Surse judiciare: Sebastian Ghita, suspectat de dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani intr-un nou dosar. Deputatul s-a prezentat la DNA Ploiesti: Nu cunosc motivul dinainte

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 7 iulie 2015, 11:44 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: AGERPRES
Deputatul Sebastian Ghita, cercetat sub control judiciar pentru coruptie, a venit, marti, la sediul DNA Ploiesti, unde ar urma sa ii fie prezentate acuzatiile intr-un nou dosar in care a fost inceputa urmarirea penala pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani. Ghita este suspectat de savarsirea infractiunilor de dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani, intr-un nou dosar in care este cercetat si fostul primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, au declarat surse judiciare citate de Agerpres. La randul sau, fostul edil este suspectat de savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu.

Potrivit surselor judiciare, cei doi sunt audiati in legatura cu o casa pe care Badescu ar fi primit-o cu titlu gratuit de la deputatul Sebastian Ghita, in schimbul unor finantari de la primaria Ploiesti pentru echipa de baschet Asesoft.


Imobilul cu destinatie de locuinta, in valoare de peste un milion de lei, ar fi fost primit de edil ca mita, in schimbul acordarii catre Asociatia Basket Club Asesoft Ploiesti, sustinuta de deputatul Ghita, a unei finantari nerambursabile de la bugetul local, in cadrul unei selectii de proiecte.

Conform acelorasi surse, Iulian Badescu a achitat doar putin peste 10% din valoarea casei, primita de la Ghita prin intermediul societatii Asesoft International, pe care deputatul o controleaza. Pentru acoperirea diferentei de plata, care reprezinta obiectul mitei, ar fi fost incheiata o promisiune fictiva de vanzare-cumparare a imobilului.

Iulian Badescu, trimis in judecata pentru mai multe fapte penale comise atat in mandatul de primar, cat si in cel de senator, a fost adus din arest, marti, la sediul DNA Ploiesti. In fata procurorilor anticoruptie s-a prezentat ulterior si deputatul Sebastian Ghita, care a afirmat la intrare, raspunzand unor intrebari, ca nu stie despre ce este vorba si ca nu a dat niciodata mita.

Sebastian Ghita a ajuns, in jurul orei 11.30, la DNA Ploiesti, iar la intrare, intrebat daca a dat vreodata mita, el a negat si a refuzat sa raspunda altor intrebari legate de finantarea echipei de baschet Asesoft cu bani de la bugetul local al municipiului Ploiesti.

El a spus ca a primit o solicitare sa se prezinte in fata procurorilor si a venit, "ca de fiecare data", pentru a sta de vorba cu acestia. "Nu cunosc motivul prezentei mele aici. Ma surprinde ca dumneavoastra l-ati putea cunoaste", a spus Ghita.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4078 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Acest specimen (Marţi, 7 iulie 2015, 13:06)

    burebista [anonim]

    Care seaman leit cu pontalaul si sovalaul .Niste derbedei ordinary .La puscarie cu ei si confiscarea averi .Nu iertare ca la puscariasul de nastase .Luati toti acesti hoti care conduc curatenieeeeeeeeee.vrei sa fi politician ,da ? atunci lupta pt tara si nu fura pt tine.
  • +3 (3 voturi)    
    Ghitza asteapta-l si pe Viorel. (Marţi, 7 iulie 2015, 14:33)

    Plagarus [utilizator]

    Va iesi Ghitza " doctor " din gherla ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by