Perchezitii la Facultatea de Medicina din Craiova; profesorii cereau de la studenti intre 50 si 100 euro

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 6 iulie 2015, 9:26 Dosare Anticoruptie


Procurorii Parchetului General efectueaza luni perchezitii in 15 locatii din judetul Dolj, printre care Facultatea de Medicina si un spital din Craiova, intr-un dosar in care mai multi profesori universitari sunt acuzati ca au cerut de la studenti sume cuprinse intre 50 si 100 de euro, in schimbul promovarii examenelor, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea unor infractiuni de luare de mita si dare de mita savarsite de catre cadre didactice universitare si studenti, constand in conditionarea promovarii examenelor de primirea unor sume de bani cuprinse intre 50 si 100 de euro.

Pe baza autorizatiilor emise de Tribunalul Bucuresti, politisti din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, sprijiniti de lucratori ai Brigazii Speciale de Interventie 'Vlad Tepes' a Jandarmeriei, sub coordonarea procurorilor, efectueaza luni perchezitii in 15 locatii din judetul Dolj, fiind vizate institutii publice de invatamant si un spital, precum si locuintele unora dintre persoanele care fac obiectul cercetarii.

In documentarea activitatii infractionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii - Directia Judeteana de Informatii Dolj.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6039 vizualizari

  • +11 (13 voturi)    
    Cand pe la Iasi? (Luni, 6 iulie 2015, 10:13)

    Larry [anonim]

    Stimati procurori DNA, va invitam din toata inima pe la facultatea de stomatologie a universitatii G.T Popa din Iasi. Sa vedeti aici ce inseamna abuzuri si coruptie.
  • +7 (13 voturi)    
    What a fuck ? (Luni, 6 iulie 2015, 10:16)

    Maricel [anonim]

    Știe cineva vreo universitate din România unde profesorii nu iau șpagă ? Dar altfel cum și-ar construi asistenții și șefii de lucrări vile și case de vacanță și ar schimba mașinile ca pe șosete ? Hai să nu fim ipocriți, că oricum șpăgile profesorilor reprezintă un nimic pe lângă furăciunile din universități: licitații supraevaluate, granturi de miliarde cu zero rezultate, transferuri de terenuri, vânzări de terenuri de mii de hectare, spălare de bani, retrocedări ilegale, externalizarea unor servicii etc. etc.
    • +2 (4 voturi)    
      Ba să fim! (Luni, 6 iulie 2015, 10:49)

      vali47 [utilizator] i-a raspuns lui Maricel

      Dacă de pre băncile școlii și facultății învață cum să fure,să se descurce în viață prin furat nu prin muncă,nu crezi că furăciunile descrise de tine sunt rezultatul a ceia ce au învățat în școala românească?
    • +2 (4 voturi)    
      What a fuck (tome II) (Luni, 6 iulie 2015, 11:17)

      LegatusAugusti [utilizator] i-a raspuns lui Maricel

      Știe cineva vreo universitate din România unde profesorii nu iau șpagă ?
      =====================================
      Corecta intrebarea.
      In general studentii se impart in 2 categorii:
      -cei cu parinti fara bani-astia ori renunta ori invata de rup;
      -cei cu parinti full de bani-unii (putini) invata bine altii (majoritatea) ard gazul prin baruri, discoteci & co.
      Categoria a doua are de unde da (pana intra DNA-ul si in parinti) asa ca taxa asta e un fel de redistribuire a venitului national. Lantul trofic ar fi:

      prapaditii care au firme mici si platesc taxe si impozite-ANAF-ul trimis de sefii politici sa "colecteze"-bugetul de stat facut de sefii politici-alocatii bugetare supraevaluate pentru contracte cu firmele "lu' mama si tata"-mama si tata trimit bani odraslei iubite-odrasla ii cheltuie aiurea plus "atentia lu' dom' prof"- profesorii fericiti ca au si ei ceva "staif capitalist" !

      Cam asta e Romanica educationala ! Ciorba a la grecque !
    • 0 (0 voturi)    
      Stiu (Luni, 6 iulie 2015, 17:55)

      KaielIulian1 [anonim] i-a raspuns lui Maricel

      UBB si mai ales UMF CLuj
  • +3 (5 voturi)    
    si la Carol Davila pe cand ???? (Luni, 6 iulie 2015, 11:17)

    un cetatean [anonim]

    Si la Carol Davila pe cand ? In special la studentii arabi care nu stiu mai nimic si iau note de 8 si 9 , in timp ce prostimea invata pentru un 7 de se satura ! Se fac meditatii...se stiu subiectele..o coruptie masiva, se stie dar nu se face nimic. Si asa se invata medicii sa fie cinstiti !!! De mici!
  • +1 (1 vot)    
    farmacie (Luni, 6 iulie 2015, 12:16)

    vulpoiul rosu [anonim]

    asta nu-i nimic! sa vina la ploiesti, in special la postliceala sf vasile cel mare. sint niste spagi de te doare mintea. daca vezi viitorii asistenti de farmacie,(multi n-au fost in stare sa ia bacul), te ia capul rau. asa-i in romania. dai banul, iei diploma! happy nation!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by