Narcisa Iorga, trimisa in judecata in dosarul Giga TV: Acuzatia adusa de DNA se refera la folosirea influentei politice, nu la trafic de influenta. Nicio clipa nu am avut intentia sa instig la schimbarea unei decizii legale intr-una ilegala

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 3 iulie 2015, 20:02 Dosare Anticoruptie


Narcisa Iorga, membra a Consiliului National al Audiovizualului trimisa in judecata vineri de Directia Nationala Anticoruptie in dosarul retragerii licentei postului Giga TV, sustine intr-o postare pe Facebook ca acuzatia adusa de DNA se refera la folosirea influentei politice, nu la trafic de influenta. Narcisa Iorga mai scrie ca in nicio clipa nu a avut intentia de instiga "la schimbarea unei decizii legale intr-una ilegala".

"DNA a finalizat cercetarea in dosarul CNA si l-a trimis la Tribunalul Bucuresti. Acuzatia care mi se aduce este instigarea la folosirea influentei politice si nu la trafic de influenta, cum se face confuzia neintentionata. Traficul de influenta presupune pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase. Folosirea influentei este o fapta prevazuta de legea nr 78/2000", sustine Narcisa Iorga.

"Nicio clipa nu am avut intentia sa instig la schimbarea unei decizii legale intr-una ilegala. Am convingerea si astazi ca ridicarea licentei postului Giga TV s-a facut fortand prevederile legii audiovizualului, invocandu-se ca postul si-a intrerupt emisia timp de 96 de ore. Or, postul a emis continuu, dar fara sa respecte grila de programe, ceea ce nu putea duce la retragerea licentei, ci la aplicarea altor sanctiuni prevazute de lege. Am spus de atatea ori in mod public ca CNA ia decizii motivate pe alte considerente decat cele ale aplicarii legii in mod nediscriminatoriu. Asa cred ca s-a intamplat si in acest caz. Revenirea asupra respectarii legii a fost intentia mea permanenta, dar, evident, judecatorii vor stabili cine a avut dreptate", mai arata  membra CNA.

Procurorii DNA au dispus vineri trimiterea in judecata a sefei Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a fostului deputat Viorel Hrebenciuc, a fostului primar al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, si a Narcisei Iorga, fost membru CNA, pentru fapte de coruptie.

  • Mesajul integral postat de Narcisa Iorga:
DNA a finalizat cercetarea in dosarul CNA si l-a trimis la Tribunalul Bucuresti.

Acuzatia care mi se aduce este instigarea la folosirea influentei politice si nu la trafic de influenta, cum se face confuzia neintentionata. Traficul de influenta presupune pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase. Folosirea influentei este o fapta prevazuta de legea nr 78/2000.

Iata fragmentul din comunicatul DNA, care se refera la persoana mea:

"In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
La data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, presedinta CNA, autoritatea nationala in domeniul audiovizualului a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenti), retragerea licentei audiovizuale pentru postul Giga Tv, controlat de inculpatul Stefan Gheorghe.
In consecinta, a fost emisa decizia nr.483/2013, in care, dupa o elaborata expunere de motive si consideratii de natura tehnica, s-a hotarat ca respectivul post TV a incalcat dispozitiile art.57 alin.1 lit.b teza 2 din Legea nr.504/2002 a audiovizualului, in sensul ca a incetat sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului, singura sanctiune prevazuta de lege intr-o asemenea situatie fiind retragerea licentei.
Ulterior datei de 17 septembrie 2013, inculpata Iorga Narcisa - Clementina, membru al C.N.A., l-a indrumat pe inculpatul Stefan Gheorghe sa apeleze la cunostintele sale din mediul politic, pentru a influenta votul pe care ceilalti membri ai CNA urmau sa il dea cu privire la contestatia pe care postul TV respectiv intentiona sa o formuleze.
In acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie sa ii acceseze si capaciteze, pentru ca acestia, la randul lor, sa ii influenteze pe membrii CNA asupra carora puteau sa isi exercite influenta si autoritatea. In acest context, printre oamenii politici nominalizati de Narcisa Iorga, s-a numarat si fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc."

Intrucat comunicatul DNA va fi preluat de intreaga presa, consider de datoria mea sa fac si eu urmatoarea precizare:

Nicio clipa nu am avut intentia sa instig la schimbarea unei decizii legale intr-una ilegala. Am convingerea si astazi ca ridicarea licentei postului Giga TV s-a facut fortand prevederile legii audiovizualului, invocandu-se ca postul si-a intrerupt emisia timp de 96 de ore. Or, postul a emis continuu, dar fara sa respecte grila de programe, ceea ce nu putea duce la retragerea licentei, ci la aplicarea altor sanctiuni prevazute de lege. Am spus de atatea ori in mod public ca CNA ia decizii motivate pe alte considerente decat cele ale aplicarii legii in mod nediscriminatoriu. Asa cred ca s-a intamplat si in acest caz. Revenirea asupra respectarii legii a fost intentia mea permanenta, dar, evident, judecatorii vor stabili cine a avut dreptate.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























874 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    mare e gradina si multi "pomi"in ea. (Vineri, 3 iulie 2015, 20:42)

    torna_fratre [utilizator]

    auzi faza la ea:mi-am folosit influenta politica bla,bla,bla.
    Influenta politica-nepolitica se cheama ca ai urmarit sa obtii ceva foloase pentru tine sau gasca.
    In rest fara numar la Jilava iti doresc unde poti sa-ti folosesti influenta politica ca sa-ti alegi patul.
  • 0 (0 voturi)    
    Îndreptarea unei ilegalități (Sâmbătă, 4 iulie 2015, 9:54)

    cobra [anonim]

    Mda, acum am înțeles implicarea Narcisei Iorga. CNA-ul a aplicat o sancțiune ilegală postului, iar N.I. le-a spus unora despre acest lucru. Totuși, ce nu înțeleg eu din ce spune ea este cum a făcut-o. Pentru că una este să le spui, uite, măsura este ilegală pentru că... și alta este să le spui să vorbească cu oameni politici pentru a influența pe filiera politică decizia CNA. Așteptăm finalul.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by