ai facut nimica, intelegi? De ce sa te sperii? Tu trebuie sa dai senzatia ca te-ai speriat astazi ca n-ai stiut despre ce problema e.
................................................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Ai... tu n-ai actele de la actiuni, nu?
DINU MARIANA CARLA: Nu.
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Ei nu, nu te-a intrebat de ce sunt la maica-ta sau nu te-a intrebat nimica? Da' si... si ce te-a pus sa scrii?
DINU MARIANA CARLA: M-a pus sa scriu cand le-am... cand le-am fost la... cand le-am cumparat.
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Bai, fii atenta ca tu esti logica! Asculta-ma ce-ti spun! N-ai facut nimic! Ce ...[cuvant obscen]... mea! Ai cumparat, le-ai cumparat ca sa le vinzi mai incolo, intelegi? Ai avut de gand sa le vinzi mai incolo. Da, ma cunosti pe mine! M-ai intrebat ca stiai ca ai auzit ca lucreaza pe la mine. M-ai intrebat pe mine de el, cum e, ce e, ce nu stiu ce si ti-am zis ca da, nu e hot, ca nu stiu ce, lucreaza pe aici.
DINU MARIANA CARLA: Nu, m-a intrebat ca cine sta in ele?
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Si ce ai zis?
DINU MARIANA CARLA: Am spus: "Nu, nu sta nimeni in ele."
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Pai, sta acuma cineva in ele. Bai, nu mai fi asa speriata, te rog!
.....................................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: In una din ele sta o fata, intelegi? Tu nu stiai?
DINU MARIANA CARLA: Nu stiam, mai, nu mi-ai spus!
VANGHELIE DANIEL MARIAN: "Pai, domn'e m-am speriat n-am stiut! M-am zapacit! Stabilisem cu ea sa i-o vand si-i dadesem voie sa stea acolo."
...............................................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Eu nu vreau sa te bag pe tine, ma, in belele! Ajuta-ma!
DINU MARIANA CARLA: Am inteles!
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Zici: "Da, domn'e, sta acolo o fata, de mai mult timp. N-am stiut, m-am speriat! Credeti-ma! Eram..."
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Tu stiai? N-a intrebat de firma cum se numeste, nu stiu ce, nu stiu cum? Stiai?
DINU MARIANA CARLA: Care, aia...? Care, aia cu actiunile?
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Da.
DINU MARIANA CARLA: Nu, m-a intrebat el direct... de actiunile alea. Am spus: "Le-am cumparat!"
............................................................................................................................

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Tu poti sa-ti revii, ca esti prea...? Pe bune, e nasol! ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... sa te linistesti! Tu poti sa-ti dai seama ca nu ai facut nicio ilegalitate, indiferent de ce zic ei? Tu stii foarte bine ca si pe directoarea de la BOLINTINEANU si pe toti i-am scos, i-am... i-am... au scapat toti. Daca vrei si spunem prostii nu mai putem... Doamne fereste, ca... ne baga astia acuma dau si interpretari.
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Eu iti dau avocat, iti dau aia... ma ocup de tot. "Eu una daca eu nu pot sa ies n-am nicio problema." Ei, cred ca, pe bataliile astea politice, vor sa ajunga la mine. Eu, una, eu sunt si in to... am o gramada de relatii, am tot. Dar daca m-ai ma ia si pe mine si ma incurca. Ai inteles?
DINU MARIANA CARLA: Am inteles!
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Eu pot sa chem in seara asta, chem sapte-opt insi din justitie si vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac... Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]...
DINU MARIANA CARLA: Ok.
................................................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... cea mai buna minciuna e adevarul, ma! ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Iti dau o foaie si un pix ca sa nu vorbim mult, ca dupa aia iti spun eu ca si cand vine avocatul... incearca sa scrii cam ce te-a intrebat si ce ai spus, pe foaie, ca sa fac eu un pic, ca sa stiu cum ...[neinteligibil]...
.................................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Eu am nevoie ca tu sa te tii bine, ca restul eu rezolv, ca tu, tu n-ai nicio problema. Eu rezolv problemele indiferent ...[neinteligibil]... Eu dau niste telefoane, dimineata sa chem niste oameni, ca sa nu ma duc eu ...[neinteligibil]... De ce sa platesti niste bani si sa...? Restul e o poveste cand tu n-ai facut nimic, n-ai nicio dovada, n-ai... E... stii... ba pe-a ma-tii, ba pe-a ma-tii, indiferent de situatie, n-ai nicio problema, ai inteles?
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Eu nu vreau sa te supar, da' daca ai spus ceva mai bine, spune-mi! Ca sa stiu cum sa ma ajuti sa ma apar, intelegi? Stii, nu ca... Doamne fereste eu o inteleg bine! Problema este daca poti sa ma ajuti sa nu... sa nu ma incurci, adica, daca poti tu sa, sa ma ajuti. Iti dai seama, tu stii ca eu nu-s nebun la cap si tu stii ca-s...? Eu imi dau seama ca tu te-ai speriat, dar vreau sa-mi spui exact ce s-a intamplat, ca sa stiu si eu ce sa fac. Vine si avocatul sa gandim ce facem, impreuna, adica...
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Tu daca nu poti sa spui mai bine imi spui: "Ba, nu pot sa-ti spun asta, daca..." Dar eu iti spun ca n-ai nicio problema, indiferent de situatie. Daca tu poti sa tii ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... ai inteles?... n-ai nicio problema. Da-le naibii, ca-s niste valori! Ca ramanem dracu cu ele, ai si tu copii, astea nu le mai faci peste noapte. Intelege-ma si pe mine! Nu-s nebun! Pentru... este decat un pic sa fim tari, intelegi? Ca nu-i nimic ilegal, nu-i nicio dovada, nu-i nimic! E decat o hartie pe care daca tu o scrii gresit sau daca o spui gresit si daca o recunosti in instanta pe mine poti sa ma incurci, daca nu, nu se poate intampla nimic. Si eu am o grama' de relatii, care... pentru ca nu-i nicio dovada si nimic si eu iti dau avocati buni, iti dau tot! Eu ma ocup! Asta? Sunt constient si de atata timp n-am lasat pe nimeni care a fost langa mine. Tu stii pe toti care... si profesori si aia si nu stiu ce. Spune-mi exact tot ce s-a intamplat si atunci hai, sa vedem, daca vrei sa ma ajuti, sa vedem! Da-le dracului, ca ramai si tu cu niste lucruri! Si decat sa... astia le si ia, le si confisca si aia si... si nici nu ne ajuta nici pe tine nici pe mine. Ai inteles?
DINU MARIANA CARLA: Da.
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Spune-mi tu, mi-a spus asta, m-a speriat aia! Sa vedem cand vine avocatul acuma, o dibuim, intelegi? Daca... Sa-mi spui! Ma, ti-a zis sa vii la mine ca sa te urmareasca, sa vada ce vorbim? Ca eu d-aia vorbesc incet. Spune-mi exact! Ca s-au mai intamplat chestii d-astea si eu stiu cand i-a trimis lui DIACONESCU cu niste microfoane la el si s-a dus ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]...
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Deci, eu stiu toate fazele. Deci, nu trebuie sa... sa discutam! Discutam numai la ureche, asa! Si eu... Poti sa te duci acasa, sa vii mai tarziu, sa vin la tine, sa trimit avocatul, sa vina... Eu recunosc ca ai venit la mine, ca nu sunt prost! Tre' sa recunosc: "Da, domn'e, a venit, ai venit sa te sfatui cu mine." Si daca vrei... Da' spune-mi adevarul! Pentru ca ma poti ajuta! E pacat de Dumnezeu asa sa... pentru ca te sperii... ca nu te ajuti nici pe tine, nici pe mine, intelegi? Ai rabdare, dracu, ramai cu casele alea sunt un milion de euro. N-are rost. Eu ma duc oricum in seara asta, auzi, sa vorbesc cu RARES, sa se duca maine dimineata, la prima ora, la IOHANNIS, intelegi? Ca eu am o... tin relatia prin RARES BOGDAN cu IOHANNIS, pentru ca are nevoie de mine sa fac majoritatea la Senat.
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Ma, eu stiu ca tie ti-e frica, dar trebuie sa ai incredere in mine mai mult decat in astia toti. Chiar daca pare putin ciudat, dar tu stii ca eu sunt un om destept si nu am facut nenorociri. Ce ...[cuvant obscen]... mea ai cumparat alea, esti nebuna? N-ai facut nicio figura. Pe mine ma intereseaza ca tu sa spui ca le-ai cumparat, atat! Si eu iti dau avocat si toate... Sa nu ma legi ca ti le-am dat eu, ca l-am pus eu, atat!
DINU MARIANA CARLA: Bine!
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Da' ti-a dat ceva? Sau poate, poate ma inregistrezi cu ceva sau ceva, dar ti-a spus ca ar fi bine sa vrea, sa asculte discutia sau ceva?
DINU MARIANA CARLA: Nu.
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Ca ne facem ca nu intelegem, discutam ce vrem noi, eu chem si avocatul si discutam la misto. Eu discut cum le-ai cumparat, cum te-am ajutat... asta tre' sa discutam noi doi! Problema e, tu, daca ai spus de mine poti s-o rasucesti. Ca eu vin acuma...: "Domn'e, m-am speriat, n-am stiut! Mi-au zis sa spun asta, nu stiu ce..." Ca tu, tu ramai cu alea pe gratis, ca sunt ale tale, da-le dracului, decat sa-mi faci mie vreo belea sau ceva!
DINU MARIANA CARLA: Nu MARIAN, eu vreau sa ma linistesc! Sa n-am niciun... o treaba!
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Tu stai linistita!
DINU MARIANA CARLA: Nu vreau nimic!
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Nu vorbi, ca eu nu, eu oricum nu vorbesc nimic si nu recunosc nimica. Tu scrie-mi si mie ce s-a intamplat exact si eu gandesc niste solutii care ti le propun, care sa facem asa, sa fim... cu avocati, cu tot. Tu retine! Nu te ajuta cu nimic daca astia-mi fac belele. Tu stii ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Ei fac totul la cacialma. ...[neinteligibil]... sa ai incredere in mine! Ma stii de atata timp. Eu nu mint, stii ca nu fac vrajeli, deci, nu te ba... nu te speria, doar, ca crezi ca ei fac orice, ca nu ai facut nimic, tu decat ai cumparat de buna credinta.
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Da' te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a intamplat acolo, ca sa stiu! Te rog eu frumos! Ai incredere in mine! Eu te cunosc! Eu stiu bine si cum fac astia cu jocurile, intelegi? Eu, dupa ce termin cu tine si cu avocatii, ma duc la... ma duc si ma intalnesc ca sa trimit pe cineva la IOHANNIS acasa. Deci, eu o sa incerc sa opresc cacatul asta, da' problema... am nevoie de tine sa fii langa mine. Nu stiu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo si hai, sa vedem cum o intoarcem cu avocatii! Ma gandesc, ca nu-s nebun si tu esti desteapta. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocam! Zi-mi ce s-a intamplat, cum s-a intamplat, ce ti-a zis sa faci? Si cu mine ce sa faci si daca vii la mine si nu stiu ce si dupa aia eu iti... discutam, daca vine avocatul, discutam! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu stiu ce, nu stiu... Ma, ce scrii tu, asta, nu stie nimeni, decat noi doi, da-o naibii! Spune-mi, nu ti-au zis sa ma... vorbesc, sa vezi, sa ma inregistreze ei de pe undeva, sa faca, sa ma prinda cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! ...[neinteligibil]... in, in tine sta, in tine sta pentru... Tu... daca te tii bine un pic este decat ca sa nu mi se intample ceva.
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Tu... tu rupi din... pentru ca sa nu mai vorbim, ca eu cred ca ei... eu stiu cum procedeaza. Te-au rugat ca sa vii sa vezi ce zic eu, sa... ca sa le arati ca tu n-ai nicio treaba... Smecherii din astea, intelegi? Stii, eu nu-s nebun si nu fac prostii! Tie ti-e greu sa recunosti c-ai luat alea pe bune? Le-ai luat pe bune, ma! Indiferent de ce-ai zis azi acolo nu mai fi speriata! Te-au luat de acasa si nici nu aveau voie sa te ia asa! ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... De maine tu ai dreptul sa nu spui nimic. Ba, tu asculta-ma ce spun eu, ca eu nu-s nebun! ...[neinteligibil]... Eu, oricum, nu recunosc nimic! Eu te-am ajutat, de exemplu! Tu scrie-mi, aici, ca sa vedem, sa stim exact cum si eu spun: "Da, domn'e, acolo a stat o fata, care ti-am dat-o eu, intelegi? Facem acte. Si a ramas ca vrea s-o cumpere. Si am ramas... deci, eu m-am si zapacit, stiind, stiind ca... a... poti sa spui ca eu ti-am dat pe fata... stiind ca vrea s-o cumpere, a ramas. Am si uitat, eu stiind ca nu sta nimeni, nu mi-am dat seama c-am lasat-o pe fata aceea sa stea acolo, inauntru, ca urma sa facem actele. Si tot mi-a zis ca ia un credit, ca mai are niste bani si nu stiu ce. Ea se numeste ANCA, ANCA OPRE. Domn'e, nici nu stiu ce e, ba deputata, ba ministra, nici nu stiu ce-a fost! E adevarat ca mi-a... am cunoscut-o la domnul VANGHELIE. Da, la el!"
............................................................................................................................
DINU MARIANA CARLA: Ce semne? N-am domn'e nimic! N-am nimic!
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Nu ti-au dat ceva?
DINU MARIANA CARLA: Nu am!
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Astia ti-au dat ceva, sa ma inregistrezi, sa vada, te-au obligat sa vii cu ceva la mine?
DINU MARIANA CARLA: Nu. Nu am nimica. Nu am nimica. Uite ca n-am nimic! ...[neinteligibil]...
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Asa i-au facut lu' DAN DIACONESCU. Au speriat-o pe una de la el, o angajata, sa se duca pan' la el. S-a dus si ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Mai, eu nu vreau sa-ti fac nicio belea, dar nu cred ca tu vrei ca sa-mi faci rau mie.
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Da' de ce nu vrei? Spune-mi adevarul, te rog eu frumos, poti sa ma ajuti! ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... stam noi aicea.
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Ma, ai cumparat de buna credinta. Da' de BALTA ce te-a intrebat?
DINU MARIANA CARLA: M-a intrebat daca-l cunosc pe domnul BALTA. Daca... de actiunile alea de la firma si... si de astea doua case, de... de MARACINENI.
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Scrie tu ce-ai spus tu, spune-mi, te rog eu, ca sa stiu. Scrie-mi si mie! Hai, te rog! Ma, nu-ti fie... nu-i nicio... eu stiu cum e! Ma, spune-mi, ca indiferent ce-ai zis, ca sa stiu cum dam s-o intoarcem, ca sunt formule avocatesti!...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Te rog eu frumos! Cred ca nici tu nu vrei ca sa-mi creezi vreo problema, nu vrei sa ma ajuti? Ai scris? Imi scrii si mie sa stiu si eu? Hai, pana ... ca sa mai sun sa vad daca vine asta, te rog eu!

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Si daca te-ai speriat si-ai spus: "Da, domn'e, el m-a pus sa le cumpar!"... asa... spune-mi! Ca dupa aia vedem cum putem face si imi dau si eu... sa vad ce fac eu! ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]...
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Da' spune-mi si mie tot ce s-a intamplat, te rog eu frumos, ca sa stiu si eu, sa fiu pregatit! Cand ma duc sa vorbesc si eu in seara asta, in doua, trei locuri, sa spun exact: "Domn'e, s-a intamplat asa! S-a speriat, na, na, na, na, na, na, vad eu!" Te rog frumos! ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Indiferent ce s-a intamplat ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... ca mai degraba imi spui adevarul, sa ma ajuti, decat sa-ti fie mila, sa ma lasi asa ca tampitul sa nu stiu ce sa spun! Ca eu nu stiu ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]...
DINU MARIANA CARLA: ...[rade]... Ce-mi faci?
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Pai, nu! Nu vreau sa vorbim! Nu vreau sa vorbim, ca s-ar putea sa fii urmarita si nu vreau sa vorbim, intelegi? Ca poa' sa ne inregistreze, d-aia! Cand vine vorbim numai oficial! Scrie! Intai vorbesc cu avocatul si pentru mine, hai, te rog eu frumos! Ma, sa-mi spui ce s-a intamplat? ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Vreau sa stiu daca poti, ca daca stabilim cu avocatul o formula, sa spui ca l-ai cumparat tu, ca daca poti sa tii asa? Ai innebunit! Hai, ca poti! Tu vrei sa-mi ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]...?
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Nu-i nimic! Trebuie sa le facem bine! Facem! Citeste si avocatii, stabilim impreuna totul si dupa aia vorbim, vorbim oficial si ne facem cu ochiul ca sa... daca cumva ne inregistreaza.
DINU MARIANA CARLA: Tu ai innebunit?
VANGHELIE DANIEL MARIAN: [Vorbeste pe ton normal, nu in soapta] Te cunosc de douazeci de ani. Dracu, m-am indragostit de tine, nebuno!
DINU MARIANA CARLA: Ce? Ce sa scriu?
VANGHELIE DANIEL MARIAN: [continua in soapta] Totul! Tot desfasuratorul cum s-a intamplat, ca sa ne facem un film, te rog eu frumos! Ce mare cacat sa scrii?
DINU MARIANA CARLA: Da ...[neinteligibil]...
VANGHELIE DANIEL MARIAN: ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Mai, nebuno, eu nu sunt nebun! ...[neinteligibil]... ma duc in noaptea asta si alerg de nebun peste tot! Ajuta-ma un pic tu! Daca-mi dai un pic de aer eu ma ocup de problemele astea! Un cacat, ca nu-i nimic, n-au nicio dovada, nu s-a intamplat nimic! Ai cumparat de buna credinta.
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Spune-mi tot, te rog frumos ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]...! Eu stiu cum e! ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Da' tie ce-ti este frica sa-mi spui mie cum e desfasuratorul, cum s-a intamplat? Ti-e rusine de mine sau ce? Pai, mai bine ma ajuti decat sa ma lasi asa, sa nu stiu nimic! Pe mine ma intereseaza daca tu poti, eu... daca tu poti sa ma ajuti, si-ti raman dator, decat sa spui, ca: "Da, domn'e, le-am cumparat eu!" ...[neinteligibil]... si gasim toate, toate formulele, alea cu avocatul si cu aia, sa vedem ce-ai fi facut astazi, si asta, daca tu ma ajuti pe mine, ma scapi din cacatul asta, intelegi? ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Ba, eu am facut vreun pas nebun de cand ma stii tu pe mine? ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Am facut eu vreo smeche... ii stii pe toti, naibii! Scrie desfasuratorul ca sa putem sa discuta cu asta cand vine sa facem un film, indiferent ce ti-a fost ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Tu vrei sa ma ajuti, da?
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Tre' sa zici ma tot ce s-a intamplat! ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Mai, e lucru banal sa faci desfasurator, ca sa stim ce faci maine si ce zic eu daca ma cheama. ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Daca-i pe foaie, bagam foaia la tocat, nu stie nimeni. Asta e, ca daca vorbim se poate... [neinteligibil]... sa ne asculte si nu stiu... sa ne urmareasca de afara, nu-mi dau seama. Hai, te rog eu, te rog eu frumos ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Daca as putea sa te ajut pe tine, nu te-as ajuta?
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: E procedura sa nu dai nicio declaratie. E procedura ...[neinteligibil-vorbeste in soapta]... Tu nu intelegi? Ei cand n-au dovezi incearca sa incropeasca ceva. Cand n-ai dat nicio declaratie, cum se zice, nu te trimit in instanta. Da' instanta daca n-ai... Acolo zici ce vrei tu. Zici ce vrei tu si ce vrea avocatul si cum vrem noi...[neinteligibil]... de mine?
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Tu ai cumparat alea pentru sa le vinzi, sa castigi o suta de mii, o suta cinci zeci de mii, cat face. Si actiunile... el ti-a zis ca avea nevoie si de banii... in varianta ca... tu te-ai cunoscut acum ...[neinteligibil]...
DINU MARIANA CARLA: Am inteles!
............................................................................................................................
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Am, o am pe ...[neinteligibil]... sa stii pentru actiuni, nu le-ai semnat cu noi, le-ai semnat cu directorul ala tanar, care e si manager acum, acolo, ca sa stii! Manager. Si tu alea le-ai cumparat ca sa le... sa le vinzi.... [neinteligibil-vorbeste in soapta]... Iau in administrare niste terenuri ca sa le vinzi sa castigi o suta de mii, doua sute de mii. Tu-ti iei actele si te duci la ...[neinteligibil]...

In acest dosar, apare ca martor si Sorin Oancea, director general la B1 TV, care a semnat mai multe contracte de publicitate cu firme implicate in acest dosar.

Pe parcursul urmaririi penale persoana juridica vatamata, respectiv Sectorul 5, prin reprezantantul sau legal, Consiliul Local al sectorului 5, nu s-a constituit parte civila pentru prejudiciul cauzat.

Procurorii au dispus masuri asiguratorii asupra bunurilor inculapatilor ori asupra altor bunuri provenind din comiterea infractiunilor care fac obiectul cauzei (detinute de alte persoane, fizice sau juridice), valoarea totala a bunurilor sechestrate fiind de 62.561.045 de lei (11.864.794 de euro, la cursul de schimb actual).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3083 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    e usor sa dai vina pe un semi-analfabet ca (Marţi, 7 iulie 2015, 18:31)

    __alex__ [utilizator]

    vanghelie, dar el nu a ajuns acolo de capul lui. El a ajuns primar prin vot(si nu doar odata...), ca si intregul aparat P$D, care l-a propulsat de altfel.
    El (ca si P$D-ul) este doar o imagine a mizeriei morale a societatii romanesti.
    • -1 (3 voturi)    
      mama de ce nu m-ai nascut in rai? (Marţi, 7 iulie 2015, 23:20)

      vali [anonim] i-a raspuns lui __alex__

      Da tu unde te scalzi musiu alex de te simti asa de pur si dur? Doar in visele utopistilor exista societati perfecte. Yohanis a ajuns presedinte, nastase e un fost puscarias iar vanghelie un viitor ....Viitorul suna bine.
  • 0 (0 voturi)    
    avea dreptate pezevenchiul (Miercuri, 8 iulie 2015, 11:29)

    jackalphonse [utilizator]

    are pe persoana fizica un oras intreg


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by